Van’da “#VanUçamıyor” etiketi...
MEBİT

THY’nin Van’ın uçmama sorununa çözüm yöntemi: Kente 3 uçak verildi

Van’da “#VanUçamıyor” etiketi ile yapılan paylaşımların ardından THY Van’a bir heyet gönderdi. Gönderilen heyet durumu yerinde incelemesine rağmen uçak sefer ve fiyatlarında bir değişiklik yapılmadığı gibi kente sadece 3 uçak verilmesi dikkat çekti.

Abone Ol

2022-09-27 10:40:02 | Son Güncelleme : 2024-03-17 21:23:30

THY’nin Van’ın uçmama sorununa çözüm yöntemi: Kente 3 uçak verildi

Van’da 2019’da başlatılan havaalanı genişletme çalışmalarının ardından sefer sayılarında yapılan değişiklik ve uçak biletlerindeki fiyat artışı ile yolcuların günler öncesinden uçak bileti bulamaması sorunu devam ediyor.Sosyal medya platformu Twitter’da kullanıcıların “#VanUçamıyor” etiketi ile başlattıkları kampanya, yoğun ilgi gördü. Bunun üzerine geçtiğimiz Ağustos ayında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yönetim kurulu üyeleri, Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahad Arvas, İrfan Kartal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın yanı sıra Doğu Anadolu Bölge (TÜRSAB)  başkanı Cevdet Özgökçe’de toplantıya katılmıştı.

Toplantıda neler tartışıldı? Van’ın sorunları nasıl aktarıldı? Toplantı sonrasında Van’ın uçak seferleri ve fiyatlarında bir değişiklik oldu mu? Sorularını TÜRSAB Başkanı Cevdet Özgökçe’ye sorduk.


‘Rusya’dan önce yurttaşlarınızın sorunlarını çözün!’
Yaz boyunca uçak seferleri ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını ve hala sıkıntının devam ettiğini söyleyen Özgökçe, “Sezonun pik zamanı ilimize metropol illerden haftanın bazı günlerinde 7, bazı günlerde de 8 uçak geliyordu. Sosyal medyada başlatılan kampanya sonrası Van valisi ile görüşerek bu konunun hassasiyetini belirttik. Ardından heyet Van’a geldi. Bizlerde yönetim kurulu olarak Vali’ye bu heyetle bir toplantı yapmak istediğimizi söyledik. 1 saate yakın toplantı yaptık. Yurttaşların çektiği sıkıntıları yaşadıkları sorunları dile getirdik. Ahmet Bolat’ta Rusya ve Ukrayna savaşında malum Rus uçakları uçamıyor. Türkiye onları Türk Hava Yolları ile Antalya ve İstanbul’a taşıdıklarını, işe ticari baktıklarını söyleyince, bizde ‘buradaki yurttaşlar mağdur. Önce bizi mutlu edin sonra gidin oradaki halkı memnun edin’ dedik” diye konuştu.

‘Toplantıdan sonra Van’a 3 uçak veridi’
Türkiye’de 2020 yılından bu yana yeni hava alanları açıldığını ve en son Rize hava alanının açıldığını kaydeden Özgökçe, yeni hava alanlarına yeni uçak ve yeni malzeme gerektiğini ancak uçak alamayınca ellerindeki uçaklarla  bu parkurları uçurduklarını belirtti. Özgökçe, “Birde bunun üzerine Rusya ve Ukrayna’ya Türk uçaklarını uçurdular. Benim bildiğim 30 tane uçağı Rusya’ya uçuyor. Halada devam ediyor. Rusya’nın gelişleri bitti. Ancak geri dönüşler devam ediiyor. Rusya’dan uçaklar boş geliyor ancak İstanbul veya Antalya’dan dolu dönülüyor. Bize verilen uçaklarda o uçaklardan arta kalanlar. Bizi sevdikleri için değil Rusya’da işleri uçaklarla bittiği için Van’a 3 uçak verdiler. Toplantıdan sonra ama yeterlimi kesinlikle yeterli değil. Uçaklarda hala yer yok ve fahiş fiyatlara uçuyor halkımız. İnsanlar perişan mağdur” diye vurguladı.

‘Halk bizlere sorunlara karşı yürüyüş yapalım diyor’
Tolantıda Vali dışında kimse tarafından desteklemediğini söyleyen Özgökçe, ilin siyasi aktörleri tarafından durumunun çok önemsenmediğini söyledi. Özgökçe, “Onlarda ‘Buradaki yurttaşlar bu sorunları yaşıyor. Yarın gidip bu yurttaşlardan oy isteyeceğiz bir şey konuşalım tartışalım’ diyebilirdi ama tam tersi onlar susmayı tercih etti. Buradan da onları eleştiriyorum.  Van bunu hak etmiyor bir çok yönden zengin bir kente sahibiz. Lütfen artık yetkililer sesimizi duysun! Şu an toplamda 11 uçak var. Daha önce 23 uçak vardı. Nüfus yüzde 15 arttı Van göç alan bir şehir artık bu sorun çözülmeli. Halk artık dayanamıyor insanlar bizlere ‘yürüyüş yapalım hava alanında oturalım’ diyorlar ama biz buna engel oluyoruz. Yarın daha nahoş olaylar olmadan bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor” diyerek sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

‘Hasta yurttaşlarla iletişim sorunları yaşıyoruz’
Turizm Sorumlu Müdürü Gökhan Temizer’de Van’da 2 milyon nüfus oluğunu hatırlatarak, nüfusa bu sefer sayılarının çok az olmasıyla ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getiriyor. Temizer, “Özellikle hasta yurttaşların acil durumu olanlar İstabul ve Ankara hastane yapılan sevklerden dolayı giden yolcularımız bu konuda çok sıkıntı çekiyor. İnsanlarla iletişim sıkıntısı yaşıyoruz. Acil ameliyata girmesi gereken hastalar oluyor. Kanser hastaları oluyor veya acil kaza geçirip Ankara’ya sevk edilen hastalar oluyor. Bunun için çok yazı yazıp gerekli yerlere sorunları gönderdik ama bu sorunlar çözülmedi. Sisteme ek sefer bıraktılar ama ihtiyacımızı hiçbir şekilde gidermedi. Bu kentin siyasetçileri sorunlarımızı dile getirmiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.


Serhat News

  • Etiketler : UÇAK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER