2026-09-19 22:37:43 | Son Güncelleme : 2026-09-19 23:59:38
Van Valisi Ozan Balcı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin Gaziler Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.
Gaziler Günü’nün 105’inci yıl dönümünün coşku, gurur ve minnetle idrak edildiğini belirten Balcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gurur ve övünç kaynağımız olan gazilerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamak amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanı’nın verildiği 19 Eylül 1921 günü, ‘Gaziler Günü’ olarak kabul edilmiş olup, bu müstesna günün 105. yıl dönümünü coşku, gurur ve minnet ile idrak ediyoruz.”
“Vatanımız, şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir”
Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı uğruna tarih boyunca büyük mücadeleler verdiğini belirten Balcı, birlik ve beraberliğin korunmasının önemine vurgu yaptı.
Balcı, “Vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan Aziz Milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Milletimiz, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tehditlere karşı yediden yetmişe canı pahasına mücadele etmiştir. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir” dedi.
“Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir”
Gazilerin vatan, bayrak ve kutsal değerlerin korunması için en zor şartlarda mücadele ettiğini belirten Balcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizin her karış toprağında, vatanını, bayrağını ve tüm mukaddes değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.”
“Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim başımızın tacıdır”
Devletin şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayan Balcı, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. Devletimizin tüm imkanlarıyla Gazilerimizin ve Aziz Şehitlerimizin millete emanet edilmiş yakınlarının her daim yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“19 Eylül Gaziler Günü’nü candan, kalpten kutluyorum”
Mesajının son bölümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehit ve gazileri anan Balcı, hayatta olan gazilere de minnet ve saygılarını iletti.
Balcı, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür bir şekilde yaşıyorsak, bunu Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna can vererek makamların en yükseğine eren aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu ömürler dileyerek 19 Eylül Gaziler Günü'nü candan, kalpten kutluyorum.”
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.