Van-Hakkari Tabip Odası, Covid...
MEBİT

Van’da, Covid-19’dan hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı!

Van-Hakkari Tabip Odası, Covid-19 pandemisinden dolayı hayatını kaybeden sağlık çalışanları için basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

2023-03-31 16:14:04 | Son Güncelleme : 2024-03-27 21:46:07

Van’da, Covid-19’dan hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı!

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2021 yılında Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun hayatını kaybettiği 1 Nisan'ı "COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Sağlık Çalışanlarını Anma Günü" ilan etmişti. Van- Hakkari Tabip Odası, “1 Nisan Covid-19 Pandemisinde Yaşamını Yitiren Doktor ve s-Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamayı Dr. İrem Özdemir okudu. Özdemir, yaptığı açıklamada Covid-19 pandemisi nedeniyle 176’sı hekim olmak üzere 513 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini dile getirdi.

ÖZDEMİR: SAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİNE GÖRE, TÜRKİYE’DE ÜÇ SENEDE COVİD-19 NEDENLİ 100 BİNİN ÜZERİNDE ÖLÜM KAYDEDİLDİ

Özdemir, “Covid-19 nedeniyle ilk meslektaşımızı yitirdiğimiz 1 Nisan günü "Covid-19 pandemisinde yaşamını yitiren doktor ve sağlık çalışanlarını anma günü" olarak belirlenmiştir. Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisinin başlangıcının üzerinden 3 sene geçti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de üç senede Covid-19 nedenli 100 binin üzerinde ölüm kaydedildi” dedi.

“VAN’DA, COVİD-19’DAN HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI ANILDI”

Özdemir, günün önemine değinerek, “Toplum sağlığını korumak için pandemi döneminde büyük mücadele gösteren ve bu uğurda yaşamını yitiren 513 hekim ve sağlık çalışanı anısına yaşamını yitiren ilk Hekim Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nu kaybettiğimiz 1 Nisan günü Türk Tabipleri Birliği tarafından Covid-19 ile mücadele ederken vefat eden sağlık çalışanlarını anma günü olarak ilan edilmiştir” diye aktardı.

ÖZDEMİR: 567 HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANI, COVİD-19’DAN YAŞAMINI YİTİRMİŞTİR

Özdemir, Covid-19 döneminde hekim ve sağlık çalışanlarının büyük bir emek sarf ettiklerini dile getirerek, “Pandemi döneminde kaybettiğimiz doktor ve sağlık çalışanlarının anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Salgını kontrol altına alabilmek ve toplumun en az etki ve en az can kaybı ile bu süreci atlatabilmesi için hekimler ve tüm sağlık çalışanları büyük bir mücadele sergilemişlerdir. Sağlık çalışanları bu mücadeleyi kendi sağlıklarını ve yaşamlarının da büyük tehlike altında olduğunu bilerek gerçekleştirmişlerdir. Toplumun diğer kesimlerine göre doktor ve sağlık çalışanları pandemiden 10-14 kat daha fazla etkilenmişlerdir. Bu durumun bir yansıması olarak 567 hekim ve sağlık çalışanı yaşamını yitirmiştir. Covid-19 pandemisi nedeniyle yitirdiğimiz 176’sı hekim, 513 sağlık emekçisini ve 6 Şubat depremleri nedeniyle yitirdiğimiz 103’ü hekim, 449 sağlık emekçisini saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİVAN GAZETESİ

  • Etiketler : kovid-19 VAN HABERLERİ VAN-HAKKARİ TABİP ODASI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER