Dünya genelinde en sık yapıla...
MEBİT

Op.Dr.Evren İşci Kliniği ile Hayallerinizdeki Göğüslere Kavuşun

Dünya genelinde en sık yapılan estetik operasyonların başında gelen meme büyütme; kadınların memelerinin şeklinde, boyutunda ve dolgunluğunda değişiklik yapmak üzere gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir.

Abone Ol

2020-09-28 19:02:00 | Son Güncelleme : 2024-04-16 12:03:27

  Op.Dr.Evren İşci Kliniği ile Hayallerinizdeki Göğüslere Kavuşun

Dünya genelinde en sık yapılan estetik operasyonların başında gelen meme büyütme; kadınların memelerinin şeklinde, boyutunda ve dolgunluğunda değişiklik yapmak üzere gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir. Aynı zamanda meme estetiğinin en başarılı sonuçların alındığı plastik cerrahi operasyonlarından biri olduğu da bilinmektedir.

 

 Meme Büyütme Operasyonu Kadınlar Üzerinde Psikolojik Olarak da Etkili Oluyor

 

 Meme büyütme işlemleri genellikle; doğal küçük göğüslerin büyütülmesi, hamilelik, emzirme ya da kilo kaybı nedeniyle şeklini ve büyüklüğünü kaybeden göğüslerin eski haline getirilmesi, göğüsler arasındaki asimetrinin düzeltilmesi, yapılan ilk ameliyattan, meme kanseri tedavilerinden ya da benzer sağlık sebeplerinden dolayı oluşan durumlar karşısında uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra meme büyütme operasyonları, sahip oldukları küçük göğüslerden ya da göğüslerindeki deformasyondan dolayı mutsuz hisseden kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Sosyal ve psikolojik yönden hissedilen rahatsızlık bu şekilde giderilebilmektedir. Sonuçları uzun ömürlü olan meme büyütme operasyonlarının, kişinin özgüvenini artıran ve yaşama daha bağlı hale getiren bir operasyon olduğu bilinmektedir.

 

 Bununla birlikte meme büyütme operasyonları sarkık meme sorunlarını gidermemektedir. Sarkık göğüslerinde daha dolgun bir görünüm elde etmeyi ve sarkıklığın giderilmesini isteyen hastaların meme büyütme operasyonu ile birlikte meme dikleştirme operasyonu da yaptırmaları gerekmektedir. Meme büyütme estetiği ve liposuction İstanbul genelinde en çok tercih edilen kombine estetik operasyonlar arasında yer almaktadır.

 

 Op.Dr.Evren İşçi Kliniği Meme Büyütme Operasyonlarındaki Başarısı ile Ön Plana Çıkıyor

 

Meme Büyütme İstanbul ve Türkiye genelinde pek çok doktor tarafından gerçekleştirilen bir operasyon olmakla birlikte doktor seçimi konusunda titizlikle davranılması gerekmektedir. Op. Dr. Evren İşçi Kliniği’nin alanında uzman ve deneyimli ekibi meme büyütme operasyonundan önce, göğüs büyüklüğünü belirlerken hastanın boyuna kilosuna yani genel vücut yapısına odaklanmaktadır. Uzun boylu ve fazla kilolu kişilerde daha büyük protezler tercih edilmekle birlikte karar aşamasında hastanın göğüs kafesinin şekli de etkili olmaktadır. Göğüs kafesinin ön - arka çapta içeri doğru dönük ya da dışarı doğru çıkık olması gibi durumlar seçilecek protezin büyüklüğü konusunda önemli rol oynamaktadır.

 

 Op. Dr. Evren İşçi Kliniği’nde gerçekleştirilen operasyondan en iyi ve hastaya en uygun sonucun alınabilmesi için hastanın mevcut göğüs büyüklüğüne ve meme dokusuna da dikkat edilmektedir. Hastada ameliyat öncesinde yeterli büyüklükte ve miktarda meme dokusunun olması durumunda protezi kaplayabileceğinden daha büyük bir protez tercih edilebilmektedir. Meme dokusunun az olması durumunda protezin büyüklüğünün dışarıdan belli olmamasını sağlayacak şekilde seçilmesi gerekmektedir.

 

 Meme büyütme operasyonlarından önce hastanın göğüslerindeki sarkma oranı da değerlendirilmektedir. Meme büyütme ameliyatları esnasında, eğer hastanın dikleştirme ihtiyacı varsa dual plane yerleşim şekli ile mastopeksi ameliyatlarındaki kötü görünümlü akarlar olmadan göğüste yeterli dikleştirme sağlanabilmektedir. Bununla birlikte memedeki sarkıklık arttıkça kullanılacak olan protezin büyüklüğü de artmaktadır. Özellikle doku gevşekliğinin olduğu hastalarda aşırı büyük protez kullanıldığında belirli bir süre sonra protez göğüslerde ağırlık oluşturmakta ve sarkmalar yaşanabilmektedir. Bu nedenle Op. Dr. Evren İşçi Kliniği’nin uzman ekibi her hasta özelinde optimal büyüklüğün belirlenmesi konusunda son derece hassas bir tutum sergilemektedir. Hastanın beklentilerinin gerçekçiliği değerlendirilmekte, doğru yönlendirmeler ile vücut hatları ile en uyumlu protezin seçilmesi için hasta ile iş birliği içerisinde bir çalışma gerçekleştirilmektedir.

 

 Meme Büyütme Operasyonundan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

 Meme büyütme operasyonlarından sonraki iyileşme süreci ameliyatın şekline ve kişiye göre değişiklikler gösterebilmektedir. İyileşme sürecinde cerrahın uyguladığı teknik ve kesinin yapıldığı yer önemli rol oynamakla birlikte hastanın operasyon sonrası aktivitelerinin etkisinin de oldukça büyük olduğu bilinmektedir. Hastanın kısa sürede iyileşebilmesi için doktorunun operasyon sonrası süreç ile ilgili tavsiyelerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir. Ağır eşya kaldırılması, tenis oynanması gibi abartılı bir güç ya da hareket gerektiren durumlardan uzak durulması önerilmektedir. Çünkü bu aktiviteler yeni kapatılmış cerrahi kesikleri ve implantları zorlamakta ve baskıya maruz bırakmaktadır. Doktorun verdiği ilaçların düzenli olarak kullanılması ameliyat yaralarının ve göğüs dokusunun hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır. Göğüslerin hareketini azaltacak destekli sütyen kullanılması gerekmekte, gerekli desteği sağlamayan bir sütyen kullanılması durumunda implantlarda gerilme oluşabilmektedir. Hastaların operasyondan sonra on gün kadar göğüslerinin üzerinde yatarak basınç uygulamaktan kaçınması gerekmektedir. Aksi takdirde ameliyat yaralarının yeniden açılması söz konusu olabilmektedir.

 

 Meme Büyütme Operasyonu Ne Zaman Yapılmalıdır?

 

 Meme büyütme operasyonu dinlenme ve iyileşme gerektiren bir süreç olup hastanın, vücuduna yerleştirilen imalatı benimseyip doğal bir görünüme kavuşması için belirli bir süreye ihtiyacı olmaktadır. Kadınlar genellikle meme büyütme operasyonları için bahar ve yaz aylarını tercih etmektedirler. Nisan ve mayıs aylarında meme büyütme operasyonu yaptırım yaz aylarına hazır bir şekilde girmeyi planlamaktadırlar. Kış ve sonbahar aylarında soğuk hava nedeni ile daha kalın kıyafetler giyilmekte olup süreç biraz daha zorlaşabilmektedir.Pek çok doktor, meme operasyonundan sonra tam iyileşmenin sağlanması ve göğüs hatlarının tam olarak oturabilmesi için meme operasyonlarının sonbahar ve kış aylarında yapılmasının ideal olduğunu savunmaktadır.

 

 Detaylı bilgi almak için:


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER