Van Barosu hizmet binasının aç...
MEBİT

Van Barosu hizmet binasının açılışı yapıldı

Van Barosu hizmet binasının açılışında, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne dikkat çekildi.

Abone Ol

2022-05-20 20:32:06 | Son Güncelleme : 2024-04-26 17:47:30

Van Barosu hizmet binasının açılışı yapıldı

Van Barosu, pandemi koşulları gerekçesiyle açılışı yapılamayan yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Türk Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, bölge baro başkanları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi yöneticileri, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu temsilcileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile kentteki diğer siyasi parti yöneticilerinin yanı sıra kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

‘Barolar daha güçlü mücadele yürütmelidir’
Açılıştan önce Tahir Elçi Konferans Salonu’nda konuşan Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, tam bağımsız demokratik bir hukuk devletinde baroların büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Barolar, insan hak ve özgürlüklerin, doğanın ve kentlerin korunması konusunda da önemli görevlerini yerin getirmek zorundadır. Barolar, bu görevlerini yerine getirirken elbette yargı bağımsızlığı ve tam demokratik bir hukuk devleti içinde mücadele etmelidir. Barolar daha güçlü ve etkili mücadele yürütmelidir. Baroların ve TBB’nin söylemlerine kulak verilmelidir. Baro binamız, hak ve hukuk arayışın merkezi olacaktır” diye konuştu.

Sağkan: işi hakkıyla yapmamamız gerekir
TBB Başkanı Erinç Sağkan ise, katılımcılara teşekkür ederek, “Açılışını yaptığımız hizmet binası sadece beton ve çimentodan oluşan bir bina değil, binlerce avukatın hizmet göreceği bir binanın açılışıdır. Bundan kaynaklı bu ülkeye iyi hizmet etmek istiyorsak, yaptığımız işi hakkıyla yapmamız gerekiyor. Bu sebeple bu ülkede yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün tesisi için en çok ihtiyaç duyulanın etkili bir savunma makamının olduğu bilincindeyiz. Burada verilecek eğitimlerle insan hak ve hürriyetlerinin yılmaz savunucusu olacak avukatların, mesleki bilgiyle bu salonlardan ayrılacak olması bizler açısından ülkemize verilebileceğimiz en büyük hizmet olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Plaket verildi
Yapılan konuşmaların ardından katkılarından dolayı TBB Başkanı Sağkan ve binanın yapımını yüklenen firma temsilcisine plaket verildi. Program, hukukçuların açılış kurdelesini kesmesiyle sona erdi.

Kaynak: MA

  • Etiketler : VAN VAN HABER BARO VAN BAROSU AÇILIŞ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER