Mutfakta en çok ihtiyaç duyula...
MEBİT

Fonksiyonel Pişirme Seçeneğine Sahip Fırın Çeşitleri

Mutfakta en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin başında fırın gelmektedir. Izgara ve hamur işi gibi birçok pişirme alternatiflerine sahip olan fırınlar mutfaklarınızdaki fonksiyonel ürünler arasındadır.

Abone Ol

2020-02-08 10:33:00 | Son Güncelleme : 2024-03-11 18:31:28

Fonksiyonel Pişirme Seçeneğine Sahip Fırın Çeşitleri

Mutfakta en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin başında fırın gelmektedir. Izgara ve hamur işi gibi birçok pişirme alternatiflerine sahip olan fırınlar mutfaklarınızdaki fonksiyonel ürünler arasındadır. Fırınlar modeline ve özelliklerine göre sitemizde geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Her bütçeye hitap eden fırınlar arasından ihtiyaçlarınızı karşılayacak özelliklere sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Fonksiyonel özellikleri ve farklı tasarımlarıyla öne çıkan ürünler her bütçeye hitap edecek şekilde sizlerle buluşmaktadır. Ürünler standart şekilde pişirme, ısı ayarı, zaman ayarı gibi özellikleri sunmaktadır. Farklı fonksiyonel kullanım arayanlar için çift taraflı ısıtma, değişken yüzeyli ızgara, çocuk kilidi gibi birçok özelliğe sahip ürünler tercih edebilirsiniz.

Cihazların tasarımı fiyatları belirleyen önemli bir detaydır. Beyaz eşya özelliklerine sahip olanlar daha uygun fiyatlarla satışa sunulurken ankastre özelliğine sahip fırınlar daha yüksek fiyatlardan satışa sunulmaktadır. Ürünlerde zaman ve ısı ayar düğmeleri modern dokunuşlara sahiptir. İsterseniz dijital göstergeye sahip olan ürünler arasından da seçim yapabilirsiniz. Enerji tasarrufları da ürünün fiyatını belirlemektedir. Enerji tasarruflu modeller mutfakta kullandığınız enerjiden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Fırın Nasıl Kullanılır?

Fırınlar mutfakta en çok kullanılan ürünlerdir. Bu yüzden öncelikle satın aldığınız fırını iyi tanımanız gerekir. Fırın kullanımında öncelikle zaman ayar düğmesini istediğiniz süreye ayarlamalısınız. Süre dolduğu zaman cihaz size uyarı verecektir. Sıcaklık ayarını da yemeğin istenen kıvama gelmesi için ayarlanmalıdır. Kekler için 180 derece kullanılırken et yemeklerinde daha yüksek sıcaklıklar işinizi görecektir.  Ayrıca yemeği servis edene kadar sıcak tutmak istediğinizde fırını düşük sıcaklıkta çalıştırabilirsiniz.

Fırında pişirme işlemine başlamadan önce fırını 15 dakika kadar ısıtmanız gerekir. Fanlı pişirme özelliği olan ürünler fırının verdiği sıcaklığı her bölgeye eşit şekilde yayar.  Böylece tüm besinleriniz aynı oranda pişer. Izgara yapmayı düşünüyorsanız ızgara modunda kullanmalısınız. Ayrıca en üst ya da bir altındaki rafı kullanmalısınız. Ayrıca pişme işleminin doğru şekilde yapılması için kapak açılmamalıdır. Farklı fonksiyonel özelliklere sahip olan fırın seçimi için akrep.com pişirme grupları kategorisini inceleyin.

Fırın Seçimi Nasıl Yapılır?

Fırın seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Öncelikle ürünlerinizi pişirirken fırının kapağını açıp bakmak istemiyorsanız camlı bir ürün tercih edebilirsiniz. Ayrıca kek, poğaça ve sufle gibi ürünleri de sorunsuz olarak yapabilmek için rezistans ayarı güçlü olan bir fırın almalısınız.

Izgara özelliği olan bir ürün satın alırken hangi ürünleri ızgara yapabileceğinizi okumalısınız.  Bazı ürünlerde ızgara özelliğinde pişirebileceğiniz ürün türü daha sınırlı olacaktır.  Tepsinin kenarlarının ısınmasını istemiyorsanız teleskopik tepsi özelliği bulunan ürünler ideal seçimlerdir.  Hızlı ve fansız bir pişirme deneyimi istiyorsanız elektroturbo fırınlar sizi bekliyor.  Mutfak aletlerinizle ve diğer beyaz eşyalarınızla uyumlu bir fırın bulabilmek için farklı renk seçenekleri, markalar ve modeller akrep.com adresinde sizlerle.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER