Van Başkale Ziraat Odası Başka...
MEBİT

Başkan Aşkan: 'Destek ödemeleri, sezon başında yapılmalı'

Van Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, tarım sektöründe içinde bulunulan dönemin çiftçinin en fazla masraf yaptığı dönem olduğunu, bu nedenle verilecek mazot ve gübre desteklerinin bir an önce ödenmesi gerektiğini söyledi.

Abone Ol

2021-03-26 23:43:46 | Son Güncelleme : 2024-04-16 18:42:07

Başkan Aşkan: 'Destek ödemeleri, sezon başında yapılmalı'

Baharın gelmesiyle birlikte tarım sektöründe hareketlenme de başladı. Van’da tarımla uğraşan çiftçi bir yandan bağ bahçede budama işi yaparken, bir yandan da tarlaya inerek ekim için ön hazırlıklar yapıyor.

"ÖDEMELER SEZON BAŞINDA YAPILMALI"

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl çiftçiye mazot ve gübre desteği sağlanıyor. Tarım alanında maddi anlamda çiftçi için en sıkıntılı süreç ise, sezonun başlangıcında yapılan zorlu ve masraflı çalışmalar. Bu nedenle de çiftçilerin bağlı olduğu kurumlar, bakanlık tarafından sağlanan mazot ve gübre desteklerinin sezonunun hemen başında ödenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

DESTEKLERİN ÖDENMESİ TALEBİ 

2021 yılı için çiftçiye yapılacak destekler konusunda bir talep de Başkale Ziraat Odası’ndan geldi. Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan, “Önceki yıllarda Şubat sonu ya da Mart ayı başında ödenmekte olan mazot desteği, destekleme oranı 100 artırılarak biran önce ödenmeli.” dedi.

“BU GÜNLER ÇİFTÇİNİN EN ÇOK MASRAF YAPTIĞI GÜNLER”

Çiftçinin en fazla bugünlerde masraf yapmak zorunda kaldığını, bu nedenle ödemelerin bir an önce yapılmasını talep etiklerini ifade eden Aşkan, şunları söyledi: “Genel Başkanımız sayın Şemsi Şemsi Bayraktar’ın da sosyal medya hesaplarından belirttiği üzere, çiftçimizin özellikle bu günlerde kullanmak zorunda olduğu toprak altı gübre ve toprak hazırlamada kullanılan mazot giderlerine katkı sağlayacak desteklemeler, çiftçilerimiz tarafından beklenmektedir. Çünkü bu günler çiftçimizin en çok masraf yaptığı ekimin üst safhaya çıktığı günlerdir. O yüzden bu desteklemelerin bir an önce ödenmesi büyük önem taşımaktadır.”

KAYNAK: Prestij Gazetesi

  • Etiketler : RAHMİ AŞKAN BAŞKALE BAŞKALE ZİRAAT ODASI BAŞKALE HABER ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER