HDP Van Milletvekili Murat Sar...
MEBİT

HDP’li Sarısaç, Van’daki taşımalı eğitimi TBMM’ye taşıdı!

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Çaldıran ilçesi başta olmak üzere Van’daki taşımalı eğitimi meclis gündemine taşıdı.

Abone Ol

2022-10-05 12:55:12 | Son Güncelleme : 2024-04-26 06:17:05

HDP’li Sarısaç, Van’daki taşımalı eğitimi TBMM’ye taşıdı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, Çaldıran’daki köylerde taşımalı eğitimde yaşanan sorunları TBMM’ye taşıdı. Sarısaç, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle meclise verdiği önergede; Van’da 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde taşımalı eğitimden yararlanan öğrenci sayısı ve öğrenci ve okul servisi sayılarının ilçelere göre dağılımını da sordu.

SARISAÇ: VAN’DA ÖĞRENCİLERİN TAŞIMALI EĞİTİM KONUSUNDA CİDDİ BİR MAĞDURİYET YAŞADIĞI GÖRÜLMEKTEDİR

Sarısaç, Van’da öğrencilerin taşımalı eğitim konusunda mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek, “Seçim bölgem Van’da okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin yaşadıkları sorunlar kamuoyuna yansımaktadır. Derslik ve öğretmen ihtiyacının yanında okullardaki teknik olanakların eksikliği, hijyen ve ulaşım gibi sorunlar bugün de çözüm beklemektedir. Özellikle Van’da taşımalı eğitim konusunda öğrencilerin ciddi bir mağduriyet yaşadığı görülmektedir. Çaldıran ilçemizde de okul servisi olmadığı için öğrencilerin haftalardır okula gidemediği yönünde şikâyetler bulunmaktadır. Çaldıran’da Buğulukaynak (Kel) ve Salahane (Selexane) köyleri başta olmak üzere birçok köyde taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerin ilçe merkezindeki okullara taşınmadığı belirtilmektedir” dedi.

SARISAÇ: ÇALDIRAN’DA OKUL SERVİSİ OLMADIĞI İÇİN ÖĞRENCİLERİN HAFTALARDIR OKULA GİDEMEDİĞİ YÖNÜNDE ŞİKÂYETLER BULUNMAKTADIR

Sarısaç, “Bu nedenle öğrenciler; sabahın erken saatlerinde yola çıktıklarını, otostop ile okullarına varmaya çalıştıklarını, derslere yetişemediklerini ve yollardaki tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını aktarmışlardır. Çaldıran’da okul servisi sayısının çok az olduğu, taşıma ihalesini alan firmaların sorumluluklarını yerine getirmediği ve öğrencilerin sağlıklı ve güvenli koşullarda taşınmadığı ortadadır. Aynı şekilde şikâyet ve taleplere rağmen il-ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile mülki amirlerin bunları dikkate alarak çözüm üretmediği, gerekli denetimleri yapmadığı anlaşılmaktadır. Oysa ki Çaldıran başta olmak üzere kış koşullarının çetin olduğu Van’da; yollarda riskleri azaltacak tedbirlerin alınması ve ulaşım olanaklarının geliştirilmesi, servis araçlarının denetlenmesi, okullarda hijyen ve ısınma başta olmak üzere gerekli koşulların sağlanması önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

SARISAÇ: VAN’IN ÇALDIRAN İLÇESİNDE TAŞIMA HİZMETİ VEREN OKUL SERVİSİ SAYISI KAÇTIR?

Van Milletvekili Sarısaç, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: “Van ilinin Çaldıran ilçesinde yaşayan öğrencilerin okul servisi olmadığı için okula gidemediklerinden haberdar mısınız? Öğrencilerin ve velilerin şikâyetleri neden gündeme alınmamaktadır? Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak (Selexane) köyünde yaşayan öğrencilere okul servisi verilmemesinin sebebi nedir? Öğrencilerin taşımalı eğitimden yararlanması amacıyla herhangi bir adım atılacak mıdır? Van’ın Çaldıran ilçesinde taşıma hizmeti veren okul servisi sayısı kaçtır? Okul servisi olmayan köy var mıdır?”

“VAN’DA 2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİNDE TAŞIMALI EĞİTİMDEN YARARLANAN ÖĞRENCİ SAYISI KAÇTIR?”

Sarısaç, “Van’ın Çaldıran ilçesinde kış mevsiminin başlamasıyla öğrencilerin taşımalı eğitimde sorun yaşamaması için alınan tedbirler nelerdir? Okul servislerinin denetimi hangi sıklıkla ve nasıl yapılmaktadır? Van’da 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde taşımalı eğitimden yararlanan öğrenci sayısı kaçtır? Öğrenci ve okul servisi sayılarının ilçelere göre dağılımı nedir” diye sordu.

ŞEHRİVAN GAZETESİ

  • Etiketler : MURAT SARISAÇ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER