Van Ferit Melen Havalimanı, se...
MEBİT

Van Ferit Melen Havalimanında yolcu da çok sorun da!

Van Ferit Melen Havalimanı, sefer sayılarının azlığının yanı sıra bilet fiyatlarındaki artış ve içerisinde yaşanan sorunlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Her ay binlerce kişi tarafından tercih edilen havalimanın sorunları bitmezken, yolcu sayısı da giderek artıyor.

Abone Ol

2022-05-11 10:08:20 | Son Güncelleme : 2024-04-18 20:39:39

Van Ferit Melen Havalimanında yolcu da çok sorun da!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Nisan sonu itibariyle Van’da iç hatlarda 411 bin 339, dış hatlardan bin 77 toplamda ise 412 bin 416 kişi Van Ferit Melen Havalimanı’nı tercih etti. Sefer sayılarının azlığının yanı sıra bilet fiyatlarındaki artış ve havalimanı içerisinde yaşanan sorunlarla gündeme gelmeyi sürdüren Van Ferit Melen Havalimanı, her ay binlerce kişi tarafından tercih edilse de sorunları da çığ gibi büyüyor. Konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan turizmci Murat Beyaz, kentte uçak sefer sayılarının az olmasına dikkat çekti. Beyaz, ayrıca yaz mevsiminde büyük bir talebin olacağını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Nisan ayı sonu itibariyle toplamda 412 bin 416 kişiyi kapsayan bir hava yolu hareketliliği yakalandı. Geçtiğimiz günlerde 29 Nisan-4 Mayıs tarihlerini kapsayan dönemde hava yolunu tercih eden kişi sayısını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bayram haftasını kapsayan 29 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Van Ferit Melen Havalimanı’nın 25 bin 577 kişi ağırladığını kaydetmişti.

TERCİH EDİLMESİNE RAĞMEN SORUNLARI DA ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Tercih edilmesine rağmen sorunları da gün geçtikçe büyüyen Van Ferit Melen Havalimanı yerinde saymaya devam ediyor. Kentin nüfusu 1 milyonu aşsa da nüfus oranı olarak kendisinden daha küçük olan illere göre birçok alanda geri planda kalıyor. Van’da daha önceleri 20’nin altına düşmeyen sefer sayıları son yıllarda düşerek, vatandaşı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Nüfusu Van’dan küçük olan Trabzon Havalimanı’nda Nisan ayı sonu itibariyle 5 bin 418 uçak sefer yaparken, Van ise aynı dönemde 3 bin 944 uçak sefer yaptı. Bu da kentin uçak sefer sayısında ne kadar geride kaldığını gözler önüne sererken, bilet fiyatlarının çok yüksek olması kentte yaşayan vatandaşların yanı sıra turistleri de olumsuz etkiliyor. Konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan turizmci Murat Beyaz, kentte uçak sefer sayılarının az olmasına dikkat çekti. Beyaz, ayrıca yaz mevsiminde büyük bir talebin olacağını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

BEYAZ: YETERİ KADAR UÇAK YOK

Van’da yeteri kadar sefer olmadığının altını çizen Beyaz sözlerine şöyle başladı: “Van Ferit Melen Havalimanı bölge havalimanı ve Nisan ayında 400 bini aşkın yolcuya hizmet eden bir havalimanı. Şu anda da uçaklarda da 1 hafta öncesine kadar yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Talep var ama sefer yok. Yeteri kadar uçak yok. Örneğin İstanbul Anadolu Jet firmasının sadece 2 sefer yaparken tek uçağa düşürdü. Hem de böyle yoğun olan bir dönemde tek sefer yapması yolcu yığılmasına sebep oluyor. O yüzden Van’a ek uçak seferinin yapılması gerekiyor.”

“TRABZON’DA NEREDEYSE BİZİM 2 KATIMIZ SEFER SAYISI VAR”

Beyaz, nüfus olarak Van’dan daha küçük olan Trabzon’da daha çok sefer sayısının olmasını da değerlendirerek şunları söyledi: “Nüfus olarak bizden küçük olan Trabzon’da neredeyse bizim 2 katımız sefer sayısı var ve bu katlanarak da devam ediyor. Fakat nüfusu çok olan ve yanı başında İran olan Van şehrindeki hava meydanının düşük sefer sayısında kalması açıkçası akılla, mantıkla izah edilecek bir durum değil. Ki uçaklarda yaz dönemi boyunca yüzde 100 dolulukla sefer yapacaklar. Sefer sayılarının burada çoğaltılmayıp bizden nüfus olarak daha küçük olan illerde çok sefer olması bizi de ayrıca düşündürüyor.”

BEYAZ: VAN’I CİDDİ BİR UÇAK KRİZİ BEKLİYOR

Yaz mevsiminde Van’ı ciddi bir uçak krizi beklediğini vurgulayan Beyaz, “Her tatil, bayram döneminde biz maalesef ki günler sonrasına yer bulamıyoruz. Önümüz yaz sezonu ve biz geçmiş yaz sezonlarında da 1 haftaya kadar uçaklarda yer bulamama sıkıntısı yaşamıştık. Hastası olan, taziyesi olan, önemli bir işi olan insanlar Van’a gelemiyor ve gidemiyorlar. Devir ulaşımın bu kadar iyi olduğu bir devirken Van maalesef bu kolaylıktan faydalanmıyor. Daha çok zorluklarla mücadele ediyor. Van'a şu an gelen sefer sayısının en az 1 katı daha uçak seferi konulmalı ki Van’ gelip gidenler rahat bir ulaşım yapabilsin. Bunu da sorumlular bir an önce yapmalı ve bu sorun çözülmeli. Önümüzdeki yaz için Van’ı ciddi bir uçak krizi bekliyor. Bunu geçmişte yaşadık ama en azından bu yıl için yaşamayalım” dedi.

 

ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-NECMETTİN DURSUN

  • Etiketler : FERİT MELEN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER