Yazarlar

MEBİT

MADEN SUYU VE SODA FARKI

MADEN SUYU VE SODA FARKI

Abone Ol

2016-03-25 15:00:00

Maden suyu ve sodanın farklı olduğu çok az bilinir.İçerdiği mineral ve doğallık açısından ikisi arasında hayli fark vardır.


Maden suyu, kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içeren sulardır.


Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda mineraller içermeleridir. Maden suyu içinde; bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulunur. İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit ve bikarbonat eklendiğinde soda yapılmış olur.


İkisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur.


Maden Suyunun Faydaları


* Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılanmasında gerektiği kadar kullanılarak sağlanabilir.


* Kalori içermez.


* Mide rahat


* Bikarbonatlı sular alkali yapıları sayesinde mide asiditesini nötralize eder ve bu özelliği ile mide ve bağırsak hastalıklarında semptomları azaltıcı etkileri vardır.


* Maden suyunun içerdiği kalsiyum kemik yapısının, florür ise ağız ve diş sağlığının gelişmesi için son derece yararlıdır.


Son ek; Eğer tansiyon yüksekliği şikayetiniz varsa bu maden sularında tüketmemeniz önerilir. Soyum miktarının yüksek olup olmadığını etiketinden kontrol edebilirsiniz.Meyveli sodalarda da katkı maddesi çok kullanıldığından güvenilir markalardan tercih yapmalısınız.

  • Etiketler :
  • Van Haber