Van Otelciler ve Turizmciler D...
MEBİT

Otellerde doluluk oranı yükseldi

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, her otelde farklılık gösterse de otellerde doluluk oranlarının yükseldiğini söyledi.

Abone Ol

2021-07-19 12:32:19 | Son Güncelleme : 2024-03-26 19:10:19

Otellerde doluluk oranı yükseldi

Pandemi nedeniyle iç turizmin sıkıntıya girdiği süreçte Van’daki oteller ciddi bir müşteri sıkıntısı yaşadı.Bu sıkıntının kısıtlamaların kaldırılması ve bayramın da araya girmesiyle aza indiği otellerde doluluk oranlarının geçmiş aylara nazaran artmaya başladığı belirtiliyor.  


VANOTED Başkanı Yunus Yüksel, hem bayram nedeniyle hem piknik amacıyla Van’a olan ziyaretlerin arttığını söyledi.Yüksel, “Geçen sene pandeminin Van’da pik yaptığı dönemde bizim hiçbir beklentimiz yoktu, önceden hiçbir rezervasyon olmadı. Tabi Van, tüm Türkiye’de korona virüste en yüksek pik yaşayan bir şehirdi, bu nedenle hiçbir beklentimiz olmadığı halde bayramdan bir gün öncesinden kendi gelen olarak isimlendirdiğimiz yani herhangi bir rezervasyonu olmadan, acentelerle gelmeyip de direkt olarak ailesini alıp gelen misafirlerimiz olurdu. Biz bayramda boş geçireceğimizi sanıyorken yaklaşık yüzde 90 doluluk oranıyla biz geçen kurban bayramını geçirdik.” dedi.


Bu yıl da Van’a çevre illerden gelişlerin olduğunu belirten Yüksel, şunları söyledi:
“Bu sene Iraklı misafirlerimiz daha fazla gelmeye başladı, böyle olunca Irak’tan ve Güneydoğu’dan özellikle Şırnak, Diyarbakır, Cizre, Mardin ve Batman gibi havanın çok sıcak olduğu yerlerden aileleri ile birlikte kısa bir tatil geçirmek için Van’a gelen yerli misafirlerimiz oluyor, bizim böyle bir tahminimiz var. Şu anda doluluk oranları yüzde 60-70’lerde. Tabi otelden otele değişiyor bu, her otel aynı değildir.”

Prestij Özel Haber: M. Selim KURT 

  • Etiketler : VANOTED VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER