Bodrum'un Gündoğan Mahallesind...
MEBİT

Bodrum'da Vanlılar Derneği Açıldı!

Bodrum'un Gündoğan Mahallesinde açılan, Bodrum Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen sabah kahvaltısında Van ve Van'a gönül vermiş kişileri bir araya getirdi.

Abone Ol

2022-09-30 22:22:44 | Son Güncelleme : 2024-04-25 02:15:35

Bodrum'da Vanlılar Derneği Açıldı!

Vanlılar arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliği amacıyla kurulan Bodrum Vanlılar Derneği’nin düzenlediği kahvaltı büyük ilgi gördü. Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Bodrum Vanlılar Derneği Vanlıları kahvaltıda buluşturdu. Bodrum'un Gündoğan Mahallesi'nde bulunan Bodrum Vanlılar Derneği’nin binasında düzenlenen kahvaltı büyük ilgi gördü. 

VANLILAR DERNEĞİ AMAÇLARINI ŞÖYLE SIRALADI... 
Bodrum'da Başta Van ve Van'a gönül verenler olmak üzere; Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan illerde ki vatandaşların yaşam ve ticari ilişkilerini Bodrum'da sürdüren her kesin bir araya gelmesi, sosyal ve kültürel etkinliklerini Bodrum'da yaşatılması, örf adet ve geleneklerini geleceğe taşınması, ilçede ekonomik durumu iyi olmayanlara yardımcı olabilmesi, olanakları olmayan öğrencilere eğitim bursu sağlaması/verilmesi, cenaze vb acil durumlarda birliktelik sağlanması, cenaze nakli işlemlerinin gerçekleştirmesi, İhtiyaç duyulan geliri elde etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmelerinin kurulması, üyelerin boş zamanını değerlendirmesi için lokal açılması, sosyal ve kültürel tesisler kurulması, üyeler arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemek toplantıları, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi,ve eğlence etkinliklerinin düzenlemesi gibi bir çok alanda sosyal, ekonomik, kültürel ve dayanışma amacıyla kurulan "Bodrum Vanlılar Yardımlaşa ve Dayanışma derneği" Vanlıları sesi olmaya devam edecek.  

YÖNETİMDE ŞU İSİMLER YER ALDI 
20.06.2022 tarihinde oluşturulan Yönetim Kurulu toplantısında; İshak KALKANLI Dernek Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiş ve sırasıyla Mehmet AKSOY Başkan Yardımcısı, Mehmet Ali DEMİRÖZ, Doğan KIRMIZIALTIN, İbrahim BEYDOĞAN Yönetim Kurulu Üyeleri olarak belirlenmiştir. Denetim Kuruluna ise; Bahattin ALTUN, Salih CİHAT ve Mehmet KILIÇARSLAN getirilmiştir. Yönetim Kurulu belirledikten sonra, yönetim tarafından 24.09.2022 tarihinde tanışma ve dayanışma adı altında bir kahvaltı programı düzenleyerek, yaklaşık 200 kişi katılım sağladı, katılımcılar arasında Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Emin Gers, Mehmet Aşula, Çetin Şimşek, Deniz Kara, Ecevit Ertuş ve Battal Erdinler gibi bir çok Van'lı işadamları da katılım sağladı ve derneğin bu organizasyonu, katılımcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

BODRUM'DA BİR İLK VANLILAR DERNEĞİ 
Kahvaltıda Bodrum Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı İshak Kalkanlı tarafından bir konuşma gerçekleşti, Başkan Kalkanlı'nın konuşmasında özetle; Bodrumda ilk kez kurduğumuz dernek ve bu derneğin çatısı altında birleştirdiğimiz hemşerilerimizi bir arada tanışma ve dayanışma altında buluşturarak görmek gurur vericidir, ben ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarım bu oluşum ve dayanışmadan oldukça mutluyuz. Artık bir birlikteliğimiz vardır ve bu birliktelik iyi ve kötü anlarımızda hep birlikte olacağız, bu bir enerjidir, güçtür, bir arada olmak hepimize farklı açılar yaratarak, bizi pozitif bir düşünceye sevk ediyor ve yaşama karşı daha akti-f hale getiriyor. 

VANLILARIN ORTAK EVİ: BODRUM VANLILAR DERNEĞİ 
Biz dernek olarak her daim üyelerimizin yanında yer alacağız, inşallah sık sık bir araya gelerek sıkıntılarımızı, sorunlarımızı konuşup tartışacağız ve birlikte çözüm yollarını bulacağız. Ayrıca mutlu anlarımızı da birlikte kutlayacağız. Yeterki hep birlikte bütünlüğümüzü sağlamayı ihmal etmiyelim. Bodrum'da hepimizin ortak bir evi ve adresi bulunmaktadır, el ele vererek bölgede ki hemşerilerimizi bir araya getirerek her alanda daha güçlü ve aktif olacağız. Başkan Kalkanlı her kesime birlik ve beraberlik mesajını da vererek, Bodrum güzeldir ve hepimizindir, hep birlikte sahip çıkacağız daha da güzelleştireceğiz, başka Bodrum yoktur diyerek, katılımcılara teşekkür ettikten sonra; Kahvaltı günü gelmeyenlere ise; olanakları olmayan, işi olan veya duymayanlara da selamlarını göndererek, oluşturduğumuz bu çatının altında tüm hemşerilerimizi ve bize gönül verenleri bekliyoruz diyerek konuşmasını bitirdi. 

KAYNAK: VAN EKSPRES

 

  • Etiketler : Van Haber VAN BODRUM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER