Türkiye’nin en önemli 3 turizm...
MEBİT

Van Turizm Fuarı sona erdi

Türkiye’nin en önemli 3 turizm fuarı içinde gösterilen ve bu yıl 12. düzenlenen Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (VAİTT) 2022 dün renkli görüntülerle sona erdi.

Abone Ol

2022-10-03 14:49:28 | Son Güncelleme : 2024-04-24 21:02:04

Van Turizm Fuarı sona erdi

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen ve Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayan VAİTT dün kapılarını ziyaretçilerine kapattı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde 29 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında açık kalan Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce katılım sağlandı. İran, Irak, Azerbaycan’dan da turizm bileşenlerinin katılım sağladığı fuarı, yurt içinden binlerce kişi ziyaret etti.

BELEDİYE STANDALARI ÖN PLANDAYDI

Çaldıran Belediyesi ve Doğubeyazıt Belediye Standlarına yoğun ilgi vardı.

Doğubeyazıt ve Çaldıran Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, fuarda açılan stant; katılımcı ve ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

VANTSO ADAYI BİNER FUAR ALANINI GEZDİ

Fuarın son gününde Vantso sarı liste başkan adayı Faruk Biner ve beraberindeki heyet fuara katılan yerli yabancı standları gezerek yetkililerden bilgi aldı.


80 FİRMA KATILIM GÖSTERDİ

Fuar Koordinatörü Veysi Uygun, “ Türkiye’nin 3. Büyük fuarı olan 12. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapılarını açtı. 25’i yurtdışından yaklaşık 80 civarı firma katılım sağladı.

Uygun, Sektör olarak başarıya ulaşan bir fuar oldu. Turizm sektörü harici herhangi bir standımız yoktu. Özel bir fuar oldu. Fuarımız güzel geçti ve amacına ulaştı.

EKONOMİK SIKINTILARDAN DOLAYI BİRÇOK İL KATILAMADI

Türkiye’nin en büyük 3. Büyük fuarında ekonomik sıkıntıların verdiği bir durgunluk vardı. Eskiye nazaran illerin az oluşu gözden kaçmadı. Birçok ilimiz ekonomik nedenlerden dolayı fuara katılamadı. Diğer taraftan yerelin fuarımızı sahiplendiğini rahat bir şekilde söyleyebiliriz.

Fuarımız ulusal çapta yapılan bir fuar İran ve İraktan firmalarımız vardı. Irak 21 stand İran’dan yine bir çok firma katılım gösterdi.

Yurt içi ve yurt dışı 80 standımız vardı. Bunun 30’u yurtdışından gelen firmalardı.

Verimli bir fuar geçti katılım gösteren herkese teşekkürler.

 

HAYDAR ERDİNLER - VANEKSPRES

  • Etiketler : FUAR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER