2026-10-18 23:14:59 | Son Güncelleme : 2026-10-18 23:50:03
CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, artan mutfak tüpü fiyatlarının doğalgaz altyapısı bulunmayan evlerde yaşayan vatandaşları zorladığını belirterek, dar gelirli hanelere destek sağlanması çağrısında bulundu.
“Tüp fiyatları haneleri zorluyor”
Bedirhanoğlu, yıl içerisinde mutfak tüpüne birçok kez zam yapıldığını, vatandaşların temel ihtiyaçlardan biri olan tüpün maliyetini karşılamakta güçlük çektiğini ifade etti.
Doğalgaz kullanamayan birçok hanenin yemek pişirmek için mutfak tüpüne ihtiyaç duyduğunu belirten Bedirhanoğlu, artan fiyatların aile bütçeleri üzerindeki yüküne dikkati çekti.
“Aylık tüp masrafı desteği verilmelidir”
Devletin dar gelirli vatandaşlara yönelik destek sağlaması gerektiğini vurgulayan Bedirhanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"12 kg'lık tüp 1300 TL. Doğalgazı olmayan birçok evde tüp sorunu var. Haneler bu yıl içinde bir çok kez zam yiyen tüpe para yetiştiremiyor. Devlet en azından açlık sınırı altında yaşayan ve doğalgazı olmayan hanelere aylık tüp masrafı desteğinde bulunmalıdır."
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.