Van'ın Erciş ilçesinde, bir gr...
MEBİT

Erciş'te bir grup dağcı, dağ yamacına yaban hayvanları için ekmek ve su bıraktı

Van'ın Erciş ilçesinde, bir grup dağcı tırmandıkları dağın yamacına, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için ekmek ve su bıraktı.

Abone Ol

2023-02-25 00:09:09 | Son Güncelleme : 2024-03-26 11:24:52

Erciş'te bir grup dağcı, dağ yamacına yaban hayvanları için ekmek ve su bıraktı

Erciş'te faaliyet gösteren Süphan Dağcılık Arama Kurtarma, Doğa ve Çevre Derneği'ne üye bir grup dağcı, geçen hafta yağan kar yağışı ile kar kalınlığının yer yer bir metreyi aştığı bin 900 rakımlı Zernaki Tepe'ye tırmanış yaptı. Dağcılar, kar yağışı sonrası yiyecek bulmada zorlanan yaban hayvanları için, tırmanış yaptıkları tepenin yamacına ekmek ve su bıraktı. 10 kişilik dağcı grubu, yaban hayvanları için yiyecek bıraktıktan sonra aynı parkurda ilçeye dönüş yaptı.

Tırmanış yaptıkları dağa, yaban hayvanları için ekmek ve su bıraktılar
Erciş Dağcılık, Arama Kurtarma, Doğa ve Çevre Derneği Temsilcisi Mustafa Şahin (55), özellikle kış mevsiminde yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk yaşadığını belirterek," Yılın belirli zamanlarında özellikle kış mevsiminde yaban hayvanlarını unutmuyoruz. 10 dağcı arkadaşımla tarihi Zernaki Tepe'ye tırmandık. Kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için ekmek ve su bıraktık. Herkesin hayvanlara sahip çıkmasını rica ediyoruz" dedi.

  • Etiketler : van'da son dakika van'da bugün Van Haber ERCİŞ DAĞCI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER