Hatay'da seçim sonuçlarına iti...
MEBİT

CHP 'Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubu kuruyor

Hatay'da seçim sonuçlarına itirazları reddedilen CHP, 'Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubu kuracaklarını açıkladı: Halk iradesi tecelli etmeden koltuğa oturanların her adımının takipçisi olacağız.

Abone Ol

2024-04-09 01:24:50 | Son Güncelleme : 2024-04-30 01:49:58

CHP 'Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubu kuruyor

Hatay'da il seçim kurulunun ardından Yüksek Seçim kurulu (YSK) da CHP'nin oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesine yönelik taleplerini reddetti.

Kentte "3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığı" ve başka bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiasını ortayla atan CHP'den "Peşini bırakmayacağız" açıklaması geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, YSK'den çıkan 'ret' kararının ardından Genel Merkez'de basın toplantısı düzenledi. Binici, henüz itiraz süreci sonuçlanmadan seçimin oldu bittiye getirildiğini ifade ederek "Yüksek Seçim Kurulu hâkimleri Hatay halkının kendilerine emanet ettiği iradelerine sahip çıkmamış, adalet yerine adaletsizliği tercih etmiştir. Bugün gayrimeşru ve halk iradesini hiçe sayan bir yönetim masa başında verilen hukuksuz bir kararla kurulmuştur" dedi.

"Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'şahsi meselem' dediği Hatay artık hepimizin, tüm Türkiye'nin şahsi meselesidir" ifadelerini kullanan Çiftçi şöyle devam etti: "Hatay halkının iradesi tecelli etmeden, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturanların her bir adımının takipçisi olacağız. Hatay'daki gayrimeşru yönetimin her an nefesimizi ensesinde hissedeceği yeni bir girişim kuruyoruz. Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye'nin en önemli şehir plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan, 'Cumhuriyet Halk Partisi Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubunu, bayramdan hemen sonra çalışmalarına başlamak üzere kuruyoruz" diye konuştu. 

  • Etiketler : CUMHURİYET CHP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER