Yazarlar

MEBİT

Kocaelispor Maçı İzlenimleri

Kocaelispor Maçı İzlenimleri

Abone Ol

2011-05-01 15:00:00

 

 

SONA YAKLAŞIRKEN…(Kocaelispor Maçı İzlenimleri)


Çok umutlu ve bir o kadarda heyecanla geldiğim maçta, dostluk adına güzel görüntülere şahit olsam da çok sevdiğim takımımın bu kritik durumuna çaresizce seyirci olmak, oldukça hüzün vericiydi. Futbolda hiçbir zaman işi sona bırakmayacaksın. Sezon başından beri kaybettiğin, boşu boşuna saçtığın tek bir puan bile o kadar kıymetli hale geliyorki. Son maçlarda olabilecek bir hakem hatası, yada rakiplerinin bu hafta olduğu gibi hiç ummadığın deplasmanlardan puanla dönmesi, hem psikolojik olarak yıpratıyor hem de öfke seline dönüşüyor. Şimdi gel de çık işin içinden. Son maçta Pursaklar’ı yenmek dahi yetmiyor. Rakiplerin puan kaybetmesi gerek. Yani kaderimiz bizim elimizden çıkmış durumda. Kaldı ki Pursaklar’ı yenmek bence çok ama çok zor olacak. Hiç yoktan son hafta potaya giren Pursaklar, varını yoğunu ortaya koyacaktır bu maçta.

 

Yalova’dan bir buçuk saatlik yol sonrasında vardığım Kocaeli İsmetpaşa stadında ilk sürprizi bilet gişelerinde yaşadım. Matematiksel olarak ta olsa düşme korkusu yaşayan Kocaelispor’da yönetim, seyirciyi stada çekebilmek için bilet fiyatlarını sembolik bir rakama, 1 TL ye düşürmüştü. Aldığım 10 adet bileti sıra bekleyen yeşil siyah formalı genç ‘Hodri Meydan’ grubu taraftarlarına dağıttım. Önce polis olduğumu sanan gençler B Vanspor için geldiğimi öğrenince hemen sohbete giriştiler. Vanspor deyince ilk olarak akıllarına 96 sezonunda Vanspor’da geçirdiği başarılı bir sezon sonunda Kocaelispor’a transfer olan Rumen Kaleci Stingaciu geliyor. Çok verim alamadıklarını söylerken içlerinden biri de 99-2000 sezonunda Van’da yenildikleri maçı hiç unutamadıklarını söyledi. 17 Ağustos depreminin yaralarını sarmaya çalışan Kocaelispor, Samet Aybaba yönetimindeki Vanspor’dan 5-0 lık bir mağlubiyet almıştı. Fakat 2. yarı evinde bu sefer Kocaelispor, Vanspor’u 6-1’le geçiyordu. O sezon Vanspor 18 puanla süper lige veda ederken Kocaelispor 40 puanla 12.sırada ligi tamamlamıştı.

İşte bir zamanlar süper ligde top koşturan bu güzide takımlar şimdi bu maçta 2.ligde kalmak için son kozlarını oynuyordu. Bunlara hayıflanarak hep birlikte Maraton tribünde Kocaelispor’un en büyük taraftar grubu ‘Hodri Meydan’ üyelerinin içinde maçı beraberce izlemeye koyulduk. Maç öncesi Büyük Kaptan dedikleri ve onun adının yazılı olduğu 33 numaralı formasını giydikleri Serdar Topraktepe’yi tribüne çağırıp çiçek takdim edip bağırlarına bastılar. Geçtiğimiz hafta maçta omuzu çıkan Serdar Topraktepe bu maçın kadrosunda olmamasına rağmen takım arkadaşlarını yalnız bırakmamıştı. Kapalı tribünün solunda 25-30 kadar cefakar B.Vanspor taraftarı da bu maçı izlemeye gelmişti.

 

Maç B. Vanspor’un vuruşuyla başladı. B.Vanspor Kadir ve İdris’le çift forvet galibiyete odaklı oyun düzeniyle sahaya yayıldı. Ne var ki maçın henüz başında daha 5. dakikada sağ çaprazdan serbest vuruşu kullanan Kocaelispor’da Gökhan Meral’in ortasına iyi yükselen Ahmet Kutluer, takımını 1-0 öne geçiren golü atıyordu. Köşeye giden topta kaleci Özcan çaresizdi. Bu şok golün ardından çabuk toparlanan B.Vanspor, telaşa kapılmadan maçta dengeyi kurmayı başardı. Nitekim 32. dakikada B.Vanspor sol kanattan geliştirdiği atakta kazandığı serbest vuruştan beraberliği getiren golü buluyordu. Sol köşe gönderine yakın mesafeden Yavuz’un kullandığı serbest vuruşta, defansın uzaklaştırmadığı topu, Canpolat ceza sahasına yolladı. Kocaeli defansı kafayla topu uzaklaştırmaya çalışırken günün çalışkan ismi İdris’in sert şutu Kocaeli defansından sekerek Kaptan Zeki’nin önüne düştü. Pozisyonu iyi takip eden  Zeki, kontrol ettiği topu çok ince bir şekilde görüp kalecinin bacaklarının arasından topu ağlarla buluşturmayı başarıyordu. Böylece gemisini kurtaran kaptan misali takımına beraberliği getiriyordu. İyi oyunun beklemenin yersiz olduğu bu deplasmanda B.Vanspor’da herkes üstüne düşeni yapmaya çalışıyordu. İstekli oyunuyla Canpolat dikkat çekerken, Kaptan Zeki adeta bir maestro gibi takımını yönetiyordu. Sürekli takım arkadaşlarını uyarıp boşta adam bırakmamaya çalışan Kaptan Zeki’nin bu zorlu deplasmanda alınan bir puanda katkısı gerçekten çoktu.

 

Golü atan Ahmet’in yerine - Ali bayraktar değişikliğiyle 2. yarıya hızlı başlayan takım Kocaeli spor’du. 48. dakikada sol kanattan kaptığı topu hızlıca B. Vanspor ceza alanına sokan Ali Bayraktar, sonrasında sol köşeye gönderdiği sert şutu kaleci Özcan ani bir refleksle karşıladı. Maçın dönüm noktalarından birine imzasını atan Özcan, böylece mutlak bir golü önlemiş oluyordu. Bu dakikalarda Tolgay Kerimoğlu yine golü düşünerek yaptığı bir değişiklikle İdris’in yerine bir başka forvet Güney’i oyuna sokuyordu. Oyuna girer girmez agresif hareketlerle boş yere ortamı geren ve sonrasında sarı kart gören Güney’in ardından maç sakin bir şekilde sürerken bu sefer 65. dakika da Yavuz ve Kaptan Zeki sarı kartlardan nasiplerini alıyordu. Bir anda gerilen ortamda boş yere görülen bu kartlar aslında B Vanspor’un oyuncularının bir bakıma nedenli baskı altında olduklarını gösteriyordu.

 

79. dakikada ise 4. hakem maça damgasını vuran bir komediye imza atıyordu. Çıkacak oyuncu Azmi’nin yerine Turan’ı işaret eden 4. hakem, Tolgay Kerimoğlu’nun uyarısıyla bir süre oyunun durmasına neden oldu. Kerimoğlu, sahadan çıkmaya hazırlanan Turan’a engel olarak, hakemin kararını düzeltip Azmi’yi oyundan aldı. Fakat oyuna giren Abdullah Temircan’ın ise forması takım arkadaşlarından farklı idi. Çubuk formayla oynayan takım arkadaşlarına karşılık, kalın şeritli siyah kırmızı formayla oyuna giren Abdullah Temircan, Kocaeli spor’lu futbol severlerin de dikkatinden kaçmıyordu.

 

Zaman zaman ilginç enstantanelerin yaşandığı maçta dikkat çeken diğer bir hususta B Vanspor’lu Turan Bilge’ye Kocaeli taraftarının ilgisiydi. 2. yarı sahaya çıkar çıkmaz maraton tribünlere gelen Turan, tokalaştığı Kocaeli spor’lu görevliyle bir süre sohbet ederken, Turan’ı Kocaelispor Hodri Meydan grubu taraftarları da alkışlıyordu.

 

Dostluk gösterileriyle başlayan maç iki takımında beraberliğe razı oyun tarzı nedeniyle neredeyse goller hariç hiçbir pozisyon yaşanmadan bitiyordu. Maçın hakemi ise bence agresif geçmesi beklenen maçı başarıyla yönetmesini bildi. Sonuca etki eden bir kararı olmadı. Takımın başında çıktığı 4 maçın dördünden de puan çıkaran Tolgay Kerimoğlu ise böylece 2. deplasman maçından da 1 puanı oyuncularına aldırmasını bildi. Bu hafta alınan sonuçlara bakılırsa Tarsus İdmanyurdu ve Pursaklar’ın bir anda potaya girdiklerini görüyoruz. İkisinden birine düştü gözüyle bakılan Trabzon takımları ise aldıkları puanlarla B.Vanspor’un işini oldukça zora soktular. İkili yada üçlü averaj hesaplarından önce Pursaklar’ı yenmeye odaklanmalıyız.

 

 

 

Şampiyonluk parolasıyla yola çıkıp, sezon sonunda hem mutlak galibiyet şartı, hem de rakiplerinin ancak puan kaybetmesiyle ligde kalacak olmamız ne kadar acı. Bir takım yok yere nasıl küme düşürülür diye yola çıkılsa ancak bu kadar başarılı! olunur. Bu yönetime inat, önümüzdeki hafta cefakar taraftarımız son bir görevle bütün kırgınlıkları unutarak maça gitmelidir. B.Vanspor’un ligde kalması için tahriklere kapılmadan, coşkun ama itidalli bir şekilde takımını sonuna kadar desteklemelidir. Umarız şans takımızdan yana olur. Aksi takdirde maziye dalıp hep efsane Vanspor’un geçmişte almış olduğu sonuçlar ve parlak günlerinin hayaliyle avunup dururuz çaresizce.  

 

 

  • Etiketler :
  • Van Haber