Vanlı turizmci Murat Beyaz’ın...
MEBİT

Vanlı turizmci Murat Beyaz'ın “Doğu Krallığı: Bir Urartu Romanı” isimli kitabı çıktı

Vanlı turizmci Murat Beyaz’ın “Doğu Krallığı: Bir Urartu Romanı” kitabı Sîtav Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitap’ta Beyaz’ın, kral, kraliçe gibi gerçek kişiler çevresinde kendi hayal dünyasında canlandırdığı karakterler de yer alıyor.

Abone Ol

2021-04-05 11:26:29 | Son Güncelleme : 2024-04-18 02:10:01

Vanlı turizmci Murat Beyaz'ın “Doğu Krallığı: Bir Urartu Romanı” isimli kitabı çıktı

Van’ın ünlü turizmcilerinden olan ve aynı zamanda birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK)’nda önemli görevler üstlenen Murat Beyaz’ın “Doğu Krallığı: Bir Urartu Romanı” kitabı Sîtav Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Murat Beyaz, ‘Doğu Krallığında’ 3 bin yıllık Urartu Medeniyetinin yaşam şeklini okurlarıyla paylaşıyor. Urartuların çok kadim bir medeniyet olduğunu söyleyen Beyaz, bu medeniyetin tarihinin bilinmesi gerektiğini vurguluyor.

“URARTU’NUN VE VAN’IN BİLİNİRLİĞİNİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Urartulara olan sevgisinin ve ilgisinin kendisini kitap yazmaya yönelttiğini söyleyen Murat Beyaz, serüvenini şu sözlerle anlatıyor: “Kitap bir yıllık bir çalışmanın ürünü. Urartu ve Van’ın bilinmesine katkı sunmak gibi bir amacım var. Özellikle tarihi romanları takip eden ve buna göre şehirlere yoğunlaşan ciddi bir kitle var. Urartuların başkentinde yaşıyoruz ve tanıtımı için kimin elinden ne geliyorsa yapması gerektiğine inanıyorum. Kitabı mümkün olduğunca büyük bir kitleye ulaştırıp Urartu’nun ve Van’ın bilinirliğini artırmak gerekiyor.”

 

 

MURAT BEYAZ KİMDİR?

1977 yılında Van’ın Muradiye ilçesi Yumaklı köyünde doğdu. İlkokulu Yumaklı ilkokulunda, ortaokul ve liseyi Van’da okudu. YYÜ Turizm Rehberliği bölümünden mezun oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığından Profesyonel Turist Rehberliği lisansını alarak “Turist Rehberliği” mesleğine giriş yaptı. Halen aktif olarak turist rehberliğinin yanında, seyahat acenteliği işletmeciliği yapmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığının açtığı kurslara katılarak GAP Bölgesi ve İstanbul Bölgesi uzman rehberi oldu. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda 6 yıl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Bunun dışında özellikle turizm alanında çeşitli STK’larda aktif görevler üstlenmiştir. Murat Beyaz, evli ve 1 çocuk babasıdır.

  • Etiketler : MURAT BEYAZ DOĞU KRALLIĞI BİR URARTU ROMANI Sîtav Yayınları VAN VAN HABER VANLI TURİZMCİ MURAT BEYAZ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER