Başkale İlçesi Xaşkan köyünde...
MEBİT

HDP’li Orhan: Başkale de havaya ateş açılması olayı araştırılsın

Başkale İlçesi Xaşkan köyünde bir yurttaşın gözaltına alınması sırasında askerlerin havaya ateş açması ile başlayan olayların araştırılması için HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan tarafından Meclis başkanlığına araştırma önergesi verildi.

Abone Ol

2022-06-28 18:31:59 | Son Güncelleme : 2024-04-10 14:11:57

HDP’li Orhan: Başkale de havaya ateş açılması olayı araştırılsın

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, 20 Haziran’da Van’ın Başkale İlçesine bağlı Esenyamaç (Xaşkan)Köyü Onikidere (Sersul) mezrasında arama kararı bulunan bir yurttaşın gözaltına alınması sırasında ortaya çıkan olayların yerinde incelenmesi amacı ile meclis başkanlığına “Araştırma Komisyonu” kurulması için önerge verdi.

‘Kolluk orantısız güç kullandı’
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Orhan, araştırma önergesinde, “Van İli Başkale İlçesi Esenyamaç/Xaşkan Köyü Onikidere/Sersul Mezrasında bir yurttaşın gözaltına alınması sırasında askeri kolluğun kontrolsüz bir şekilde ateşli silahlar kullandığına ilişkin görüntüler kamuoyunu dehşete düşürmüş ve çeşitli kesimlerden tepkiler almıştır” hatırlatmasında bulundu.

‘Bir çok çalışma henüz yerine getirilmedi’
“Söz konusu vakanın vahameti ve alınması gereken tedbirlere ilişkin yapılması gereken birçok çalışma henüz yerine getirilmemiştir” değerlendirmesinde bulunan Orhan, benzer vakaların bir daha yaşanmaması için  Anayasanın 98. ve TBMM İç Tüzüğün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını istedi.

Serhat News

  • Etiketler : MUAZZEZ ORHAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER