2021-04-21 01:03:04 | Son Güncelleme : 2025-07-19 01:37:44
Marangozlar Sanayi Sitesi karşısında, Karayollarına ait 4 metre 80 santim yüksekliğe sahip üst geçit yaklaşık iki hafta önce kamyon çarpması sonucu büyük çapta hasar gördü. Üst geçidin hasar görmesi nedeniyle Marangozlar Sanayi Sitesinde çalışanlar karşıya geçmeye çalışırken zor anlar yaşarken. En büyük tehlikeyi ise okula giden öğrenciler yaşıyor.
“İlla birinin canına bir şey mi olması lazım”
Eski Marangozlar Sanayi Sitesinde çalışan Kadir Şahin, kimsenin üst geçit için ilgili olmadığından yakındı. Şahin, “Sanayimizdeki üst geçide bir yılda sayısızca kez kamyon çarptı. Kamyon çarpmasından dolayı üst geçit büyük bir zarar gördü. İlla birinin canına bir şey mi olması lazım? Yetkililerin buna el atmasını çok acil istiyoruz. Zaten kendileri de gelip görse tehlikenin farkına varırlar. Kimse ilgilenmiyor. İsteğim en yakın zamanda ya yıkılsın ya da onarılsın. Bir çare bulunsun” dedi.
“Yıkılmasından korkuyoruz”
Eski Marangozlar Sanayi Sitesinde mobilya imalatçısı olan Suat Öztürkçe de, üst geçidi esnafın yanında öğrencilerin de kullandığını ve yıkılmasından korktuklarını ifade ederek “Sanayimizin girişinde bulunan üst geçitte kamyon çarpması sonucu çatlaklar oluştu. Yıkılmasından korkuyoruz çünkü bizim karşıya geçmek için tek çaremiz bu üst geçit. Yanımızda bulunan Sabancı İlköğretim okulundaki öğrencilerde üst geçitten gelip gidiyorlar. Yıkılsın, yenisi yapılsın. Bir rüzgarda da devrilebilir. Öğrenciler ve esnaf üst geçidi kullandığı için bir an bir çaresi bulunmalıdır” diye konuştu.
Milletin canı diken üstünde”
Site çalışanlarından Ercan Tuncay ise durumdan endişeli olduklarını aktararak, “Marangozlar Sanayi sitemize karşıdan karşıya geçişte kullandığımız üst geçide kamyon çarpması sonucu böyle hasar oluştu. Yaklaşık 15 gündür şerit çekildi. Ne gelen var ne giden. Milletin canı diken üstünde. Günde binlerce kişi girip çıkıyor Marangozlar Sanayi Sitesine. Bir an önce el atmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Başkanımız gereken yerlere müracaat etmesine rağmen hâlâ aynı durumdayız”
Yunus Tancay isimli vatandaş ta gerekli yerlere müracaat edildiği halde durumun aynı olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık on beş gün önce yaşanan bir kaza nedeniyle üst geçidimiz hasar görmüştür. Başkanımız gereken yerlere müracaat etmesine rağmen hâlâ aynı durumdayız. Yıkılmadığı halde tehlike arz ediyor. Gerekenin yapılmasını rica ediyorum”
HABER: Fatma Polatcan
KAYNAK: cagdashaber.net
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.