Türkiye Görme Engelliler Spor...
MEBİT

Van'da ‘Futsal 1. Lig Müsabakaları’ için hazırlıklar başladı

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl Van’da düzenlenmesi kararlaştırılan Futsal 1. Lig Müsabakaları için ön çalışmalar başladı. Van’a gelen federasyon yetkilileri saha araştırması yaptı, kurum yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Abone Ol

2021-06-17 23:19:49 | Son Güncelleme : 2024-04-10 09:03:37

Van'da ‘Futsal 1. Lig Müsabakaları’ için hazırlıklar başladı

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilen görme engelli spor müsabakalarından biri olan Futsal 1. Lig Müsabakaları B2, B3 kategorisinde bu yıl Van Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde Van’da gerçekleştirilecek.

TARİH BELLİ OLDU
Pandemi nedeniyle uzun süredir ertelenen engelli müsabakaları yeni normalleşme sürecine geçildiği 1 Haziran tarihi itibariyle yeniden belirlenmeye başladı. Van’da düzenlenecek olan Futsal Müsabakaları için de 20-28 Eylül tarihleri arası olarak kararlaştırıldığı belirtildi. 

FEDERASYON TEMSİLCİLERİ VAN’A GELDİ
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’ndan 3 temsilci müsabaka öncesinde araştırma ve görüşmeler için önceki gün Van’a geldi.

Federasyon temsilcileri Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Federasyon temsilcileri aynı zamanda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Salonu’nda da müsabakalar için uygunluk incelemesi yaptı. 

MESİRE ALANLARINI DOLAŞTILAR
Müsabakaların ev sahipliğini Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği yapacak. Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, federasyon temsilcilerini, yetkililerle yapılan görüşme trafiği ardından Muradiye Şelalesi ile Balık Bendi’ne gezi amacıyla götürdüklerini söyledi. 
Van’a ilk kez gelen federasyon temsilcilerinin Van Gölü’ne ve kentin doğasına hayran kaldıklarını belirten Tam, “Van’ı çok beğendiler. Hiçbir şeyin batıda anlatıldığı gibi olmadığını söylediler. Bir sürü de hediyelik eşya ve otlu peynir aldıktan sonra ilden ayrıldılar. Bizim bu müsabakalar Van turizmi için çok ön açıcı olacak, büyük katkı yapacak” diye konuştu.

“DESTEK BAŞVURUSU YAPTIK”
Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, federasyon yetkililerinin Vali Bilmez ile yaptıkları görüşmede müsabakalar için destek sözü aldıkları gibi daha sonra da belediyelere destek dilekçesi verdiklerini söyledi.

Tam, “Biz dernek olarak Van Büyükşehir Belediyesi ile diğer üç merkez ilçe belediyemize destek dilekçeleri verdik. Bu çabamız aslında dernek adına bir çaba değil Van adına bir çabadır. İyi bir desteğe ihtiyacımız var. Çünkü bizim kulüp olarak Konya’da halter, Karaman’da goolbal, Malatya’da da yüzme müsabakalarımız var. Buradaki müsabakalara ev sahipliği yaptıktan sonra bu kez de bu üç ile gideceğiz” diye kaydetti.

KAYNAK: PRESTİJ GAZETESİ

  • Etiketler : Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu FUTSAL 1.LİG VAN VAN HABER SPOR FUTBOL VALİ BİLMEZ VAN VALİLİĞİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER