CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçd...
MEBİT

Kılıçdaroğlu’ndan canlı yayında adaylık mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada "İsmim üzerinde bir mutabakat olursa itiraz etmeye hakkım olmaz" dedi.

Abone Ol

2023-02-04 01:56:27 | Son Güncelleme : 2024-03-28 15:15:46

Kılıçdaroğlu’ndan canlı yayında adaylık mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV ekranlarında İlker Karagöz’ün sorularını yanıtladı. “Temel Bey masaya aday teklifi olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu getirirse sizin yanıtınız ne olur” sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, “Mutabakat olması lazım. Mutabakat olmadan bir karar almayı asla doğru bulmam. Zaten öyle bir karar çıkmaz. Benim itiraz etmeye hakkım yok. Diyelim ki ismim üzerinde mutabakat oldu elbette bu görevi yapmak onurlu bir şeydir. ‘Neden benim adımı ileri sürüyorsunuz?’ diye özel bir itirazım olmaz. Zaten bu işin doğasına aykırı olur. Mutabakatın dışına çıkmak olur o zaman” ifadelerini kullandı.

“BU GÖREVİ YAPMAK ONURLU BİR ŞEYDİR”
Altı liderin, bir araya gelerek bir mutabakat çerçevesinde cumhurbaşkanı adayını belirleyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, 13 Şubat’taki toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Gündemi Temel Bey belirliyor. Her toplantıda gündemi ev sahibi olan genel başkan belirler. Ev sahibi olan genel başkan liderler arasında birinci turunu yapar, ön görüşmeleri yapar. Sonra bunu biraz daha olgunlaştırır, ikinci turunu yapar. İkinci tur sonunda da toplantının gündemini belirler. Biz o gündeme göre arkadaşlarımızla görüşürüz, tartışırız ve liderler toplantısına katılırız."

Cumhur İttifakı’ndan mutabakat metnine dair yapıcı bir eleştirinin gelmediğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Her şey burada var derseniz, her şey burada yok. Bu bir ortak mutabakat metni. Altı liderin bir araya gelip ‘Evet biz bunu yapacağız ve bunu hayata geçireceğiz’ dedikleri güzel bir metin” ifadelerini kullandı.

"TALİMAT" İDDİALARINA YANIT VERDİ
Altılı masanın mutabakat metninin “dışarıdan talimatla yazıldığı” iddiasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Tek kelimesi bile değil. Milli deniliyorsa işte milli metin budur. Her alanda Türkiye’nin çıkarlarını önceleyen bir metindir. Neresi dışarıdan? Söylesinler ‘Şurasını dışarıdan aldınız’ diye” açıklamasını yaptı.

PARTİ ROZETİ TAKILACAK MI?
Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının parti rozeti takıp takmayacağına ilişkin soruyu Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

"İçinde bulunduğumuz ortam, bir parti sorunu olmaktan çoktan çıkmış. Partilerin, bizim sorunumuz. Altı lider olarak, Türkiye’nin sorunları var ve biz bunu çözmek zorundayız. Olayı bir parti olayı şeklinde tanımlarsanız bu iş yürümez. Olay, bir Türkiye olayıdır. Biz Türkiye’yi ayağa kaldırmak için zaten yola çıktık. Birlikte yola çıktık, beraberiz, bir yuvarlak masa etrafındayız. Rozet Türkiye rozetidir." (CUMHURİYET)

  • Etiketler : SİYASET KEMAL KILIÇDAROĞLU
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER