Gazeteci Nagihan Akarsel’in Fe...
MEBİT

Gazeteci Nagihan’ın öldürülmesi Van’da protesto edildi

Gazeteci Nagihan Akarsel’in Federal Kürdistan bölgesinin Süleymaniye kentinde öldürülmesi Van’da kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.

Abone Ol

2022-10-05 00:55:59 | Son Güncelleme : 2024-03-28 20:25:05

Gazeteci Nagihan’ın öldürülmesi Van’da protesto edildi

TJA öncülüğünde Sanat Sokağı’nda bir araya gelen kadınlar, “Hêza pênusa jinan wê dawiya faşîzmê bîne” pankartı açtı. Kadınlar sık sık “Şehid namirin” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganlar attı. Jineoloji Dergisi Yayın Kurulu üyesi Neslihan Şedal, Akarsel’in uzun yıllar gazetecilik ,yaptığına işaret ederek, “Nagihan, Kürt halkına ve kadın özgürlük mücadelesine bütün ömrünü adamıştı. Kalemiyle, sözüyle, eylemiyle, kadının ve toplumun hakikatinin peşinde olmuştur. Kürt kadınlarına ve Kürdistan’ın her yerinde yürütülen bu kirli savaşın, bizlerin yürüttüğü özgürlük mücadelesine duyulan korku olduğunu biliyoruz. 21’nci yüzyılın kadınların yüzyılı olacağı bu süreçte Nagihan’lardan öğrendiğimiz bu mücadele azminden asla geri adım atmayacağız” dedi.

Yükselen bir kadın dayanışması var
Şedal, “Biz kadınlar, katliamcıları da saldırının neden yapıldığını iyi biliyoruz. Çünkü dünyanın her yerinde birleşen, örgütlenen ve yükselen bir kadın dayanışması var. Sonları olacak bu güçten ve bu gücün öncülerinden korkuyorlar. Kürt kadınlarını, Kürt kadın özgürlük mücadelesini ve kadın kazanımlarını ve kadının bilgisini, hakikatini hedef alarak bu katliamları gerçekleştirdiklerini iyi biliyoruz” diye konuştu. (Serhat News)

  • Etiketler : Van Haber VAN BASIN AÇIKLAMASI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER