İPEKYOLU

Van'a iniş yapan Tahran uçağındaki yolcular çiçeklerle karşılandı

İran’ın başkenti Tahran ile Van arasında başlatılan uçak seferlerinin ilki gerçekleşti. Tahran Havalimanı’ndan saat 18.00’de havalanan özel hava yolu şirketine ait yolcu uçağı, saat 19.30’da Van Ferit Melen Havalimanı’na indi. Uçaktan inen 80 yolcu, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva ve oda üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Abone Ol

2026-08-30 00:08:34 | Son Güncelleme : 2026-08-30 08:43:01

Van'a iniş yapan Tahran uçağındaki yolcular çiçeklerle karşılandı

Tahran-Van arasında başlatılan direkt uçuşların ilk seferi, Tahran Havalimanı’ndan gerçekleştirildi. Saat 18.00’de Tahran’dan havalanan yolcu uçağı, yaklaşık 1,5 saatlik uçuşun ardından saat 19.30’da Van Ferit Melen Havalimanı’na ulaştı. Uçaktan inen 80 yolcu, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ve oda üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yolcuların karşılanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan TSO Başkanı Necdet Takva, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Tahran-Van uçak seferlerinin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yakın pazardaki ülkelerle ilişkileri daha iyi bir seviyeye taşımak için gayret gösterdiklerini belirten Takva, “Uzun yıllardır Tahran'da faaliyet gösteren acentemiz, özel bir hava yoluyla vardıkları mutabakat çerçevesinde ilk uçak havalimanımıza indi. Dolayısıyla hem Van diplomatik olarak hem uluslararası uçuşlar altyapısının oluşturulması konusunda önemli bir merhaleyi de aşmış oldu. Yurt dışı altyapısını oluşturacak organizasyonlar da gerçekleşti, heyecanlı ve mutluyum. Van'ın Türkiye'nin en önemli çekim merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum” dedi.

“HEDEFİMİZ 1 MİLYON İRANLI TURİST”
Kent adına önemli bir gelişmenin yaşandığını ifade eden Takva, 2025 yılında 777 bin İranlının Kapıköy Sınır Kapısı üzerinden karayoluyla Van’a giriş yaptığını söyledi.

Takva, savaş ve benzeri sorunların yaşanmaması halinde hedeflerinin 1 milyon turiste ulaşmak olduğunu belirterek, “İlk giren yolcu bagajsızdı ve çiçeklerle karşıladık. 2025'de 777 bin İranlı Kapıköy'den ilimize karayoluyla giriş yapmıştı. Savaşın olmaması durumunda ve sorunların yaşanmaması halinde ilk hedefimiz 1 milyon turiste ulaşmak. Bu uçakta sanırım 80 kişilik bir yolcu var. Bunların 20'ye yakını araştırma yapmak ve Van'ın potansiyelini öğrenmek için geldiler. Onların da burada hem konaklama ve lojistiklerini destekleyeceğiz” diye konuştu.

“UÇAKLARIN SÜREKLİ VAN’A GELMESİNİ UMUT EDİYORUZ”
Tahran’dan Van’a gelen yolculardan Mahsa Mohammadızaferanı, kente ilk kez geldiğini ve heyecanlı olduğunu söyledi. İranlıların Van’a yoğun ilgi gösterdiğini duyduğunu belirten Mohammadızaferanı, acentesi için görüntü almak amacıyla Van’a geldiğini ifade etti.

Mohammadızaferanı, “İranlıların buraya çok geldiğini duydum. İran'daki acentem için görüntü almaya geldim. Uçakların sürekli Van'a gelmesini umut ediyoruz. Kentin İran'a yakın olmasından dolayı merak ediyoruz, İranlılar da buraya gelmeyi istiyor” dedi.

İran’ın kuzey illerinden birinden acente olarak geldiklerini belirten Abdolreza Shakourı ise daha önce birkaç kez Türkiye’ye geldiğini, ancak Van’a ilk kez geldiğini söyledi. Shakourı, “Acente olarak İran'ın kuzey illerinden birinden geliyoruz. Daha önce birkaç kez Türkiye’ye geldim ama Van ilk defa geliyorum, mutluyum” diye konuştu.

“İNŞALLAH İRAN’DAN VAN’A DAHA ÇOK YOLCU GELİR”
İran’dan Van’a gelen turistlerden Seyid Halifor da uçuşların başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Halifor, “Çok güzel olmuş. Uçuşlar çok rahat oldu. İnşallah İran’dan Van’a, Türkiye’ye daha çok yolcu gelir. Van çok güzel bir şehir. İnşallah İran’dan daha çok yolcu gelir” ifadelerini kullandı.

Daha önce Van’a geldiğini belirten İranlı turist Semira Taheri ise bu kez uçakla gerçekleştirdiği yolculuğun kendisi için daha rahat olduğunu söyledi.

Taheri, “Daha önce Van’a gelmiştim. Bu kez uçakla geldim ve çok güzel oldu. Van gerçekten çok güzel. Burayı çok beğendim. Daha önce Tahran’a da gitmiştim. Bizi ağırladığınız için çok teşekkür ederim. Uçakla yaklaşık bir saatte geldik ve yolculuk çok güzel, çok rahattı. Daha önce araba, tren ve otobüsle geliyordum. Bu uçuş benim için çok daha güzel ve rahat oldu” dedi.

  • Etiketler : UÇAK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER