Van Lokman Hekim hastanesi yan...
MEBİT

Van'da yanlış kan verilen hasta yaşamını yitirdi!

Van Lokman Hekim hastanesi yanlış tedavi, Van Lokman hekim hastanesi yanlış kan, Van Lokman Hekim Hastanesi hastaya yanlış kan verdi, hasta yaşamını yitirdi. Lokman Hekim Hastanesi tarafından yanlış tedavi uygulandı. Van'da bugün. Van'da son dakika.

Abone Ol

2023-04-02 17:00:36 | Son Güncelleme : 2024-04-24 17:52:50

Van'da yanlış kan verilen hasta yaşamını yitirdi!

Van Lokman Hekim Hastanesi’ne yaklaşık 10 gün önce bel fıtığı ameliyatı için giden 33 yaşındaki Makbule Kaya hayatını kaybetti. Kaya’ya yanlış kan verildiği iddiası üzerine ailesi suç duyurusunda bulunmuştu.

Serhat News'in haberine göre: Van’da bel fıtığı ameliyatı için Lokman Hekim Hastanesi’ne giden Makbule Kaya’ya yanlış kan verildiği iddiası üzerine hasta, Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edilmişti. Konuyla ilgili hastane yönetiminin iki hemşireye dava açtığı iddia edilirken Kaya’nın ailesi hastaneden ve doktorlardan şikâyetçi olmuştu.

Makbule Kaya sabah saatlerinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetti.

Van Lokman Hekim Hastanesi’ne bel fıtığı ameliyatı için giden ve yanlış kan verildiği iddia edilen Makbule Kaya’nın hayatını kaybetmesi üzerine avukatları bir açıklama yaptı.  

Yaklaşık 10 gün önce Lokman Hekim Hastanesi’ne bel fıtığı ameliyatı için giden Makbule Kaya bu sabah hayatını kaybetti. Yanlış kan verildiği iddiaları üzerine hayatını kaybettiğini belirten Makbule Kaya’nın ailesi hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaya’nın avukatları Muhammed Yarız ve Hakan Akdeniz yaptıkları açıklamada, “İnsan hayatıyla bu şekilde oynanmaması için tüm sorumluların belirlenmesi ve gereken cezayı aldırma yolunda tüm hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu bildiririz,” dediler.

Hemşireler uyarmış

Avukatlardan Muhammed Yarız, “Müvekkilimiz Makbule Kaya, bel fıtığı şikâyetiyle Van’da özel bir hastaneye gitmiş, bu özel hastanede ameliyat olması gerektiği söylenmiştir. Ameliyat hazırlığında yanlış kan gurubu belirlenmiş ve ameliyat sırasında bu yanlış kan verilmiştir.  Ameliyat sonrasında fenalaşan müvekkilin neden fenalaştığı yeterli cihaz olmadığından tespit edilememiştir. Yanlış kan verildiğini bilen hemşireler durumu anlatmalarına rağmen, hastane yönetimi kendi hatasının ortaya çıkmaması ve sorumluluğunun doğmaması için, müvekkili üniversite hastanesine sevk etmek yerine müvekkilin ailesinden cihaz getirilmesini talep etmiştir. Bu sebeple müvekkilin durumunun saptanmasında gecikilmiş ve durumunun daha kötü olmasına sebep olunmuştur,” dedi.

‘Tedavi geciktiği için hasta hayatını kaybetti’

Avukat Hakan Akdeniz ise açıklamanın devamında şunları söyledi: “Hastane yönetimi ve çalışanlarının özensiz davranışlarıyla yanlış kan verilmesi sonucu müvekkilimiz komaya girmiş, ancak altı gün sonra ailesine bu durum bildirilmiş ve üniversite hastanesine ailesi tarafından götürülmüştür. Üniversite hastanesinde yapılan müdahaleler yeterli olmamış, hastanın tedavisinin gecikmiş olması sebebiyle bugün vefat etmiştir.”

Yarız, Makbule Kaya’ya yanlış kan verildiğini ve bu yanlış müdahalenin düzeltilmesi için gereken özenin gösterilmemesi sonucu hayatına kast edildiğini söyledi. Yarız, yaşanan durumun hukuki boyutunu değerlendirerek şunları aktardı: “Yanlış kan verilmesi fahiş bir hata olup, müvekkilimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Diğer yandan müvekkilin durumunun, yeterli cihaz olmadığından saptanamaması ve bir an önce tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi gerekirken altı gün sevk edilmeden bekletilmesi olası kastla hayatına kast edildiğini göstermektedir.”


Avukatlar, yaşanan durumla ilgili tüm sorumluların belirlenerek gereken cezayı almaları için hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler.  

  • Etiketler : Van Haber VAN Lokman Hekim Van Hastanesi TEDAVİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER