İPEKYOLU

Hilberî Kadın Emeği Festivali İkinci Gününde Kenti Renklendirdi

İpekyolu Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen Hilberî Kadın Emeği Festivali, birbirinden renkli etkinliklerle ikinci gününde de devam etti. Van Kent Meydanı’nda süren festivale yurttaşların ilgisi ve ziyaretleri gün boyunca yoğun oldu.

Abone Ol

2026-06-14 00:19:44 | Son Güncelleme : 2026-06-17 05:39:33

Hilberî Kadın Emeği Festivali İkinci Gününde Kenti Renklendirdi

Etkinliklerde Mukaddesi Karakoç ve Nebahat Benek konuşma yaparak festivale katılan tüm Van halkına teşekkür etti. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir, ilçe belediye eşbaşkanları ve belediye meclis üyeleri de festivalin ikinci gününde etkinliklere katıldı.

Doğaçlama tiyatro, müzik şöleni, govend, takı tasarım atölyesi, drama gösterisi ve dengbêj dinletisinin yer aldığı festival programı, Van halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gün boyunca süren etkinlikler kent meydanını renklendirirken, kadın emeği ve dayanışması da görünür kılındı.

Hilberî Kadın Emeği Festivali, üçüncü ve son gününde Performansa Jinên Wanê konseri ile çeşitli etkinliklerle devam edecek.

  • Etiketler : FESTİVAL
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER