HDP Van Milletvekili Murat Sar...
MEBİT

Yedikilise'deki su sorunu meclise taşındı!

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, sorunun çözümü için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.

Abone Ol

2021-06-10 23:48:03 | Son Güncelleme : 2024-02-09 08:39:05

Yedikilise'deki su sorunu meclise taşındı!

Murat Sarısaç Van’ın  (Aşağı Bakraçlı) Mahallesi’nde yaşanan su sorununu meclise taşıyarak şu ifadelere verdi: “Vatandaşların  yaşadığı su sorunu mağdur etmeye devam etmektedir. Van’da 2011’de yaşanan iki depremde evleri yıkılan yurttaşların 2016 yılında taşındığı TOKİ konutlarında yıllardır su sorunu yaşadıkları aktarılmaktadır. Mahalle sakinleri, yeni evlerine taşındıklarından beri su sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek sorunun çözümü için yetkili mercilere yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını ifade etmektedirler. Aynı şekilde bulaşık ve çamaşır yıkayamadıklarını da aktaran mahalle sakinleri mağduriyetlerini “Biz bu perişanlığı kaç yıl daha çekeceğiz? VASKİ’ye, belediyeye başvuruda bulunuldu. Şehir merkezine 1 km ötedeyiz. 1 km ötemizde doğalgaz, su, elektrik bütün alt yapı çalışmaları tamam iken bizim bu kadar yakın mesafede bu sıkıntıyı çekiyor olmamız bize gına getirdi.” sözleriyle anlatmaktadırlar.”

10 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN SORUN GİDERİLMEDİ 
Sarısaç altyapı sorunlarının çözülmemesi Vatandaşlar tarafından bir cezalandırma olduğunu belirterek, “ 2015 yılında yapılan il afet konutlarındaki alt yapıyla ilgili sorunların çözülmediği ve bunun bir cezalandırma olduğunu da söylemektedirler. Yedikilise Mahallesi’nde yaşanan altyapı, özellikle de su sorunu, depremin üzerinden on yıl geçmesine rağmen mağduriyetlerin giderilmediğini göstermektedir. Dolayısıyla siyasi iktidarın, onca yıl geçmesine rağmen Vanlıların gündeminden düşmeyen depremden kaynaklı mağduriyetleri çözmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

İÇME SUYU PROBLEMİNİN YILLARDIR ÇÖZÜLMEMESİNİN NEDENİ NEDİR?
Van ilinin İpekyolu ilçesine bağlı Yedikilise (Aşağı Bakraçlı) Mahallesi’nde mevcut içme suyu probleminin yıllardır çözülmemesinin nedeni nedir? İpekyolu ilçesine bağlı Yedikilise Mahallesi’nde içme suyu probleminin çözülmesi amacıyla bugüne kadar herhangi bir adım atılmış mıdır? Eğer atılmışsa, ne tür çalışmalar yapılmıştır?

BAŞVURULARININ KARŞILIKSIZ KALDIĞI DOĞRU MUDUR? 
Yedikilise Mahallesi’nde suyun olmamasına bağlı olarak köy sakinlerinin ve özellikle öğrencilerin sağlık koşullarının düzeltilmesi amacıyla herhangi bir tedbir alınmış mıdır? Yedikilise Mahallesi sakinlerinin ilgili mercilere yaptıkları başvurularının karşılıksız kaldığı ve kendileriyle ilgilenilmediği iddiaları doğru mudur? 

VASKİ’NİN BİR ÇALIŞMASI VAR MIDIR? 
Yedikilise Mahallesi’nde su sorununun çözülmesi amacıyla önerge tarihine kadar VASKİ’nin bir çalışması var mıdır? Birçok yerde yurttaşların su sorunu yaşadığı Van’da; sorunun yaşandığı yerler tespit edilmiş midir? Su sorununun çözülmesi amacıyla ne tür çalışmalar yapılmaktadır? emide maske diktik ve ben bundan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler : YEDİKİLİSE MURAT SARISAÇ VAN VAN HABER MECLİS HDP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER