İstanbul’daki Vanlıların katıl...
MEBİT

İstanbul’daki Vanlılar şenlikte buluştu

İstanbul’daki Vanlıların katılımıyla gerçekleşen Yayla Şenliği, kültürel dayanışmanın yanı sıra çözüm süreci ve barış taleplerinin öne çıktığı siyasi bir buluşmaya dönüştü. Zeydan ve Beştaş, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sürecin ilerlemesi açısından kritik olduğunu vurguladı.

Abone Ol

2025-06-16 01:22:23 | Son Güncelleme : 2025-06-17 08:21:03

İstanbul’daki Vanlılar şenlikte buluştu

İstanbul’da Vanlıların yoğun katılımıyla gerçekleşen Yayla Şenliği, barış ve özgürlük vurgularının öne çıktığı bir buluşmaya dönüştü. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ve HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş, çözüm sürecine yeniden dönülmesi çağrısı yaparken, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün öncelikli olduğunu dile getirdiler.

Serhat News'in haberine göre; İstanbul Van Demokratik Dernekler Platformu tarafından organize edilen Yayla Şenliği, Arnavutköy’deki mesire alanında binlerce Vanlının katılımıyla coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. DEM Parti’nin İstanbul ve Van örgütleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş, DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ve çok sayıda dernek ve federasyonun katıldığı etkinlikte hem kültürel dayanışma hem de siyasi mesajlar dikkat çekti.Etkinlikte platformun sözcüsü olan Van Çatak Derneği Eşbaşkanı Dilan Keleşoğlu ve çeşitli dernek temsilcileri açılış konuşmaları yaptı.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, İstanbul’da 500 binden fazla Vanlının yaşadığını belirterek, bu tür etkinliklerin dayanışmayı büyüttüğünü vurguladı. Zeydan, Van halkının göç etmek zorunda kaldığını ve bu durumun devlet politikalarının sonucu olduğunu ifade ederek, “Bu halk burada kendini yeniden var etti, örgütlü bir şekilde kültürünü yaşatmaya devam ediyor” dedi.İstanbul’un çokkültürlü yapısına dikkat çeken Zeydan, “Türkiye’de barış umudu varsa, bu sizlerin yıllardır sürdürdüğü mücadelenin eseridir” ifadelerini kullandı. Zeydan, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün, barış sürecinin ilerlemesi için hayati önemde olduğunu belirterek, hasta ve siyasi tutukluların da serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Beştaş: Bu yüzyıl Kürt halkının özgürlük yüzyılı olmalı
HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş ise konuşmasında, Ortadoğu’daki savaş ortamına işaret ederek, Kürt halkının statüsünün bu yüzyılda belirleyici bir noktaya geldiğini ifade etti. Beştaş, Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrının Ortadoğu’da barışa kapı araladığını dile getirerek, “Bu çağrının karşılık bulması için Öcalan’ın özgür olması gerekir” dedi.

Barış ve Demokratik Toplum Süreci’ne sahip çıkılması gerektiğini belirten Beştaş, “Bu süreç sadece Türkiye için değil, bölge halkları için de özgürlük ve barış umudu taşıyor” diye konuştu.

Coşku halaylarla sürdü
Konuşmaların ardından Barış Anneleri tarafından Abdullah Zeydan’a katkılarından dolayı plaket verildi. Gün boyu süren etkinlikte yerel sanatçılar sahne aldı, katılımcılar halaylarla şenliği coşkuyla sürdürdü. Eşbaşkanlar ve partililer daha sonra mesire alanında piknik yapan yurttaşlarla sohbet ederek etkinliği tamamladı.

  • Etiketler : ŞENLİK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER