Yazarlar

MEBİT

STADA GELMEK İÇİN HANGİ MAÇI BEKLİYORSUNUZ?

STADA GELMEK İÇİN HANGİ MAÇI BEKLİYORSUNUZ?

Abone Ol

2011-02-25 15:00:00


Seksen yıllık futbol geçmişiyle övünen,

Nüfusu 1 milyonu aşmış,

300 den fazla sivil toplum kuruluşunu yöneten değerli başkanlara sahip bu kent,

5 tane iktidar milletvekili ve bir başbakan yardımcısı meclise göndermiş…

Ve her platformda ili tanıtmaya fuardan fuara koşan değerli bir valimiz varken;

 

Bu hafta değilde ne zaman, bu maç değilde hangi maç sizleri stadyumda göreceğiz?

 

Bu şehrin medar-ı iftiharı Vanspor değilde nedir?

Bu şehri en iyi şekilde temsil ettiği takdirde bu ili en iyi ve en etkili, tanıtımını yapacak olan Vanspor değilde nedir?

 

Bırakın önündeki ‘‘belediye’’ yazısını ya da arkasındaki ‘‘spor’’ yazısını bu takım Van’ın adını taşıyor kıymetli büyüklerimiz!

 

Sizler maçlara gelmedikçe, bu takıma destek vermedikçe, sahip çıkmadıkça takım elbiseliler futboldan anladıkları kadar bu takımı yönetebilecekler, oy getirdiği ölçüde zaman ayıracaklardır.

 

Siz bakmayın Şansal Hocanın ‘‘ bu takım benle veya bensiz armasıyla bile ligde kalır’’ dediğine.

 

B.Vanspor değil, yeryüzünde hiçbir takım armasıyla ligde kalamaz. Bu takımı popülizme göz göre göre kurban etmeyin.

 

Geldiği hafta ‘‘ilk olarak play-off oynamayı ardından bir üst lige çıkmayı hedefliyoruz’’ diyen Mehmet Şansal, bir de aldırdığı futbolcular için de ‘‘B.Vanspor’un geleceği bunlar’’ diye lanse etmişti.

 

Şimdiyse ‘‘ne yapabilirim takımın eti sütü bu, elimden bir şey gelmez, tadilat yapan bir hoca oldum bir daha devre arası takım çalıştırmayacağım’’ deyiverdi. Unuttuğu bir şey var Şansal’ın; bu takım ondan önce ve onun aldırdığı topçular olmadan önce 20 puanla 13.sıradaydı.

 

Takımın etini budunu bahane edeceğine 3’ü evinde olmak üzere 7 maçta alabildiği 4 puanın hesabını versin. Devre arasında bir daha takım çalıştırmayacakmış. Bula bula B. Vansporu mu buldu çalıştıracak? Son kurban bizmiyiz yani.

 

Teknik direktör seçiminde istikrarı sağlayamamış, onca transfere rağmen tek bir isabet kaydetmemiş olan bu yönetime de artık söyleyecek söz bulamıyoruz. Bir kez de B.Vanspor’un parasızlıktan düştüğünü görsek gözümüz açık gitmeyeğiz yahu.

 

Yönetim zaafı, bu takımın hep kaderi mi olacak? Bu kadar mı basireti bağlanır bir kurumun?

 

Yönetim olarak hocaya faturayı kesip Rahim Zafer’i göndermediniz mi? Bunca transferi sizler yapmadınız mı? Ne değişti takımda. Daha da kötüye gidilen bu durumdan ne zaman kendinize pay çıkaracaksınız?

 

Bu köşeden defalarca çağrı yaptığımız birlik beraberlik tablosu oluşmadığı sürece bu kent kaybetmeye mahkûmdur.

 

Sayın Valimiz en kararlı bir şekilde yürüttüğü Van’ı tanıtım çalışmaları kapsamında kullanabileceği bu takımın, yitip gitmesini önlemelidir. Şehrin onca sorununun içinde futbol en başta gelemeyebilir ama şu anda en acili bizce bu takımın durumudur.

 

Bu şehirde yaşayan bunca insanın tek sosyal yaşantısını oluşturan futbol takımının düştüğü yerden kaldırılması, bu kentin en büyük kazanımlardan biri olacaktır. En büyük mülki idare amiri olarak birleştirici çağrılarıyla çok şeyler değişecektir.

 

Bir kez de alışkanlıklar tersine dönsün, bir kezde Van’ın kaderi tersine dönsün. Geçmişte her kötü dönemde birilerini bağrından çıkarıp kötü gidişe dur demeyi öğrenmiş olan bu kentte, ateşten gömleği giyecek elbet birileri vardır. Daha ne duruyorsunuz çıkın ortaya.



  • Etiketler :
  • Van Haber