Yazarlar

MEBİT

UNUTULMAYA ÇALIŞILAN OLAYLAR, UNUTMAYIN-UNUTTURMAYIN

UNUTULMAYA ÇALIŞILAN OLAYLAR, UNUTMAYIN-UNUTTURMAYIN

Abone Ol

2012-02-12 15:00:00

Türkiye’de iyi şeyler olmuyor…

 

Bahsedeceğimiz olayları, yaşadığınız sürece unutmayın, unutturmayın!

 

Unutulmaya ve unutturulmaya çalışılan olayların en başında Roboski katliamı geliyor. Roboski unutulmaya çalışılıyor. En son meclis araştırma komisyonu oraya gitti ama herkesin yaptığı gibi, çalışmaları sadece oraya gitmekle sınırlı kaldı. Haftalardır 4 saatlik görüntülerde nelerin olduğu kamuoyuna açıklanmadı. Oraya onlarca heyet, milletvekili, bakan, sivil toplum kuruluşları gitti. Ama oraya gidenlerin hiçbiri şu sorunun yanıtını vermedi.

 

O insanları kim, neden ve nasıl öldürdü?

 

Orada onlarca aile parçalandı, birçok kadın dul kaldı, bir çok çocuk yetim kaldı… Bütün bunlar biliniyorken, oranın unutulmaya çalışılması ya da unutturulmaya çalışılması, bir ülkenin en büyük zaafıdır.

 

Olayların ve katliamların faillerinin açığa çıkarılmaması ve onların korunması, Türkiye tarihinin en büyük ayıbı olmuştur. Şimdi bu ayıplardan birinin daha bu ülkenin sayfalarına eklenmemesi için, Roboski’nin mutlaka aydınlatılması ve faillerinin cezalandırılması gerekir.

 

Buradan herkese çağrımdır: Orayı unutmayın ve unutturmayın! Sokakta, kıyıda, köşede, evde, okulda, şehirde, bayırda, karda, kışta, çamurda, yağmurda, deniz kenarında, velhasıl bulunduğunuz her yerde Roboski’den bahsedin ve bahsettirin.

 

Unutulmaya çalışılıyor…

 

Van… Acıların kenti. Unutulmaya ve unutturulmaya çalışılıyor. Medyada Van’da her şeyin normale döndüğünü yazıyorlar, söylüyorlar. Yetkililer sürekli yaptıklarından bahsediyor. Sadece bahsediliyor. Yalan, yalan, yalan… Van’da doğru dürüst hiçbir şey yapılmadı ve yapılmıyor.

 

En son bugün çadır kentler boşaltılmaya çalışıldı. Aylardır çadırlarda kalan insanlara psikolojik, sosyolojik hiçbir eğitim verilmedi. Bu insanlar, enkazlardan çıktılar. Yüzlercesi ölümle burun buruna geldi. Onlara psikolojik bir destek vermeden, “çadırları boşaltın, evlerinize girin” denilmesi, bu ülkenin zaaflarından biridir, ayıbıdır.

 

Bu ülkede yaşayan hiç kimsenin, o çadırlarda soğuktan donarak ve yanarak ölen insanları unutmaya hakkı yoktur. Açık ve net olarak söylüyorum: Van’da çadırlarda soğuktan ve yanarak can veren o insanlar katledildi ve katilleri bu ülkede yaşayan herkestir.

 

Van’ı unutmayın, unutturmayın!

 

Unutulmaya çalışılıyor…

 

Kemik Cumhuriyeti…

 

Türkiye tarihinin en büyük ayıplarından biri. Neredeyse her 10 km karede bir toplu mezar ortaya çıktı. Geçen hafta İnsan hakları Derneği Diyarbakır temsilciliği bir harita yayınladı. O haritaya baktınız mı? O haritaya bakan kaç insan, şu anda bu haritayı hatırlıyor, kaç gün gündemde kaldı?

 

Harita, Türkiye’deki toplu mezarları gösteriyordu. İnsanın tüylerini diken diken eden bir şey. Düşünebiliyor musunuz, bir harita ve bu haritadaki toplu mezarları arıyorsunuz. Bir ülkenin haritasında, o ülkenin tarihi yerleri, turistik yerleri gösterilir. Oysa benim ülkemde, toplu mezarların haritası ünlü. Ayıp!

 

Bu haritayı unutmayın, unutturmayın!

 

Unutulmaya çalışılıyor…

 

Avrupa Birliği unutulmaya ve unutturulmaya çalışılıyor. Yıllardan beridir yönünü Arap dünyasına çeviren hükümet, neredeyse Avrupa Birliği uyum sürecini durdurdu. Arap dünyasından umduğu desteği bulamayan hükümet, her ne kadar zaman zaman Avrupa Birliği’ni gündeme taşısa da, unutturmaya çalışıyor.

 

Unutulmaya çalışılıyor…

 

Cezaevlerindeki milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler ve politikacılar unutulmaya ve unutturulmaya çalışıyor.

 

Unutulmaya çalışılıyor…

 

H.Dink unutulmaya ve unutturulmaya çalışılıyor.

 

Unutulmaya çalışılıyor…

 

Bundan birkaç ay önce, Malatya’da gündeme gelen ama yalaka medyanın her zamanki gibi üzerini örttüğü bir olay yaşandı. PKK’lilerin yanmış ve parçalanmış cesetlerinin fotoğrafları ortaya çıktı. Şimdi, kim olursa olsun, sonuçta insan olan bu cesetleri hatırlayan var mı?

 

Unutulmaya çalışılıyor…

 

Dersim… Birkaç hafta önce gündemin başköşesindeydi. Ama şimdi unutuldu.

 

Unutulmaya çalışılıyor. Siz asla unutmayın. Bu ülkede laçka, sorumsuz ve yalaka bir medya var. A’dan Z’ye böyle. Doğruları yazmayan, sadece yetkililere yaranmaya çalışan bir medya var.

 

Peki yetkililerin en yetkilileri kimler? Hükümet, muhalefet ve milletvekilleri. İnanın bana, bunlar arasında ittifak var. Her biri ötekine yaranmaya çalışıyor. Türkiye’de hiçbir zaman hükümet ile muhalefet birbiriyle bu kadar uyum içinde çalışmadı. Çünkü birbirlerini kolluyorlar. Liderler kürsüye çıktıklarında, memleket oluyor güllük gülistanlık, birbirlerini anlatıyorlar. Eskiden ara sıra halkın arasına karışan milletvekilleri vardı. Şimdi onlar da liderlerine uyuyorlar.

 

Hepsinin işi belli: unutmak ve unutturmak.

 

Bu yüzden siz unutmayın, unutturmayın!

  • Etiketler :
  • Van Haber