Yazarlar

MEBİT

SON MAÇLAR, SON ÜMİTLER

SON MAÇLAR, SON ÜMİTLER

Abone Ol

2011-04-10 15:00:00

Sezon bitmeden 3. hocasına da kavuşan B. Vanspor, Kerimoğlu ile ilk maçından fena sayılmayacak bir skorla ayrıldı. Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan ve takımı değirmene çeviren yönetime inat,  bu değirmenden bakalım Tolgay Kerimoğlu, kendini kurtarıp takımını düze çıkarabilecek mi?

Dileğimiz ve ümidimiz tabi ki her gelen hoca da olduğu gibi yine Kerimoğlu’ndan yana. Sonuçta onun buralara kadar gelen takımda hiçbir günahı, kabahati yok. Bir ateşten gömleği giymek cesareti gösteren Kerimoğlu’na, bu saatten sonra ön yargısız ve koşulsuz destek olmak durumundayız. Bugün Adana Demirspor maçında takımına istediği taktikleri uygulatıp bu zorlu deplasmandan ilk puanını aldırmasını bildi.

Çok sayıda seyircisinin desteğiyle, Play-off iddiasından geri kalmamak için fark atmak amacıyla sahaya çıkan ev sahibi ekip, B.Vanspor karşısında hiç ummadığı bir puan kaybına uğradı. Dilerseniz karşılaşmanın önemli anlarını tekrar kısaca hatırlayalım.

 Maçın henüz 4. dakikasında Demirspor adına, Efecan’ın soldan geliştirdiği atakta Ercan güzel bir asiste rağmen mutlak bir golü kaçırdı. Sonrasında 10. dakikada Güney’le geliştirdiğimiz atak kornerle sonuçlandı ve devamında top auta çıktı. Derken 14. dakikada Demirspor atağında adeta tekmeye kafa uzatan B. Vanspor’da günün başarılı ismi kaleci Özcan, Ertan’a geçit vermeyerek sakatlanma pahasına olası bir golü önledi.

 

 

B.Vanspor orta alanı kalabalık tutarak rakibine oyun kurma şansı vermemek üzere sahada uyguladığı taktik, Demirspor’a hızlı oyun şansı tanımadı. Böylece maç B. Vanspor’un istediği yavaş tempoda sürdü.

Ev sahibi takımın 35. dakikada Ertan’la uzaktan şutu üst direkten dönüyordu. Oyunu kanatlara indiremeyen Demirspor’da birde nasıl oluştuğunu anlayamadığımız bir pozisyonda 41. dakikada her iki oyuncusu birden saf dışı kalınca, oyun büsbütün takımımız lehine dönüverdi.

Kolu kırılan Samet Albayrak ve oyunda olduğu sürece çok etkili olan Efecan’ın da bu pozisyon sonrası sakatlanmasıyla  Demirspor’un Hocası Ali Güneş bu oyuncuların yerine iki zorunlu değişiklik yapmak durumunda kaldı. Bu durum aslında maçta dönüm noktasıydı. Zaten istediği tempoyu sahaya yansıtamayan Demirspor, böylece hesapta olmayan bir şekilde taktik değişikliğine gidiyordu.

İkinci yarıya hızlı başlayan yine ev sahibi ekipti. 48 ve 49. dakikalarda Metin ve Ertan’la etkili olmaya çalıştılar fakat kaleci Özcan bu ataklara geçit vermedi. 58. dakikada Demirspor adına Kadir mutlak bir golden yararlanamadı. Fakat bu dakikalarda B. Vanspor’un defans oyuncuları hakikaten çok soğukkanlı müdahalelerle yaptıkları savunma ile Adana’ya gol şansı vermedi.

 

 

61. dakikada Azmi’yi sahaya süren Kerimoğlu, belki son dakikalara doğru uzun toplarla bir gol şansı bulma ümidi güttü. Fakat çok nadir yakaladığımız atak şanslarını maalesef isabetsiz pas hataları yüzünden tehlikeye çeviremedik. Atak hazırlıklarımız hep yarım kaldı. Hazırlık pasları yerini bulmayınca eriyip gitti. Maç boyunca tek bir etkili gol pozisyonumuz olmadı maalesef.

Kalesinde güven veren Özcan, 71. dakikada Metin’e geçit vermezken, 75. dakikada Koray’ın karamboldan sert vurduğu müthiş şutunu mükemmel bir refleksle uzaklaştırmayı başardı. Bir çok yan top ve korner atışları hep Özcan’ın zamanında müdahaleleriyle ve kontrollü oyunuyla gol vuruşuna dönüşemeden bitiverdi.

77. dakikada yakaladığımız uzun bir topla Kadir buluşup sonrasında Azmi’ye kazandırdığı topu Demirsporlu’ların müdahalesiyle kaybediyorduk. 85. dakikada Samet’in şutunda Özcan yine başarılıydı ve 87 de Ali Cansun’un vuruşunda yüreğimiz ağzımıza geldi. Neyseki top yandan auta çıkınca derin bir nefes aldık.

Maç başladığı gibi 0-0 bitince kümede kalma yolunda bu zorlu deplasmandan altın değerinde bir puan çıkarmış olduk. Esasen B.Vanspor bu maçta çok organize birtakım görüntüsü vermekten uzaktı fakat bu vakitten sonra B Vanspor’un oyundan ziyade puan ve puanlar getiren iyi skorlara imza atması yeterli olacaktır. Bu zorlu deplasmanda takımın geriye yaslanıp gol yememek düşüncesiyle savunmada kalması bence doğru taktikti. Son maçlara çıkarken, 3’ü kendi evinde olmak üzere kalan 4 maç birbirinden zorlu olmasına rağmen, düşme hattındaki takımlar içerisinde en avantajlı fikstüre sahibiz.

  Nasıl başlamıştık lige ve bakın nasıl sürdürüyoruz. Umarız hüsrana uğramadan bu takım ligde kalır. Tüm çağrılarımıza rağmen bir türlü göremediğimiz kenetlenme tablosu içimizi karartsa da, dileriz bu ümit verici sonuç meyvelerini verir cefakar seyircisine.

  • Etiketler :
  • Van Haber