Lokman Hekim Hastanesi’ne bel...
MEBİT

Skandal ihmale hastane önünde tepki: Sorumlular yargılansın

Lokman Hekim Hastanesi’ne bel fıtığı ameliyatı için giden Makbule Kaya yanlış kan verildiği iddiasının ardından yaşamını yitirmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Kaya’nın kardeşi Soner Kaya, hematoloji uzmanının olmadığı hastanede kardeşine 4-5 saat sonra müdahale edildiğini kaydederek, sorumluların yargılanmasını talep etti.

Abone Ol

2023-04-03 15:50:18 | Son Güncelleme : 2024-04-28 07:45:29

Skandal ihmale hastane önünde tepki: Sorumlular yargılansın

Yaklaşık 10 gün önce Lokman Hekim Hastanesi’ne bel fıtığı ameliyatı için giden Makbule Kaya dün sabah hayatını kaybetmişti. Yanlış kan verildiği iddiaları üzerine hayatını kaybettiğini belirten Makbule Kaya’nın ailesi hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün aile konuya ilişkin hastane önünde basın açıklaması yaptı. Yaşanan sağlık skandalına ilişkin konuşan Makbule Kaya’nın kardeşi Soner Kaya, 20 Mayıs tarihinde kendi ayaklarıyla sağlıklı bir şekilde hastaneye geldiklerini ve bel fıtığı ameliyatı için geldiklerini ifade etti.

‘4-5 saat sonra müdahale edildi’
Aynı akşam kız kardeşinin ameliyat edilerek normal servise alındığını söyleyen Kaya, yanındaki refaktçi olan kız kardeşinin hemşireleri uyardığını ve kendisine ‘normaldir narkozun etkisidir birazdan geçer’ dendiğini ve ardından Makbule Kaya’nın sırtında kanama olduğunun fark edildiğinin altını çizdi. Kardeşi Makbule’ye 4-5 saat müdahale edilmediğine vurgu yapan Kaya, son aşamada yoğun bakıma alındığını söyledi. Kaya, “Kardeşim yoğun bakıma alındıktan sonra yanlış kan verildiğini anlıyorlar ama bunu bizden gizliyorlar. Biz yoğun bakıma alındığını öğrendiğimizde konuşmaya gittik ama bizlere ‘normaldir düzelecek’ dediler. Bu durumu bizden 3 gün gizledikleri gibi Kızılay’dan ve Üniversite hastanesinden de gizliyorlar” dedi.


Hematoloji uzmanının olmadığı hastanede ameliyat!
Van Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi ile hastanenin görüştüğünü ve cihaz talep ettiklerini dile getiren Kaya, başhekiminin kendilerine ‘siz donanımlı değilsiniz. Sizde hematoloji doktoru yok ve bu cihazı kullanacak kimse yok. Hastayı buraya gönderin’ cevabını verdiğini aktardı. Bu söylemlere rağmen kardeşinin hastaneye gönedilmediğini belirten Kaya, “Cihazı alamayınca hastamızı oraya sevk ettiler. Hastane doktorlarıyla görüştüğümüzde bize ‘Bu hastayı bilerek öldürdüler. Burada olsaydı ilk gün kurtulurdu. Bunların bu hastayı tedavi edecek yetkileri dahi yoktur’ dedi. Ayrıca doktorlar ‘Daha öncede böyle bir durum yaşandı. Hastayı bize gönderdiler yaşatabildik. Ancak sizin hastayı ölü bir şekilde bize sevk ettiler’cevabını verdiler” diye konuştu.

‘Kardeşimi telefon üzerinden tedavi etmeye çalışmışlar’
Kaya kardeşlerinin 6 gün boyunca denek olarak kullanıldığına dikkat çekerek, “Hastamızı deney olarak kullanıp öldürdükten sonra başka hastaneye sevk ettiler. Lokman Hekim’deki doktor Ankara’daki hastanelerini arayarak oradaki bir doktorla telefon üzerinden kardeşimi tedavi etmeye çalıştı.  

Aile bireyleri son olarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve sorumluların yargılanmasını talep ederek açıklamayı sonlandırdı.

Serhat News

 

 

  • Etiketler : ÖZEL LOKMAN HEKİM HASTANESİ SKANDAL HASTANE HASTA VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER