Protan sektöründe 80 yılı aşkı...
MEBİT

Membran Uygulamalarının Önemini Göz Ardı Etmeyin

Protan sektöründe 80 yılı aşkın deneyimi ve birbirinden farklı ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri ile müşterilerine yüksek kalitede hizmet vermeye devam ediyor.

Abone Ol

2021-02-02 10:09:00 | Son Güncelleme : 2023-12-16 04:33:10

Membran Uygulamalarının Önemini Göz Ardı Etmeyin

Protan sektöründe 80 yılı aşkın deneyimi ve birbirinden farklı ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri ile müşterilerine yüksek kalitede hizmet vermeye devam ediyor. Kimyasal dayanımlı yapay göl ve gölet membranı, içme suyu deposu yalıtım sistemi üreticisi olan Protan, müşterilerine ihtiyaçlarına göre uyarlanmış, özel olarak üretilmiş ürünlerle esnek çözümler sunmaya özen gösteriyor. 

PVC membran olarak da bilinen gölet membranları; uzun ömürlülüğü, hava şartlarına karşı dayanıklılığı ve sağlamlığı ile ön plana çıkar. Su izolasyon uygulamalarında kullanılan gölet membran ürünleri; yüksek düzeyde kimyasal dayanıklılığa sahiptir. Bu nedenden dolayı betonun her türlü gazdan, asitten ve baz kökenli kimyasallardan korunmasını gerektiren uygulamalarda güvenli bir şekilde kullanım imkanı verir. 

UV dayanıklı ve polyester donatılı olan PVC gölet membranları sıcak hava kaynağı ile birleştirilirler. Gölet membranı suni gölet ve baraj uygulamalarında kullanılan bir yalıtım membranı olup yapay göletlerin yanı sıra kanallarda ve su toplama havzalarında da kullanılır. 

Gölet membranı ile güvenli ve kontrol edilebilir bir yalıtım imkanı elde edilebilir. Gölet membranı; su rezervuarlarında, göletlerde ve sulama kanallarında kullanılır. Aynı zamanda binaların temel ve perde duvar izolasyonlarında, teraslarda ve bahçe teras çatılar ile içme suyu depolarında gölet membranına benzeyen özelliği artırılmış ürünlerin kullanılması tercih edilebilir. 

Protan Ürün Çeşitliliği İle Müşterilerine Farklı Alternatifler Sunuyor 

Gölet membrane, hem dış hava şartlarına uyumluluğu hem de ultraviyole ışınlarına karşı yüksek düzeydeki dayanıklılığı ile ön plana çıkar. Gölet membranı aynı zamanda yüksek elastikiyet kabiliyetine de sahiptir. Özel kaynak makinelerinin kullanılması ile gölet membranı son derece kolay bir şekilde uygulanır. Uzun ömürlü olmasının yanı sıra gölet membranı bitki köklerine dayanıklılığı ile de ön plana çıkar. Yüksek delinme dayanımına sahip bulunan gölet membranının boyutsal kararlılığının yüksek olduğu ve kaynak kontrolü testine de imkan tanıdığı biliniyor. 

Dekoratif havuzların, bahçe havuzlarının ve balık havuzlarının yalıtımında kullanılmakta olan gölet membranlarının çeşitleri arasında polyester takviyeli ve homojen ürünler bulunuyor. Protan FLEXIGROUND T ve Protan TG serisi; UV ışınlarına atmosferik koşullara, bitki köklerine ve kimyasallara dayanıklı takviyesiz (T serisi) ve polyester takviyeli (TG serisi) olarak üretilir. Yapay göllerde ve göletlerde, sulama kanallarında, barajlarda ve su yapılarında kullanılır. Homojen  olan Protan FLEXIGROUND T ve polyester donatılı Protan TG serisi çözünme ve çürüme dayanımı ile dikkat çeker. Her tür atmosfer koşullarına, UV ışınlarına, toprakta ve yer altı sularında bulunan kimyasallara dayanımı bilinen Protan FLEXIGROUND T ve Protan TG serisi , elastikiyeti, yüksek boyutsal stabilitesi ve yırtılma direnci nedeniyle de sıklıkla tercih edilir. 

Protan En Kaliteli Ürünleri En Ekonomik Fiyatlar İle Erişilebilir Hale Getiriyor

 

Yapıların binaların servis ömürlerinin artırılması, aşınma, korozyon ve sızıntı gibi istenmeyen durumlara karşı dirençli hale getirilmesi amacıyla çeşitli membran ürünleri kullanılarak beton yüzeylerin kaplanması işlemleri su izolasyon uygulamaları olarak adlandırılır. Su izolasyon uygulamaları kapsamında yapılan işlemlerle suyun kontrol altında tutularak binanın yaşının uzatılmasını sağlayacak özellikteki koruyucu tabakaların ve sistemlerin kurulması amaçlanır. 

Su izolasyon uygulamaları yapıların dayanıklılığını ve ömrünü doğrudan etkiler. ProtanTurkeysektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak geniş yelpazedeki ürün portföyü ve tüm ihtiyaçlar düşünülerek oluşturulmuş birbirinde farklı çözüm önerileri ile müşterilerine üst düzeyde bir hizmet sunar. Su izolasyonunun, binanın beton ve donatılar gibi yük kaldırıcı sistemlerini aşınmadan ve korozyondan korunmasının sağlanması için, bina henüz inşaat aşamasındayken yapılması gerekir. Su izolasyonu özellikle ülkemizin deprem bölgesinde bulunuyor olmasından dolayı son derece titizlikle uygulanması gereken konular arasında yer alır. 

Su izolasyon malzemeleri kullanım alanına göre değişiklik göstermekte olup her malzemenin uygulamanın yapılacağı her bölgede doğru ve etkili bir performans göstermesi söz konusu olmayabilir. Bunun için uygulamanın yapılacağı alana göre hangi malzemelerin kullanılması gerektiğinin doğru bir şekilde analiz edilmesi ve kullanılacak olan malzemelerin teknik özelliklerinin de bilinmesi sonucunda en doğru karar verilebilir.

Su izolasyon malzemeleri uygulanacak olan yüzey tipine göre değişiklik gösterir. Su geçirmez bazı yüzeylerin arasında çoğunlukla ahşap, tuğla ve beton bulunur. Malzemenin tipine göre, malzemenin kalınlığının ve dayanıklılığının korunabilmesi için çeşitli uygulamalara başvurulması ihtiyacı doğabilir. Evin içerisinde yapılacak su izolasyonu uygulamalarında çevre dostu ve toksik madde içermeyen su izolasyonu malzemelerinin ve uygulamalarının seçilmesi de dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri olarak kabul edilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER