HDP Eş Genel Başkanı Sancar, V...
MEBİT

Yeşil Sol Parti'nin Van'daki seçim bürosu açılışı mitinge dönüştü

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Van’da Yeşil Sol Parti seçim bürosu açılışına katıldı. Yoğun katılımla mitinge dönüşen açılışta konuşan Sancar, “Van inkar rejimine dur demeye hazır” dedi.

Abone Ol

2023-04-07 02:21:14 | Son Güncelleme : 2024-04-19 19:33:42

Yeşil Sol Parti'nin Van'daki seçim bürosu açılışı mitinge dönüştü

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) Van'daki merkez seçim bürosu açıldı. İpekyolu ilçesindeki Sanat Sokağı'nda düzenlenen açılış töreni, kısa sürede mitinge dönüştü. Seçim bürosu önünde binlerce kişi toplandı.

Gazete Duvar'dan Kadir Cesur'un haberi:

SEÇİM OTOBÜSÜNE İZİN VERİLMEDİ
Açılış törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Azadi Hareketi Genel Başkanı Ayetullah Aştî, sivil toplum örgütü temsilcileri, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre, açılış konuşmalarının yapılması için seçim kampanyası otobüsü sokağın girişine getirilmek istendi ancak polis izin vermedi. Sahne kurulabilmesi için uzun süre müzakere edildi ve sonunda seçim bürosu önüne küçük bir sahne kurulmasına izin verildi.

Mitinge dönüşen açılışta konuşan Sancar, “Sadece bir büro açılışı ama buraya görkemli Newroz kutlamalarından geliyor halkımız” dedi.

Belediyelere kayyım atanmasına da değinen Sancar, kayyım uygulamaları ile "Van'ın kimliğini, kültürünü ve dilini gasp eden inkar rejimine karşı mücadele etmek gerektiğini" söyledi.

Ayrıca, Van'ın kayyımlara karşı durmaya hazır olduğunu belirtti ve işsizlik sorununun da "sömürü düzeninden kaynaklandığını" ifade ederek, Van'ın bu duruma karşı durabilecek güce sahip olduğunu vurguladı.

'KAPATMA DAVASIYLA BİZİ ENGELLEMEK İÇİN HER TÜRLÜ OYUNU OYNUYORLAR'
Sancar, "iktidarın ülkeyi savaş ve sömürü politikalarıyla çökerttiğini, halkın kaynaklarının bir avuç yandaş sermayedarlara verildiğini ve halkın yoksulluğa mahkum edildiğini" belirtti.

Emekçilere ve emeğe kaynak ayrılmadığını vurgulayan Mithat Sancar, “Yoksulluğa mahkum ve mecbur ediyor bu halkı. Biz de diyoruz ki; şimdi buradayız, birlikteyiz ve bu gidişe mutlaka dur diyeceğiz. Yeni bir yol açıyoruz, yeni bir başlangıç için geliyoruz. Onun için buradayız. Evet, yolları tıkadıklarını sandıkları zaman halkımızın desteği ve iradesiyle yeni yollar açtık. HDP, bin bir emekle, mücadeleyle ve bedelle büyüttüğümüz evimizdir. Şimdi kapatma davasıyla bizi engellemek için her türlü oyunu oynuyorlar” dedi.

'AĞAÇ AYNI AĞAÇ, KÖK AYNI KÖK'
Halkın iradesinin ülkeyi değiştireceğini ve Yeşil Sol Parti'nin bu yolda önemli bir rol oynayacağını söyleyen Sancar, “Halkımızın iradesinin bu ülkeyi değiştirmesi için mutlaka yollar bulacağız demiştik. Şimdi yol Yeşil Sol, ağaç aynı ağaç, kök aynı kök. Dallar aynı, yapraklar aynı, hedefimiz aynı. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz, özgürlüğü getireceğiz, adaleti getireceğiz, barışı getireceğiz. Bir de hep birlikte değiştireceğiz bu düzeni, bu iktidarı göndereceğiz. Şimdi Yeşil Sol’un ağacının altında buluşma ve kenetlenme zamanıdır” diye konuştu.

'KIŞIN SONU BAHAR, ZULMÜN SONU İRADEMİZDİR'
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçim bürosu açılışının ardından düzenlenen iftar programına katıldı.

Yapmış olduğu konuşmada, önemli bir yol ayrımına sebep olacak seçimlerin değişimi getireceğine dair inançlarını dile getiren Sancar, "Bu sistemi değiştirecek gücümüz ve inancımız var" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Sancar, “Bu ayın sonu bayramdır, kışın sonu ise bahardır. Zulmün sonu irademizdir. Bu zulüm ve savaş rejiminin sonunu bizlerin iradesi getirecektir. Önümüzdeki seçimler bunun için çok önemli bir yol ayrımıdır. Bu yol ayrımı doğru yürürsek baharı getiren ışıkları hep birlikte aydınlatacağız. Yolumuzu aydınlatacak olan şey bizlerin mücadelesi, bu mücadeleyi buraya getiren on binlerin kararlığı ve bedelidir” dedi.

'DAVOS’DA ‘ONE MİNUTE’ DEDİĞİNDE OYUMU ERDOĞAN’A VERMİŞTİM'
İftar yemeğinin ardından, yemeğe katılan birçok seçmen sorularımızı yanıtladı.

Daha önce AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen bir kişi “Erdoğan, Davos’da ‘one minute’ dediğinde çok sevinmiştim. O çıkışından sonra oyumu Erdoğan’a vermiştim. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra ‘keşke vermeseydim’ diyorum. Buraya kızımla birlikte geldim. Kalabalığı görünce partimle gurur duydum” ifadelerini kullandı.

'GÖNLÜMÜZ DEMİRTAŞ’TAN YANAYDI'
Bir başka kişi ise, “Seçimlerde Van yine farkını ortaya koyacak. Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Gölümüz Selahattin Demirtaş’tan yanaydı. Keşke şu anda burada olsaydı. Keşke biz de gönül rahatlığıyla sandığa gittiğimizde Demirtaş’a oy verseydik. Benim haberim yoktu. Haberim olsa Mithat Sancar’ı karşılamaya giderdim. Ne kadar kalabalık olursak o kadar iyidir. Birlikteliğimizi, duruşumuzu göstermemiz lazım. Oyumuz şaşmamalı. Biz 7 kişilik bir aileyiz. Dört tane oy hakkımız var. Dördü de HDP’yedir” şeklinde konuştu.

  • Etiketler : Van Haber VAN HDP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER