Yazarlar

MEBİT

ALKIŞLAR B. VANSPOR’A

ALKIŞLAR B. VANSPOR’A

Abone Ol

2012-05-15 15:00:00

Spor toto 3. Lig sona ererken, takımımız B.Vanspor, oynadığı 36 maçta aldığı 53 puanı hanesine yazdırarak ligi 8. sırada tamamladı.

Her yıl şampiyonluk parolasıyla yola çıkan ve hep iddialı olan takımımız, bu yılda bir üst ligi hedefleyerek lige başlamıştı. Ne var ki lig başlayıp takımların gücü ortaya çıkınca işin seyri değişiyordu. Bir de bunlara hiç hesapta olmayan deprem gibi korkunç bir hadise eklenince işler büsbütün sarpa sarmıştı. Fakat gerçekçi olalım. Deprem öncesinde de yaptığı maçlarda, B.Vanspor’un aldığı skorlar hiçte iç açıcı değildi ve iddialı bir takıma yakışmıyordu. Buna birçok sebep sayılabilir. Bunları irdelemenin artık kimseye bir faydası yok.

23 Ekim 2011 tarihinde, Van’da oynayacağı Beşikdüzüspor maçından hemen önce depreme yakalanan bu takım, o tarihten sonra bir meçhule yuvarlanacakken TFF’nin de yardımıyla çok zor bir karar vererek lige devam etmişti. Verilen yardım sözlerinin ne kadarının gerçekleştiğini bilemeyiz ama yinede TFF ile birlikte takımımıza destek veren kişi ve kurumlara da buradan teşekkürlerimizi iletelim.

Yalnız şunu da söylemek lazım, deprem geçirmiş bir takımın lige böylesine sarılması, mücadeleyi elden bırakmaması bence takdire değer. Tüm oyuncuları depremi iliklerine kadar yaşamış, seyirci desteğinden uzak her maça ayrı bir statta çıkmak zorunda kalmış ve buna rağmen yılmadan ligde iddiasının peşinden koşmuş bir takımın taraftarı olarak ben şampiyon olmuş gibi seviniyorum. Zira her şeyin yerle bir olduğu şehirde, tek profesyonel takımımız olan B Vanspor’u da o kaos ortamında kaybetmemiz işten bile değildi.

‘Bize her yer deplasman’ misali tüm maçlarını sıladan uzakta oynayan B. Vanspor, İstanbul’da oynadığı sözde iç saha maçlarında da maalesef avantajını tam olarak kullanamamıştır. Çünkü federasyon tarafından sabit bir stat tahsis edilemediğinden takımın neredeyse her hafta farklı bir statta oynamak zorunda kalması nedeniyle seyirci desteğinden mahrum bırakılmıştır. Özellikle İstanbul ekipleriyle karşılaştığı maçlarda, örneğin Bayrampaşaspor maçını Karagümrük (Vefa) stadında oynamak zorunda kalmış ve bu durum sözde deplasman takımı olan Bayrampaşa’nın komşu semtinde oynanan maça büyük seyirci avantajıyla gelmesini sağlamış ve B. Vanspor o maçı kaybetmiştir. Bu maçlar Van da oynanabilseydi eğer, seyirci baskısı olmadığı için avantaj kurallarını rakipten yana kullanan hakemlerin de öyle rahat olmamasını sağlayacak, belki de daha avantajlı skorlar elde edecektik kim bilir?

Tüm bunlara rağmen, B. Vanspor bizleri bir ara play-off için bile ümitlendirdi. Ara dönemde transfer edilen futbolcuların çabuk uyum sağlaması, B. Vanspor’u bir anda 2. yarının flaş takımı haline getirmişti. 4 hafta üst üste alınan seri galibiyetler ve ardından şampiyon İnegöl spor deplasmanında 1-0 önde götürdüğümüz maçta 84.dakikada bıraktığımız 2 puan ve ah o Diyarbakır BŞB maçı… 90+4 yenilen komik bir gol sonrası play-offtan kopuşumuz. O maçtan sonra başlayan hızlı bir düşüş dönemi play-off ümitlerimizi sona erdirmişti. Depremden bu yana yüzümüzü güldüren

moral verici belki de tek hadiseydi B. Vanspor’un almış olduğu bu güzel galibiyetler. Zaten kimsenin ligde kalmaktan başka bir beklentisi olmadığı takımımızı, bu mücadelesinden dolayı tebrik ediyoruz.

Bir alkışta her zaman olduğu gibi takımını hiçbir maçta yalnız bırakmayan az sayıda da olsa çok sesi çıkan, 10 kişi bir araya gelse bile hemen karşılıklı 5 li grup oluşturup Kırmızı - Siyah çeken cefakâr taraftarımıza gelsin. İstanbul’da oynanan maçlar her hafta farklı bir statta oynanmasına rağmen, takımını tribüne çağıran bir avuç taraftar oyuncularına büyük moral veriyordu.

Artık hayallerimizi bir başka bahara erteledik. Beraber yola çıktığımız Elazığspor bugün Süper lige yükseldi. Biz ise iki yıl önce Elazığspor’la aynı grupta başa mücadele ederken o talihsiz Eyüpspor maçıyla kendimizi 1. Ligin kapısından bir anda 3. Lige düşerken bulmuştuk.

Şimdi hep beraber izliyoruz; Süper ligdeki Fenerbahçe-Galatasaray maçından tutunda, Rizespor- Akhisar Belediye maçlarına kadar… Sizce hangi maçta çıkan olaylar bizim Eyüpspor’la oynadığımız maçtakinden daha masum!

  • Etiketler :
  • Van Haber