2026-09-28 15:33:17 | Son Güncelleme : 2026-09-29 05:17:32
Anahtar Parti Genel Merkez Eğitim Politikaları Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Temür ile Anahtar Parti Van İl Başkanı Osman Tanrıtanır, okullarda ve okul çevrelerinde yaşanan şiddet olaylarına ilişkin ortak açıklama yaptı.
Temür ve Tanrıtanır, açıklamalarında çocukların eğitim gördüğü okulların güvenli ortamlar olması gerektiğine dikkati çekerek, olaylar yaşanmadan önce risklerin tespit edilmesine yönelik önleyici politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
"Önleyici bir okul güvenliği politikası oluşturulmalı"
Temür ve Tanrıtanır, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"Son dönemlerde Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Manisa’da yaşanan okul çevresindeki şiddet olayları ile bugün Van’da ve Osmaniye de yaşanan silahlı öğrenci olayları, hepimizi derinden üzmüş ve endişelendirmiştir. Çocuklarımızın eğitim gördüğü okullar; korkunun, şiddetin ve silahın değil, güvenin, bilimin ve geleceğe dair umudun mekânları olmalıdır. Burada yalnızca olay gerçekleştikten sonra güvenlik tedbiri almak yeterli değildir. Riskleri önceden fark eden; akran zorbalığını, şiddet eğilimini ve öğrencilerin psikolojik sorunlarını erken aşamada tespit eden önleyici bir okul güvenliği politikası oluşturulmalıdır.
Okul yönetimleri ve rehberlik servislerine destek çağrısı
Okullarda güvenlik görevlilerinin niteliğinin güçlendirilmesi, okul yönetimleri ve rehberlik servislerinin desteklenmesi, aile-okul iş birliğinin artırılması gerektiği belirtilen açıklamada, öğrencilerin ruhsal ve sosyal ihtiyaçlarının daha yakından takip edilmesinin önemine işaret edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Okullarımızda güvenlik görevlilerinin niteliği güçlendirilmeli, okul yönetimleri ve rehberlik servisleri desteklenmeli, aile-okul iş birliği artırılmalı ve çocuklarımızın ruhsal ve sosyal ihtiyaçları daha yakından takip edilerek zamanında önlemler alınmalıdır. Alınabilecek en önemli eğitim politikası tedbiri, bir çocuğumuzun dahi zarar görmesini önlemektir. Anahtar Parti olarak eğitim politikamızın merkezine çocuğun güvenliğini, öğretmenin saygınlığını ve okulun huzurunu koyuyoruz. Yaşanan bütün olayların şeffaf biçimde araştırılmasını ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için kalıcı, bilimsel ve uygulanabilir tedbirlerin hayata geçirilmesini önemsiyoruz.
Van’daki olaydan etkilenen öğrencilerimize, ailelerine ve eğitim camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Manisa ve Osmaniye’de yaşanan olaylardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Çocuklarımızın güvenliği ve geleceği, sadece siyasetin değil; hepimizin ortak sorumluluğudur."
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.