Van newroz, 2022 Van newroz c...
MEBİT

Van Newroz'u Canlı İzle (2022)

Van newroz, 2022 Van newroz canlı yayın, Van newroz canlı izle, Van newroz'u canlı izle 2022. Van Newroz'u ne zaman, Van newroz'u canlı yayın, Van newroz'u video 2022. Van Newrozu Canlı Yayın 2022, Van Newrozu Canlı Yayın, Van Newroz'u kale. Van nevruz canlı, Van nevroz canlı izle, Wan newroz 2022 canlı yayın, Van newroz'u ne zaman? Van newroz'u nerede yapılacak. Van Newroz'u mezopotompa. Van newroz'u MA.

Abone Ol

2022-03-20 01:40:05 | Son Güncelleme : 2024-05-01 10:52:54

Van Newroz'u Canlı İzle (2022)

İlki “Dem dema serfektinê ye” (Şimdi kazanma zamanı) sloganıyla Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 15 Mart'ta başlayan Newroz kutlamaları devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) önclüğündeki kutlamalar 29’u il olmak üzere 75 merkezde kutlanacak. 2022 yılı Newroz'u, 21 Mart günü Diyarbakır'daki kutlamalarla final yapıp, son bulacak. 

Geçmişten günümüze bu kutlamaların en önemli merkezlerinden biri de Van oldu. Van Newroz'u Diyarbakır'ın ardından bölgenin en yüksek katılımlı ikinci Newroz'u olarak biliniyor. Bu sene de 20 Mart Pazar günü, saat 10.00'da Kale eteklerinde kutlanacak Newroz için hazırlıklar tamamlandı.

Newroz Tertip Komitesi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü yöneticileri, alanı bayrak ve flamalarla süslerken, sahnedeki son çalışmaları da bitirdi. Hazırlıkların bitmesi ardından Tertip Komitesinden Leyla Aksak, “Biz hazırız, tüm Van halkını Newroz alanına çağırıyoruz” diye yurttaşlara seslendi. HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan ile Tayip Temel de, kentin en işlek yerleri olan Cumhuriyet, Maraş ve Beşyol caddelerinde, Newroz’a çağrı yapan el broşürler dağıttı.

Van'daki Newroz kutlamalarına siyasetçiler; HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli ile Tayip Temel katılacak. Etkinlikte sanatçılar; Lawje, Koma Pel, Ayfer Düzdaş ve  Eléonore Fourniau (Elenora) sahne alacak.

 

  • Etiketler : CANLI YAYIN NEWROZ CANLI İZLE VAN 2022 NEVRUZ VAN KALESİ VAN NEWROZ 2022
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER