Devlet Tiyatroları tarafından...
MEBİT

On yedinci Akdamar Tiyatro Şenliği Başlıyor

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen 17. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, 29 Nisan – 7 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Abone Ol

2019-04-23 12:27:00 | Son Güncelleme : 2024-04-13 21:07:42

On yedinci Akdamar Tiyatro Şenliği Başlıyor

“Van Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği”  1999/2000 sezonunda Van Devlet Tiyatrosu çalışanlarının , çocukların ve gençlerin şehrin her köşesinde sanat yapması ve tiyatronun tüm okullara girip sanatın birleştirici gücüyle gençliğin el ele vermesi hayaliyle yola çıktı. “Her okul bir tiyatro olsun!” düşüncesiyle Van’ın ilçe ve köylerinden belirlenmiş okullara Van Devlet Tiyatrosu çalışanları ulaşarak Türkiye’de, belki de dünyada eşi görülmemiş bir şenliğe imza attılar.


Ulaşılan okullardaki çocuklar, gençler sanatçı ağabey ve ablalarının desteğiyle tiyatroyla tanıştılar. Böylece çocuk ve gençlerin sahnede sesini duyurduğu ilk çocuk ve gençlik tiyatroları şenliği ortaya çıktı.


Yıllar içinde giderek büyüyen ve hedefleri arasına yenilerini ekleyen. “Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği” amacı doğrultusunda  yoluna devam ediyor.  Vanlı çocuk ve gençlerin sahnede sesini duyurmasının yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen tiyatroların oyunları da şenliğimiz kapsamında yerlerini aldı.

 

 

 

KAYNAK: Vanlinihathoca.com

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER