Nagihan Akarsel’in katledilmes...
MEBİT

Van’da kadınlar "Nagihan" için yürüyordu!

Nagihan Akarsel’in katledilmesini protesto etmek amacıyla Van’da bir araya gelen kadınlar, “Bizler Nagihan gibi hakikate yürüyoruz” diye haykırdı. 

Abone Ol

2022-10-08 00:33:55 | Son Güncelleme : 2024-04-20 10:34:56

Van’da kadınlar "Nagihan" için yürüyordu!

Van’da  Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji Editörü Nagihan Akarsel’in katledilmesi Van’da protesto edildi. Akarsel’in katledilmesi Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl örgütleri öncülüğünde protesto edildi.  HDP Edremit İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamada “Hêza pênusa jinan wê dawiya faşîzmê bîne” pankartı açıldı.

Akarsel’in fotoğrafları ile Akarsel’in “Kadının saklı hakikatini anlamaya çalışırken bu hakikatin direniş ile var olduğu gerçeği ortaya çıkar” ve “Zamanı kolonileştiren tüm razı oluşlara karşı isyanımızı farklı yöntemlerle öreriz” sözlerinin yer aldığı dövizler taşındı.  

'Miraslarını büyüteceğiz'
HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, Nagihan’ı katleden zihniyeti tanıdıklarını söyleyerek, başta Kürdistan ve Ortadoğu’da mücadele eden kadınlar başta olmak üzere kadın mücadelesini her yerde büyüten kadınlara karşı yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Nagihan’dan önce İran’da “ahlak polisleri” tarafından Jina Mahsa Amini’nin aynı zihniyetle katledildiğini belirten Karakoyun, bugün dünyanın her yerinde ‘Jin jiyan azadî’ sloganının bir yaşam felsefesi haline geldiğinin altını çizdi.

Karakayon, “Katledilen kadınların bize bıraktığı mirası Kürdistan başta olmak üzere Ortadoğu ve tüm dünyada büyüteceğimizin sözünü veriyoruz. Barikatlar karşısında geri adım atmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bizler Nagihan gibi hakikate yürüyoruz. Kadın katliamlarını, nerede olursa olsun lanetliyoruz. Kahrolsun faşizm, yaşasın kadın mücadelesi” dedi.

Açıklama atılan “Jin jiyan azadî” sloganları eşliğinde sona erdi. (SERHAT NEWS)

  • Etiketler : Van Haber VAN KADIN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER