Promosyon ihalesinde rezillik!...
MEBİT

Van'da Promosyon ihalesinde rezillik!

Promosyon ihalesinde rezillik! Ziraat Bankası 11 bin 73 eğitim çalışanına 3 yıllığına 3600 lira teklif etti!

Abone Ol

2022-11-17 16:59:13 | Son Güncelleme : 2024-04-21 22:06:14

Van'da Promosyon ihalesinde rezillik!

Promosyon ihalesinde rezillik! Ziraat Bankası 11 bin 73 eğitim çalışanına 3 yıllığına 3600 lira teklif etti!

Van'da geçtiğimiz günlerde şartnamesi açıklanan banka promosyon ihalesinde bugün söz konusu ihale gerçekleşti.

4 ilçenin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün toplamda 11 bin 73 kişiyle girdiği ihale anlaşmasına

Akbank,

Finansbank,

Ziraat Bankası,

İş Bankası,

Yapı Kredi katıldı.

Halkbank ise ihaleye katılamayacağını belirterek teşekkür mektubu yolladı. İhalede yetkili sendika Eğitim Bir Sen'in yanı sıra Türk Eğitim Sen, Eğitim İş gibi büyük sendika başkanları ve bazı sendika il temsilcileri de yer aldı.

Yapılan ihalede ilk oturumda verilen teklifler yeterli kalmasa da özellikle Ziraat Bankası'nın vermiş olduğu teklif sendika başkanları ve katılımcılar tarafında geniş tepkiyle karşılandı.

Kamu Bankası olan Ziraat Bankası ilk teklifini açıkladığında 3600 lira teklifi duyunca 'Bu aylık ödeme değil mi?' tepkisiyle karşılaşıldı. 3 yıllığına 3600 lira önerdiklerini açıklayan Ziraat Bankası temsilcileri ise daha sonra yaptıkları görüşmeler sonucunda da bu teklifin üzerinde bir teklif vermeyerek ihalenin ertelenmesi görüşünde olduklarını belirttiler.

Ziraat Bankasının eğitim çalışanlarına verdikleri değeri gösteren bu teklif sosyal medya üzerinden de tepkiyle karşılandı.

 

İşte diğer bankaların verdiği teklifler:

 

Akbank 15 bin lira,

Finansbank 8 bin lira,

Ziraat Bankası 3600 lira,

İş Bankası yıllık 3300 lira,

Yapı Kredi 9 bin lira

Gördüğünüz üzere verilen tekliflere bakıldığı zaman Ziraat Bankası'nın vermiş olduğu promosyon teklifinin sebeplerinin ve nedenlerinin ne olacağını siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz. İlk verilen teklifleri yukarıda belirttik. Şartnamede 25 bin liradan aşağı teklif kabul edilmeyeceği belirtilirken Akbank haricinde diğer bankalar tekliflerini çekerek ihaleden ayrıldılar. Akbank temsilcileri ise verilecek yeni tekliflerde her türlü rekabete açık olacaklarını belirterek sınırları zorlayacaklarını belirttiler. Buna rağmen Ziraat Bankası temsilcileri yaptıkları uzun görüşmeler sonucunda yeni bir teklif vermeyerek ihalenin ileriki bir tarihe ertelenmesi hususunda görüş belirttiler. Bu durum da akıllarda soru işareti olarak kaldı.

YAPI KREDİ BANKASI BEKLENENDEN DAHA DÜŞÜK VERDİ

Yapı Kredi bankası Van'ın Gevaş ilçesinde 365 öğretmene 13 bin lira teklif verirken neden 11 bin 73 personele 9 bin lira teklif vererek ihaleden çekildi.

Bu sorunun cevabını gerekli bankalar tarafından bekliyoruz.

AKBANK ALT LİMİT OLAN 25 BİN LİRA TEKLİFİ ÜZERİNDEN İKİLİ DİYALOGLA GÖRÜŞMEYİ TEKLİF ETTİ

İhalede özellikle Akbank'ın 15 bin teklif ettiğini rekabet ortamı oluşmadığı için üst limite çıkmadığı İçin ikili görüşmeler olması durumunda taban olan 25 binin üzerinde teklif vereceğini belirtmiştir. Ancak ihale komisyonu ve yetkili sendika tarafından ihalenin iptal edilerek bir sonraki sürece kaldığı belirtilmiştir.

Sendika başkanları ve yetkililer arasında yapılan mutabakatta ihale ileriki bir tarihe ertelendi.

KAYNAK: ogretmenmeb

  • Etiketler : PARA BANKA ÖĞRETMEN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (1)
    öğretmen 2022-11-18 16:09:06

    bu öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine bankaların yapmış olduğu büyük bir saygısızlıktır. Bunu van özelinde yapıyorsa daha büyük bir sorun

    ÖNERİLENLER