Basın İlan Kurumu Genel Müdürü...
MEBİT

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç ilk resmi ziyaretini Van’a Yaptı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç ilk resmi ziyaretini Van’a Yaptı

Abone Ol

2022-05-13 10:58:52 | Son Güncelleme : 2024-04-10 20:01:28

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç ilk resmi ziyaretini Van’a Yaptı

Geçtiğimiz haftalarda Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak atanan Cavit Erkılınç, göreve başlar başlamaz kurumsal anlamda ilk ziyaretini Van’a gerçekleştirdi. Kurumun en önemli şubelerinden birisi haline gelen Van’ı ziyaret eden Erkılınç, yeni görev süreci, gazetelerin önümüzdeki süreçteki rolü gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık üç yıl gibi bir süre Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak görev yapan Rıdvan Duran’ın geçtiğimiz haftalarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atanmasının ardından genel müdürlüğe Cavit Erkılınç getirildi. Duran ile birlikte bir süredir görev yapan ve Basın İlan Kurumu’nu en iyi bilen isimlerden birisi olarak öne çıkan Erkılınç, daha önce de birkaç kez ziyaret ettiği Van’a bu kez Genel Müdür olarak geldi. İlk ilk ziyaretini Van ile gerçekleştiren Erkılınç, yerel gazeteler ile ilgili yeni süreçten bahsederken buluşmaya Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Çelikel de eşlik etti.

Toplantının açılışında konuşan DAKA Genel Sekreteri Güray, Basın İlan Kurumu ile uyumlu bir çalışma süreci geçirdiklerini, yeni süreçte yerel gazetelerle daha güçlü işbirlikleri yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Ardından konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise Erkılınç’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van’da yerel basın ile iyi bir ilişki süreci geçirdiklerini dile getiren Bilmez, yerel basının yanında durmaya devam edeceklerini söyledi. Ardından konuşan Erkılınç ise Basın İlan Kurumu’nun yeni döneminden söz etti. Yerel Gazeteler’in yanında durmaya devam edecekleri mesajını veren Erkılınç, son dönemlerde çok konuşulan internet yasası düzenlemesi ve yeni dönem dijital yayıncılıktan söz etti. Dijital medyaya dönüşümün hızla devam ettiğini söyleyen Erkılınç, Van’da da bu dönüşümü başlatma hazırlığnıda olduklarını söyledi.

 

ŞEHRİVAN HABER- HAKİM İNALÖZ

  • Etiketler : VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER