AK Parti’de belediye başkanlığ...
MEBİT

En güçlü isimlerden biri olarak anılıyordu: İlhan Kaya da başvuruda bulundu

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu 22 Kasım Çarşamba günü sona eriyor. Başvuruların bitimine saatler kala, ismi en güçlü aday adayları arasında anılan İlhan Kaya da AK Parti’den resmi başvurusunu yaptı.

Abone Ol

2023-11-22 23:38:45 | Son Güncelleme : 2024-07-26 16:36:39

En güçlü isimlerden biri olarak anılıyordu: İlhan Kaya da başvuruda bulundu

Edremit’te yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Kaya, daha iyi bir hizmet ve yatırım için aday olduğunu açıkladı. Kaya, “Partimiz, evimiz olan AK Parti'de de belediye başkan adaylığı için başvurular, bugün itibariyle de son buluyor. 22 yıldır iktidar olan partimiz, her daim tercih edilen, vatandaşın ilgi gösterdiği bir parti olma vasfını hep korudu. Van'ımız nasıl ki doğası, tarihi ve medeniyetlere olan ev sahipliğiyle çok önemli bir konumdaysa ve insanları kendine hayran bırakıyorsa Edremit'te bu anlamda Van'ın nazarlığıdır, gözbebeğidir. Çok kıymetli dostlar AK Parti'nin kurulduğu ilk zamanlardan beri bu davada yer aldık. Hiçbir zaman partimizi bırakmadık. En huzurlu zamanlarda da burada bulunduk. Huzursuzluğun kol gezdiği zamanlarda da buradaydık. Asla Van'ı, Edremit'i terk etmeyi düşünmedik. Kaya ailesi olarak yatırımlarımızda birinci önceliğimiz Van oldu. Allah bizi çıktığımız bu yolda başta Vanlı hemşerilerimize olmak üzere hiçbir vatandaşımıza karşı mahcup etmesin inşallah... Beni ve ailemi uzun yıllardır tanıyorsunuz kıymetli hemşehrilerim. Bizler komşu bizler aile ve bizler bu memleketin sahipleriyiz. Kentimiz için en iyisini isteyecek ve en iyisini yapacak yine bizleriz. Nitekim ilçemizde geçmişten bu yana hem Babam İbrahim Kaya'nın hem şahsımın ve tüm ailemin hizmetleri, yatırımları hepinizin malumudur” dedi. 

“EDREMİT’İ İYİ TANIYORUM”

Kaya ailesi olarak kente değer katmaya devam ettiklerini ve bundan sonraki süreçte buna devam edeceklerini söyleyen İlhan Kaya, “Geçmişte olduğu gibi bugünde ve gelecekte de Kaya ailesi olarak kentimize, ilçemize ve hemşehrilerimize hizmet etmeyi bir misyon olarak gördük ve göreceğiz. Çünkü bize göre siyaset insana hizmet edilirken anlam kazanır. Kadirşinas halkımız biliyorsunuz adettendir. Bu güze ilçemizle ilgili düşüncelerimize dair birkaç kelam etmek isterim. Edremit benim yaşadığım çocukluğumun gençliğimin geçtiği ve tüm mahallelerine sokaklarına vakıf olduğum bir ilçe. Aslında Edremit benim için bir ev ve siz kıymetli Edremit'liler ailem Aynı zamanda ben Edremit halkının 7'den 70'ne istediğini sıkıntılarını ve nasıl bir Edremit görmek istediklerini çok iyi bildiğim için Edremit'ten adayım.. Edremit'i çok iyi tanıyorum. Bu güzelim ilçe, bir nahiheyken hatta bir mahalle ve köyken de buradaydık. Öncelikle bu ilçemizin tarım ve turizm anlamında bölgesinin lideri yapmak için çalışacağız. Gerçek, somut fizibilite çalışmaları yaparak önümüze bir program koyacağız. Bu güzelim ilçenin bağlarını, bahçelerini, yeşilini ve dokusunu korumak için azami gayret göstereceğiz. Aklımızda birçok şey var Allah nasip eder de seçilirsek, değerli Edremit halkıyla birlikte bu ilçeyi sadece bölgesinin değil ülkemizin de en iyi sahil ilçelerinden biri yapacağız. Partimiz 21 yıldır ülkemiz ve memleketimiz Van'da çok önemli hizmetlere ve yatırımlar yaptı. 100. Yılını kutladığımız ve Türkiye yüz yılı şiarı ile hareket ettiğimiz bu süreçte bizlerde Türkiye yüz yılına yakışır hizmet ve yatırımları ilçemize kazandırmak için talibiz" dedi.

"EDREMİT'İ BİR TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Seçim sonrası ilçede tüm sorunların bir bir çözüleceği sözünü veren Kaya, “Edremit'in ve Edremit’te yaşayan vatandaşlarımızın birçok sorunu var, yaşlılarımız, değerli kadınlar ve kıymetli gençlerimizle ilgili çok önemli düşüncelerimiz ve projelerimiz var... Gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projelerimizde sürdürülebilir ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir anlayış hakim olacak. Projelerimiz ile sadece bugüne değil yarınlara eserler bırakmak temel vizyonlarımızdan olacaktır. Nitekim kentin katılımını destekleyen, şeffaf ve liyakati esas alan adilane bir belediyecilik bizlerin temel ilkesi olacak. Nasip olur bize adaylık verilirse sizlerinde şahitlik edeceği gibi Edremit'i Türkiye'mizin konuştuğu bir turizm merkezi haline getireceğiz. Edremit konumu, doğal güzellikler ve halkı ile birlikte memleketimiz ve ülkemiz için büyük öneme sahip. Bizlerde ilçemizin bu potansiyelini her an yukarı taşıyacağız. Ayrıca yeni nesil belediyecilik anlayışı ile halkımızın katılımcı bir belediyeye kavuşmasını sağlayacak, yaptığımız ve yapacağımız tüm hizmetleri şeffaflık ile icra edeceğiz. Edremit kadim tarihi ve farklı kültürel zenginlikleri ile eşsiz bir mozaiğe sahiptir. Biz nasip olursa bu zenginliklerimizi koruyacak ve gerek ulusal gerekse uluslararası açıdan ilçemizi birçok platformda tanıtacağız. İlçemizin her Mahallesi'ne her sokağına ve her hanesine ulaşacak ve Edremit'in ihtiyaç ile sorunlarını giderecek bu doğrultuda da konusuna göre özel komisyonlar kuracağız” ifadelerini kullandı. 


“BU YOLDA BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ”

Edremit'te gençliğin ön plana çıktığı ve genç düşüncenin kent yönetimine katılımcı bir ilkeyle dikkate alındığı bir belediyecilik vizyonumuzdur diyen Kaya, “Bu noktada gençlik merkezlerinin güçlendirilmesi, gençlerin sorumluluklar alacağı birçok alanda etkinlik ve faaliyetlerin düzenlenmesi bugünümüz ve yarınlarımızın teminatı olan Edremit Gençliği için kıymetlidir. Kentimizin tüm kesimlerini kapsayan yaklaşımlarımızın bir diğer önemli bölümü ise Edremit kadınlarının sorunlarına çare bulmak olacaktır. Edremitli kadınların toplumsal alandaki sorunlarını gidermek için uzman kadrolar ile hazırlayacağımız politikaları büyük bir özveri ile uygulayacağız Kıymetli hemşerilerim, bugün konuştuklarımız yapacaklarımız çok az bir kısmı. Bugün temel ilkelerimize ve vizyonumuza değiniyorum. Bismillah diyerek çıktığımız bu yolda Biiznillallah başarıya ulaşacağız. Nitekim yıllardır kazanılamayan Edremit'in bizlerin adaylığı ile kazanılacağına inancımız tamdır. İlçemizin geleceğini inşa ederken tüm imkanlarımız ve sosyal sermayemiz ile her kurumda her mecrada mücadele verecek olanlarda yine bizleriz. Rabbimin izni ve sizlerin desteğiyle göreve gelirsek yeni bir Edremit'i beraber inşa edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, gençlerimizin hanım efendilerin yaşam kalitesini arttırmak için aday oluyorum.. Gelin hep beraber ilçemizin geleceğini inşa edelim. Bu ilçedeki sosyolojiyi, insan ilişkilerini, etnik zenginliği inanın çok iyi biliyorum. İlhan Kaya olarak yine sizlerin desteği ve teveccühü ile bugüne kadar çok kıymetli görevlerde şehrimi temsil ettim. PÜİS Genel Başkan Yardımcısı görevini icra ettim. VAN TSO'da çok uzun dönem meclis üyeliği ve yönetim kurulunda görevlerde bulundum. Çeşitli STK'larda da üst düzey yöneticilik yaptım ve hepsinde de temel amacım insanımıza dokunabilmek, hizmet etmek ve destek olmak oldu. Aynı amaç ile de kent siyasetinde de başta babam İbrahim Kaya ve tüm ailem büyük bir özveri ile hizmetler sağladık. Bütün bu görevlerde sizlere layık olmaya çalıştım. Dostlar, bugün bende dostlarımın, kamuoyunun ve kıymetli yol arkadaşlarımın yoğun ısrarı, teveccühü üzerine sorumluluktan kaçmadım ve Edremit'i sizlerle birlikte yönetmek ve çok daha güzel bir Edremit'i var etmek için Aday oldum. Hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

  • Etiketler : AK PARTİ VAN BAŞKAN ADAYI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER