İpekyolu Expo Fuar Aş tarafınd...
MEBİT

Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını açıyor

İpekyolu Expo Fuar Aş tarafından organize edilen bu yıl 14. kez kapılarını açacak olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı 25-28 Nisan tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Abone Ol

2024-04-24 00:49:39 | Son Güncelleme : 2024-05-03 21:28:43

Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını açıyor

Fuarla ilgili açıklama yapan İpekyolu Expo Fuar Aş Tarım Fuarı Koordinatörü Veysi Uygun, “Fuarımız 2010 yılından itibaren düzenli olarak organize edilmektedir. Doğuanadolu, Güneydoğu ve Ortadoğu ekseninde sektörün buluşma noktası olan fuar, bölgenin en büyük çiftçi buluşması haline gelmiştir. Bölgede tüm çiftçiler ve tarım birimleri tarafından beklenen fuarımız, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere Van Valiliği, Van Ticaret Borsası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Van Ziraat Odaları ve KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Fuarımızda, tarım ve hayvancılık aletleri, yeni teknoloji traktör modelleri, tohum, sulama sistemleri, gıda ve birçok farklı alanda ürünler sergilenecektir. Her yıl traktör satışlarında satış rekorları kıran fuarımıza, başta ilimiz çiftçileri olmak üzere çevre illerden Hakkari, Ağrı Iğdır, Muş, Bitlis’ten çiftçilerimiz davet edilmiştir” dedi.

“TÜM HALKIMIZI FUARIMIZA BEKLİYORUZ”
Uygun açıklamasının devamında, Tarım ve hayvancılığın değeri her geçen gün artmaktadır, sadece bölgenin değil dünyanın sayılı tarım üretimini gerçekleştiren ülkemizde, sektörü yeni teknolojilerle buluşturmak ve üretim kapasitesini artırmak için fuarımızı her geçen yıl büyütüp tarım ve hayvancılık sektörüne katkısını artırmaktayız. 14’ncüsü düzenlenecek olan fuarımıza bölge Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, ziraat odaları, ticaret odaları ve ticaret borsalarından ziyaretçi beklenmektedir. Her yıl on binlerce ziyaretçiyi yüzlerce profesyonel katılımcıyla buluşturan fuarımız 2024 yılında 100 firma ve 150 den fazla markayı 50 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflemektedir. Van Tarım ve Orman İl müdürlüğü katkılarıyla en güzel kuzu’ yarışması düzenlenecektir. Yarışmada dereceye giren ve ayrıca katılan tüm yarışmacılara ödüller takdim edilecektir. Fuarımızda her yıl gelenek haline gelen ücretsiz fidan dağıtımı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. 81 İlden gelen yöresel lezzetler fuarda sergilenecektir. Fuar boyunca ücretsiz servislerimiz halkımızın ve çiftçilerimizin hizmetinde olacaktır. Fuarımızın başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olmasını dileriz.  Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan bu büyük şölene 25-28 Nisan 2024 tarihleri arasında sabah 10.00 akşam 19.00 saatleri arasında tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.  

  • Etiketler : TARIM FUARI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER