Çaldıran ilçesinde sıcak su ka...
MEBİT

Van’da açılan Termal Otel’den TKDK’ya isyan!

Çaldıran ilçesinde sıcak su kaynaklarının (kaplıca) bulunduğu bölgede kurulan Tatilium Termal Hotel’in açılışında konuşan Proje Koordinatörü ve otelin ortaklarından Yusuf Taşkın, TKDK’ya isyan ederek “Bizi mahkemelerden süründürüyor” dedi.

Abone Ol

2023-03-23 22:31:00 | Son Güncelleme : 2024-04-26 05:53:30

Van’da açılan Termal Otel’den TKDK’ya isyan!

Van’ın Çaldıran ilçesinde sıcak su kaynaklarının (kaplıca) bulunduğu bölgede 110 yatak kapasiteli, 14 oda ve 16 villadan oluşan Tatilium Termal Hotel hizmete açıldı. Açılışta konuşan Proje Koordinatörü ve otelin ortaklarından Yusuf Taşkın, Çaldıran ilçesinde, 2015 yılında termal serayla kış aylarında domates üretiminin gerçekleştirildiği sıcak su kaynaklarının olduğu bölgede inşa edilen ve 110 yatak kapasiteli, 14 oda, 16 villadan oluşan Tatilium Termal Hotel’in yanında aynı zamanda kayak tesisi de hizmet verecek. Alanda Aqua park, spa merkezi ve sağlık birimleri de yer alacak. Bir tesis inşa ettik” dedi.

Termal otelin inşa sürecine ilişkin bilgiler veren Taşkın, “3 yıldır devam eden turizm yatırımı nihayete erdi. Buradaki tesis 30 bin metrekare üzerinde kurulu 10 bin metrekare kapalı alana sahip termal turizm ve kayak turizmini birleştiren Türkiye’de örmeği olmayan bir tesis kurduk. Kayak olarak bu sene kar yağmadığı için sezonu açamadık. Toplamda 8 bin metrede bulunan farklı pistler yaptık. 2 bin 500 metrekarede -10 derece ile 35 derece sıcaklık sağlayacağımız, insanlarımızın kar yağarken bile yararlanacağı, havuza girebileceği bir termal ve kayağı birleştireceğimiz bir tesisin adımını attık. Alt katta kafe ve restoranlar, açık alanda vip barbekü kabinleri, kışın alttan ısıtmalı kabinlerin alt yapısını tamamladık. Dışarda at çiftliği, çok amaçlı spor salonu, tenis kortu, çocuk oyun alanları bulunuyor.” Diye konuştu.

Açtıkları tesisin Türkiye’de örneği olmadığını da dile getiren Taşkın, yaz kış bölgeye hizmet edecek bir modern tesis kurduklarını kaydetti. 

İlk etapta 60 kişiye istihdam sağladıklarını da dile getiren Taşkın, konuşmasında VASKİ ve TKDK’da yaşadıkları sorunları da dile getirdi. Taşkın, “Biz burada her türlü riski alarak muazem bir yatırım yaptık. Ancak bizim bu tesise VASKI halen içme suyu vermemiş. Bizden katılım parası alıyor. Ama en büyük sorunumuz olan soğuk su talebimizi yerine getirmiyor. Yine bu yatırıma yüzde 2’lik bir destek veren Tarım Kırsal Kalkınma (TKDK) bizi yaptığımız 3 bin 220 TL’lik yanlış hesaptan dolayı 8 aydır bizi mahkemelerde süründürüyor. Bunları da burada dile getirmek istedik.” Şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra gazeteciler işletmeyi gezdi.

Kaynak: Serhat News 

  • Etiketler : ÇALDIRAN ÇALDIRAN KAYAK MERKEZİ VAN OTEL
  • Bu Haberle İlişkili Video Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER