Van Otelciler Derneği (VANODER...
MEBİT

Yeşilağaç: Oteller zor durumda

Van Otelciler Derneği (VANODER) Başkanı Reşat Yeşilağaç, Van’da pandemiden dolayı bir çok otelin yaklaşık bir yıldır kapalı olduğunu, açık olanların da iş yapamadığını ve zor durumda olduklarını söyledi.

Abone Ol

2021-02-22 09:13:00 | Son Güncelleme : 2024-03-28 16:24:49

Yeşilağaç: Oteller zor durumda

Pandemi nedeniyle iç ve dış turizmde durgun bir yıl geçiren Van’da oteller de en fazla etkilenen kesimlerden oldu.
Bazı oteller pandemiden dolayı kapısına kilit vururken, geri kalanlar da sıkıntılı bir dönem geçiriyor.
 

"16 OTEL KAPALI"

VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç, pandeminin başlamasıyla birlikte birçok otelin kapanma kararı aldığını söyledi.
Halen 16 dolayında otelin kapalı olduğunu belirten Yeşilağaç, “Pandeminin başında otellerin büyük bölümü kapattı. 3-4 ay sonra ise yüzde 50 civarı yeniden açıldı. Ancak 2020 yılı mart ayında kapatıp da halen açılmayan 16 dolayında otel var.” dedi.

 

HAFTADA 4 GÜN

Hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle açık olan otellerin haftanın sadece 4 günü çalışabildiklerini ifade eden Yeşilağaç, “Açık olanların doluluk oranı da yüzde 15-20 arasında, ötesine geçemiyoruz. O da haftanın 3, 4 günü çalışabiliyoruz. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle otellerin doluluk oranı düştü. Çünkü kente gelenler kısıtlamadan dolayı perşembeden, cumadan itibaren yola çıkıyorlar. Bu da demek oluyor ki biz burada 3, 4 gün çalışıyoruz. Bu nedenle otellerimiz çok zor durumda” dedi.


Otellerin kapanması ve işlerin düşmesiyle birlikte çok sayıda otel çalışanının işinden olduğunu belirten Yeşilağaç, şunları söyledi:


“Tabi bu kapalı olma durumundan dolayı bir çok personel de çıkarılmak durumunda kalındı. Bir yıldır hiç açılmamış otellerin çalışanları işsiz kaldı. Otellerin çoğu yaptı bunu çünkü mecbur kaldılar. Gelir yok, her şey gider. 40-50 odalı bir otelin personel gideri 60-70 bin liradır. Bir de daha büyük olanları çok daha fazladır. Şu anda otellerin kapanmasıyla çok sayıda çalışan, işsiz kalmış durumda.” 

 

 

PrestijÖzel Haber: M.Selim KURT 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER