Ellerimiz iş ve ifade için bir...
MEBİT

Ellerinizi Sağlıklı ve Genç Görünümlü Tutmak İçin İpuçları

Ellerimiz iş ve ifade için bir numaralı aracımızdır. Günün çoğunda bir şeyler yapmakla meşguller. Ve başkalarının bakması için oldukça odak noktası olabilirler.

Abone Ol

2020-06-30 12:19:00 | Son Güncelleme : 2024-04-19 17:42:10

Ellerinizi Sağlıklı ve Genç Görünümlü Tutmak İçin İpuçları

Ellerimiz iş ve ifade için bir numaralı aracımızdır. Günün çoğunda bir şeyler yapmakla meşguller. Ve başkalarının bakması için oldukça odak noktası olabilirler. Diğer tüm vücut bölümlerinin üstünde ve ötesinde, çok sert kimyasallara, kire ve güneşe maruz kalırlar. Bu yüzden el bakımı çok önemlidir.

Sadece kiri ve mikropları temizlemek için günde kaç kez ellerimizi temizlediğimizi düşünün. Ellerimiz daima elementlere ve hava koşullarına maruz kalır. Ve soğuk, rüzgar, güneş, her şeyden önce ellerimize zarar verebilir ve erken yaşlanmasına neden olabilir.

Ellerimizin avuç içi, ellerimizin arkasındaki ince deriden çok daha kalındır. Yaşlandıkça kollajen ve elastinimiz tehlikeye girer ve yağ kaybı yaşarız. Bu olduğunda, ellerimizin arkasındaki damarlar daha fazla göze çarpar, eklemlerimiz daha belirgindir, lekeler, ince çizgiler ve hatta kırışıklıklar başlar. Öyleyse ne yapabiliriz? İyi bir el kremi veya losyonuna yatırım yapın ve gün boyunca birkaç kez kullanın. Ellerinizin daha iyi görünmelerine yardımcı olur.

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı el kremi ve losyonu vardır. Sizin için en önemli olana odaklanın. Elleriniz çok kuru, çatlamış ve kırışmış mı? Yoksa o sinir bozucu karanlık noktaları fark etmeye mi başlıyorsunuz? İşte keşfetmek için birkaç iyi seçenek.

Nemlendirici El Kremleri

Eller vücudun diğer kısımları kadar neme ihtiyaç duyar. Bu, sert kimyasallara, havaya ve özellikle güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına sürekli maruz kalmasından kaynaklanmaktadır. Gün boyunca tekrarlanan yıkama, cildimizin doğal nem bariyerini tehlikeye atarak ellerin kurumasına ve maalesef olması gerekenden daha yaşlı görünmesine neden olur. Cilt ve kütiküller kuruduğunda, ciltte enfeksiyona kapıyı açabilecek küçük çatlaklar oluşabilir. Eklenen nem cildi dolgunlaştırmaya yardımcı olur, bu da onları daha genç gösterir. Aloe vera, shea yağı veya zeytinyağı içeren nemlendirici bir el kremi, cildinizi nemli, yumuşak ve pürüzsüz tutmak için mükemmel seçimlerdir.

İpucu: Kesinlikle losyonlar yerine kremleri tercih edin, çünkü dokuları biraz daha kalın ve daha zengindir ve bir losyondan çok daha nemlendirici olma eğilimindedirler.

 

Sağlıklı Eller için Güneşten Korunma SPF

Ellerinizi korumak söz konusu olduğunda SPF bir zorunluluktur. Günlük en az güneşe maruz kalmak bile uzun süreli hasara ve potansiyel olarak cilt kanserine yol açabilir. Güneşteki o küçük anları düşünün, köpeğinizle yürüyün, markete gidin, bisiklete binin veya çim biçin. En az SPF 30 içeren bir el kremi kullanarak, potansiyel hasarı en aza indirmeye yardımcı olabilirsiniz. Cildi güneşin zararlı ışınlarından korumanın anahtarı gün boyunca yeniden uygulamadır. Ellerinizi yıkadıysanız veya ovuşturduysanız, el kreminizin etkinliğinden ödün verme olasılığınız yüksektir.

İpucu: Her zaman elinizin altında olduğundan emin olmak için çantanızda ve arabanızda bir şişe SPF infüzyonlu el kremi bulundurun. Evet, günlük sürüş sırasında güneşe en az maruz kalmak ellerinizin arka yüzünün görünümünü olumsuz etkileyebilir. Önleme önemlidir.

Yaşlanma karşıtı el kremleri  tr-tr/urunler/vichy/ , ellerimizin sırtında zaten sahip olduğumuz bazı hasarların görünümünü iyileştirmek için daha popüler hale geliyor. Cildimizdeki kırışıklıkların ve kırışıklıkların yanı sıra, yaş ve güneş lekeleri ile de ilgilenmeliyiz. Yaşlanan cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olmak için retinol tr-tr/urunler/la-roche-posay/ veya alfa hidroksil asitleri içeren el kremleri veya losyonları seçin. Bu bileşenler, ölü cilt birikimini gidermek için cildi soyar. Altındaki daha genç cilt hücrelerini ortaya çıkarır.

Sağlıklı Eller İçin Bazı İpuçları

Ne tür bir el kremi veya losyon aradığınızdan bağımsız olarak, her zaman antioksidan A, C ve E vitaminleri içerdiğinden tr-tr/urunler/dermalogica/emin olun ve canlı cildi beslemek için antioksidan ile zenginleştirilmiş yiyecekler yemeyi unutmayın. Narenciye gibi.

En sevdiğiniz el kremini lavabonuzun yanında tutun ve ellerinizi yıkadıktan hemen sonra rutin uygulama yapın.

Nemlendirmek için kreminize tırnaklarınıza ve kütiküllerinize masaj yaptığınızdan emin olun.

Seyahat boyutunda ürünlere yatırım yapın ve her yerde saklayın. Masanızda, çantanızda, spor çantanızda, komodinde ve hatta arabanızdaki bardaklıkta.

Sigara içme. Sigara içmek, cildinizi ellerinizdeki cilt de dahil olmak üzere daha yaşlı ve daha kırışık hale getirecektir. Ve eğer bu yeterince kötü değilse, parmaklarınızı ve tırnaklarınızı da lekeleyebilir.

Aşırı sıcaklık cildinizi sağlıklı yağlarından sıyırdığı için ellerinizi çok sıcak su ile değil ılık suyla yıkayın.

Sert kimyasallardan, kirden, deterjanlardan ve cildinizi çizebilecek veya delinebilecek herhangi bir şeyden korumak için ellerinizle çalışırken eldiven giyin. Enfeksiyondan korunma çok önemlidir.

En sevdiğiniz el kremini yatmadan hemen önce uygulayın ve pamuk eldiven giyerek uyuyun. Daha yumuşak, pürüzsüz ellerle uyanacaksınız. Asla unutmamak için el kreminizi komodinin üzerinde tutun.

İyi bir el kremine yatırım yapmak, ellerinizi daha yumuşak, daha pürüzsüz ve daha genç hissetmek için harika bir yoldur.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER