Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde...
MEBİT

Aldığı 50 takım elbiseyi belediyeye faturalandıran Kaymakam Aslan ihraç edildi!

Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde görevde bulunduğu süre içerisinde adı bir çok yolsuzluğa karışan almış olduğu 50 takım elbiseyi belediyeye fatura ettiren Kaymakam Sinan Aslan, görevinden "FETÖ" üyesi olduğu iddiasıyla ihraç edildi.

Abone Ol

2022-08-03 03:56:15 | Son Güncelleme : 2024-04-16 15:55:12

Aldığı 50 takım elbiseyi belediyeye faturalandıran Kaymakam Aslan ihraç edildi!

İpekyolu Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından yaptığı yolsuzluklarla gündemden düşmeyen Develi Kaymakamı Sinan Aslan ihraç edilirken, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi üye hakimi olan eşi Semra Özten Aslan ise açığa alındı. Hakim Semra Aslan’ın soruşturması HSK’da devam ederken, kayyum Sinan Aslan 29 Temmuz’da ihraç edildi.

"BİRÇOK YOLSUZLUĞA ADI KARIŞMIŞTI"
Van’da görev yaptığı süre içerisinde onlarca usulsüzlük ve yolsuzluğa adı karışan Aslan’ın özellikle belediyeye yaptığı haksız alımlar, bazı kişilerin işten çıkarılması, yolsuzluk ve usulsüzlükler ortaya saçılmıştı. Belediyede çıkan yolsuzlukların ardından Develi Kaymakamı olarak atanan Aslan’ın yerine atanan ikinci kayyum İhsan Emre Aydın, göreve başladıktan sonra yapılan yolsuzluklarla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etmişti. Müfettişlerin hizmet alımları ve yapılan ihalelerin büyük bir bölümünde yolsuzluklar tespit ettiği öğrenilirken, yolsuzluklarla ilgili Aslan döneminde atanan birçok yetkili ise görevlerinden alınmıştı. 

"50 TAKIM ELBİSE ALDI, FATURAYI BELEDİYEYE KESTİ"
Özellikle Aslan’ın kendisi ile atadığı yöneticiler için bir giyim firmasından aldığı ve belediyeye fatura ettiği 50 takım elbise ise bir süre kentte gündem olmuştu. Aslan’ın takım elbiselerin faturasını bir organizasyon şirketine keserek farklı bir gider olarak gösterdiği belirlendi. 

"DR. OĞUZHAN ÖZTAY AYRINTISI"
Kayyum Aslan, belediyedeki çoğu koltuğa eş, dost ve tanıdığını getirirken kamu bütçesinden ana akım medyaya reklam vermeyi de unutmadı. Kayyum Aslan döneminde Habertürk, Star, Beyaz TV ve CNN Türk'e verilen reklamlara toplamda en az 200 bin TL ödeme yapıldı.

İpekyolu Belediyesi'nde dönemin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Oğuz Han Öztay'ın imzasının bulunduğu faturalarda, farklı tarihlerde yapılan ödemelerin, kanallarda belediyenin reklamının çıkması için olduğu öğrenilirken Öztay da kayyum Sinan Aslan'ın 'hemşerisi' olarak belediyeye 'mülakatsız' şekilde kadrolaşmıştı.

"ÇİFT MAAŞ ALIYORDU"
Öte yandan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde akademisyen olan Oğuz Han Öztay, kayyum Sinan Aslan tarafından görevlendirmeyle İpekyolu Belediyesi'nde işe başlamış, öğlene kadar üniversitede ardından belediyede çalışıyordu.

"CNN TÜRK'E 47 BİN TL"
22 Şubat 2021 tarihli bir faturanın CNN Türk'e kesildiği anlaşılırken, CNN Türk'e 47 bin TL'lik ödeme yapıldı. Yerel kaynaklar, bu ödemelerin, çok kısa süreli reklamlar için verildiğini aktardı.

"TOPLAM 200 BİN TL"
Şubat-Nisan 2021 arasında verilen reklamlar, doğrudan haber kanalları için kesilirken, fatura aracı başka bir şirket adına hazırlanmış.

"YENİ KAYMAKAM GÖREVLENDİRME YAPMADI"
Eski kayyum Sinan Aslan'ın başka ilçeye görevlendirilmesinin ardından yerine gelen yeni kayyum İhsan Emre Aydın göreve ilk başladığında Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Oğuz Han Öztay'ın görev süresi bitince yeni bir görevlendirme yapmadı.

 

"YYÜ'DE GÖREV YAPIYOR"
Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Han Öztay hala Van Yüzüncül Yıl Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapıyor. Öztay'ın "avesis.yyu.edu.tr" akademik veri sistemindeki özgeçmişinde 'Yayıncılık Etkinlikleri' alt başlığında İpekyolu Belediyesi'ne ait "İpekyolu Kültür ve Sanat Dergisi'nde ise yayıncılık faaliyetine hala devam ettiği görülüyor.

"DOĞAN NURSES AYRINTISI"
Van'ın en büyük ilçesi olan İpekyolu'nda, belediyede dönemin kayyumu Sinan Aslan tarafından kadrolaşan onlarca personel bulunuyor.  Bunlardan biri de 2018’e kadar Edremit Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlüğü görevini sürdürürken kayyum Aslan tarafından belediyeye alınan ve daha sonra Başkan Yardımcılığı kadrosu verilen Doğan Nurses.

Belediyenin internet sitesi www.ipekyolu.bel.tr yer alan detayda Doğan Nurses, yazı işleri müdürlüğü, insan kaynakları ve eğitim müdürlüğü görevindeyken aynı zamanda belediye başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.

 

İddiaya göre, müdür Nurses özellikle kayyum Aslan döneminde etkin olduğu bazı STK'lardaki imtiyazlarını da kullanarak belediye çalışanlarına mobbing uyguladı. 

"YENİ KAYYUMUN AÇIKLAMASINA DA YAYIN YASAĞI GETİRİLMİŞTİ"
Sinan Aslan’dan sonra İpekyolu Belediyesi’ne Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak atanan İhsan Emre Aydın, kendisinden önceki döneme ilişkin iddia edilen usulsüzlükler hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etmişti. Aydın, 27 Kasım 2021 yılında yaptığı resmi açıklama ile bu süreci kamuoyuna duyurmuş ve müfettişlerin gerekli incelemeleri yapmakta olduğunu belirtmişti.

Mahkemeye başvuran Aslan'ın talebi üzerine 9 Aralık'ta haberlerin yer aldığı medya kuruluşlarına ihtar gönderilmişti. Mahkeme kararıyla, belediyenin resmi açıklamasının yanı sıra işçi alımları, çift maaşlı çalışan personeller ve ihalelerde yaşanan usulsüzlüklere kadar birçok konuda yapılan onlarca habere ise erişim engeli getirilmişti.

  • Etiketler : VAN VAN HABER İPEKYOLU İHRAÇ SİNAN ASLAN DOĞAN NURSES
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER