Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak...
MEBİT

Millet İttifakı, Diyarbakır’da tek listeyle seçime girecek: Türkan Elçi liste başı

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimine kilitlenirken, Millet İttifakı Diyarbakır’da CHP’nin çıkaracağı liste ile seçime girecek. Öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ise birici sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

Abone Ol

2023-03-17 14:41:53 | Son Güncelleme : 2024-03-27 07:45:07

Millet İttifakı, Diyarbakır’da tek listeyle seçime girecek: Türkan Elçi liste başı

Millet İttifakı’nın hedefi iki milletvekili

HDP’nin kalesi olarak bilinen Diyarbakır’da Millet İttifakı en az iki milletvekili çıkarmak istiyor. Son anketlere göre HDP’nin yüzde 70-75 oy aldığı Diyarbakır’da Millet İttifakı, CHP’nin listesinden seçime girmeye hazırlanıyor. CHP ile İYİ Parti’nin ayrı, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin ittifak halinde ayrı liste ile seçime girmesinin oyları dağıtacağı ve güç biriğine zarar vereceğini düşünen il teşkilatlarının tek liste ile seçime girmekte ısrarlı oldukları belitiliyor. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin istenilen milletvekili sayısına ulaşılması için CHP listesi ile seçime girilmesine dair görüşlerini genel merkezlerine ilettiği öğrenildi. DEVA Partisi il Başkanı Cihan Ülsen, milletvekilliği aday adayı olmak için il başkanlığından istifa etti.


Türkan Elçi liste başı olacak

Millet İttifakı’nın Diyarbakır’da CHP’nin listesi ile seçime girmesine kesin gözüyle bakılırken, listenin başında ise öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi olması bekleniyor. Medyascope‘un ulaştığı bilgilere Elçi, CHP’nin adaylık teklifine sıcak bakıyor. Elçi, Medyascope’a görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Türkçe öğretmeni olan Türkan Elçi, Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından hukuk fakültesini bitirip avukat oldu. Tahir Elçi davasında hukuk mücadelesini sürdüren Türkan Elçi, geçen yıl “Mavi Karga” adlı bir roman yayınladı.

  • Etiketler : SEÇİM TAHİR ELÇİ DİYARBAKIR MİLLET İTTİFAKI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER