2025-08-18 16:39:15 | Son Güncelleme : 2025-08-20 23:57:26
Vanlı iş insanı Şemsettin Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’de siyasetin geldiği noktaya dikkat çekerek, siyasetin halkın beklenti ve taleplerini karşılamaktan uzaklaştığını söyledi.
Bozkurt, siyasetin asıl görevinin halkın taleplerine kulak vermek ve hak temelli hizmet üretmek olduğunu belirterek, “Siyaset bir zenginleşme aracı olmamalı. Ne yazık ki son zamanlarda siyasal kurumlar, bürokrasi ve bazı sivil toplum kuruluşları halktan uzaklaşarak sadece kendi dar çevrelerini besleyen bir anlayış sergiliyor” ifadelerini kullandı.
Şemsettin Bozkurt-2
Kirli siyasetin toplumu da kirlettiğini dile getiren Bozkurt, “Yöneticilerin yandaşları ve çıkar grupları aracılığıyla halkı yanıltmaya çalışması artık aleni bir hale geldi. Buna rağmen toplumda itibar görmeleri ise en acı tabloyu ortaya koyuyor. Halkın gözü önünde sergilenen lüks ve şatafatlı yaşamlar, sanki siyasete girmenin tek yoluymuş gibi gösteriliyor” dedi.
Bozkurt, temiz siyasetin toplumu da temiz tutacağını vurgulayarak açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Memleketin ve çocuklarımızın geleceği onların umurunda değil. Konuları sadece konuşmalarına meze ediyorlar. Görünen köy kılavuz istemez. Halkın bu düzeni doğal karşılaması için çaba gösteriliyor. Ancak biz temiz siyaset anlayışını savunmaya devam edeceğiz.”
VANHABERGAZETESİ
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.