2011-07-26 12:58:00 | Son Güncelleme : 2025-04-29 23:53:13
SBS SONUÇLARI AÇIKLANDI
SBS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı26 Temmuz 2011 Salı 00:362011 SBS Yerleştirme Sonuçları Saat 00:00 itibariyle açıklandı.
Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) kazanarak, tercihte bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin sbs tercih sonuçları açıklandı.
SBS Yerleştirme Sonuçlarını MEB ile eş zamanlı olarak aşağıdaki sayfamızdan öğrenebileceksiniz.
2011 SBS Yerleştirme Sonuçları
SBS 8. sınıf sonuçlarına göre, fen, sosyal bilimler, Anadolu liseleri; teknik ve endüstri meslek liseleriyle mesleki ve teknik eğitim merkezleri (Anadolu teknik lisesi, Anadolu meslek lisesi programları), tapu ve kadastro Anadolu meslek lisesi, tarım Anadolu meslek ve tarım meslek lisesi, denizcilik Anadolu meslek lisesi ve denizcilik Anadolu teknik lisesi, kız teknik ve meslek liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezleri (Anadolu kız teknik lisesi, Anadolu teknik lisesi, Anadolu kız meslek lisesi, Anadolu meslek lisesi programları); ticaret meslek liseleri (Anadolu ticaret meslek lisesi, Anadolu iletişim meslek lisesi, adalet meslek lisesi programı), otelcilik ve turizm meslek liseleri (Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi programı), Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu imam-hatip liseleri ile Anadolu sağlık meslek liselerine öğrenci yerleştirilecek.
Öğrenciler, Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) üstünlüğü esasına göre önceden belirlenmiş kontenjanlara yerleştirilecek.
Asıl listeden kayıtlar 1-5 Ağustos'ta yapılacak. Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybedecek.
Yerleştirme sonuçlarına göre, tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra 6 Ağustos'tan itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.
Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek.
Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara 8-12 Ağustos arasında kayıtlarını yaptırabilecek. Öğrenciler belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybedecek. Bu kayıt dönemi sona erdikten sonra boş kalan kontenjanlar ve yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 13 Ağustos'ta ilan edilecek. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 15-19 Ağustos arasında kayıtlarını yaptıracak.
15-19 Ağustos arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 20 Ağustos'ta ilan edilecek. Öğrenciler yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını 22-26 Ağustos arasında gerçekleştirecek. Bu süre de sona erdiğinde dördüncü yedek liste ve boş kontenjanlar 27 Ağustos'ta ilan edilecek.
Buna göre öğrenciler okul kayıtlarını 5-9 Eylül'de yapabilecek.
4 KEZ YEDEK YERLEŞTİRME
Öğrenciler yedek listeye göre kayıt hakkı kazandıkları okullara isterlerse kayıt yaptırmayabilecek. Süresi içerisinde kayıt yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybedecekler.
Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşecek.
Öğrenci, en son kayıt yaptırdığı okuldaki kaydını sildirmesi durumunda bir önceki kayıtlı olduğu okula geri dönemeyecek.
Öğrenci aynı dönem içerisinde yedek listeye göre birden fazla okula kayıt hakkı kazanabilecek. Bu durumda öğrenci istediği tek bir okula kayıt yaptırabilecek.
5-9 Eylül arasında kayıt yaptıran öğrencilerin bir önceki okullarından boşalan yerler için sıradaki yedek öğrencilere aynı anda kayıt hakkı verilecek.
Kayıt dönemi süresince ''http://oges.meb.gov.tr'' ve ''http://okul.meb.gov.tr'' internet adreslerinin günlük takip edilmesi gerekiyor.
Yedek yerleştirmede okulların kontenjan sayıları, asıl kontenjan sayısının 8 katı alınarak belirlenecek. Özel okullar için yedek kontenjan belirlenmeyecek.
Öte yandan ilköğretim 7. sınıfların katıldığı SBS sonuçları ise 5 Ağustos'ta ilan edilecek.2011 SBS Yerleştirme Sonuçları26 Temmuz 2011 Salı 00:302011 SBS Yerleştirme Sonuçları
2011 SBS Yerleştirme Sonuçları 26 Temmuz 2011 tarihinde açıklandı...
SBS 1. Yerleştirme Sonuçlarını
2011 SBS 1. Yerleştirme Sonuçları ( Aktif )
8. Sınıf 2011 SBS Yerleştirme İşlemleri
Kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtlarını 1-5 Ağustos 2011’de yerleştirildikleri liselerde yapacaklar.
1. Yerleştirme sonucu açık kalan kontenjanlar ve 1. Yedek olarak kayıt hakkı kazanan adaylar 6 Ağustos 2011’de www.meb.gov.tr de yayımlanacak.
1. Yedek olarak kayıt kazanan adaylar kayıtlarını 8-12 Ağustos 2011’de yerleştirildikleri liselerde yapacaklar.
Yorum yazmak için tıklayınız
(Yorumlama biçimi: bölümünden Adı/Url ya da Anonimi seçiniz)SBS Kayıt Tarihleri 201122 Temmuz 2011 Cuma 13:42SBS Kayit Tarihleri 2011
Yerleştirme sonuçları açıklanınca tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci, 01–05 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asil olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir.
Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 01-05 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 06 Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıtlarını yaptıracaklardır. Öğrenciler belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kalan kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 13 Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilecektir Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar yaptıracaklardır.
15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş
kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 20 Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar yaptıracaklardır. 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 27 Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre
yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar yaptıracaklardır. Öğrenciler yedek listeye göre kayıt hakkı kazandıkları okullara isterlerse kayıt
yaptırmayabilirler. Süresi içerisinde kayıt yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer. Öğrenci, en son kayıt yaptırdığı okuldaki kaydını sildirmesi durumunda bir önceki kayıtlı olduğu okula geri dönemez. Öğrenci, aynı dönem içerisinde yedek listeye göre birden fazla okula kayıt hakkı kazanabilir. Bu durumda öğrenci istediği tek bir okula kayıt yaptırabilir. 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında, kayıt yaptıran öğrencilerin bir önceki
okullarından boşalan yerler için sıradaki yedek öğrencilere aynı anda kayıt hakkı verilecektir. Söz konusu kayıt dönemi süresince http://oges.meb.gov.tr/ ve https://eokul.meb.gov.tr İnternet adreslerinin günlük takip edilmesi gerekmektedir.SBS Tercih Sonuçları Ne zaman Açıklanacak22 Temmuz 2011 Cuma 13:27SBS Tercih Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?
SBS Tercih sonuçları 26 Temmuz Salı günü açıklanacak. Öğrenciler OYP ‘lerine göre bir liseye asil listeden ya da yedek listeden yerleşecek.
Asil listeden yerleşen öğrenciler kazandıkları liseye 1-5 Ağustos tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek. Yedek listeden yerleşen öğrenciler ise 6 Ağustos tarihinden itibaren başlayıp 5 Eylül 2011 tarihine kadar sürecek olan 4 farklı yedek yerleştirmeye katılacaklardır.
Öğrencilerin yedek yerleştirme takvimini ve kayıt tarihlerini takip etmeleri önerilir.SBS itirazı: Puanlar yanlış hesaplanmamış21 Temmuz 2011 Perşembe 19:16Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) kazanarak sonuçlara itiraz eden yaklaşık 2 bin adayın dilekçesini sonuçlandırdı.
Yetkililer, sınav sonuçlarının yanlış hesaplandığına ilişkin bir sıkıntının olmadığını bildirdi.
Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) kazanan ilköğretim 8. sınıf öğrencileri tercih başvuru süresi bugün sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, tercih süresi uzatılmayacak.
SBS sonuçlarına yaklaşık 2 bin adayın dilekçeyle itiraz ettiği ifade edilerek, bütün dilekçelerin sonuçlandırıldığı belirtildi.
İtirazların çoğunluğunun sınav sonuçlarına yönelik olduğu ifade edilerek, yurt dışında okuyan öğrencilerin okudukları yılların muaf tutulmasına yönelik bilgilerin okullar tarafından sisteme girilmemesine ilişkin de itirazların olduğu bildirildi.
Yaklaşık 3-5 öğrencinin kitapçık türünü işaretlemeyerek düşük puan aldığı ifade edilerek, bu öğrencilerin yaptığı itirazların, öğretmenlerin imzaladığı salon yoklama fişinden kontroller edildiği ve gerekli düzeltmelerin gerçekleştirildiği bilgisi aktarıldı.
Puanların yanlış hesaplandığına yönelik itirazların ise hesaplama türünü anlamamaktan kaynaklandığı belirtilerek, "puanların yanlış hesaplanması" gibi bir sıkıntının olmadığının altı çizildi.
Yerleştirme sonuçları ise 26 Temmuz 2011 tarihinde açıklanacak.SBS Sonuçlarına İTİRAZ15 Temmuz 2011 Cuma 19:01Antalya'nın Alanya ilçesinde bir öğrenci velisi, 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavına (SBS) giren oğlunun sınav sonucunun, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) web sitesinde bir hafta içerisinde 20 puan düşürüldüğünü iddia ederek itirazda bulundu.
Alanya'da yaşayan Aydın Özbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, MEB'in web sitesinde ilk gün yayınlanan sonuç ile bir hafta sonra yayınlanan sonuca göre 8. Sınıf SBS'ye giren oğlu Ahmet Selçuk'un, 20 puanın düşürüldüğünü öne sürdü. Özbaş, MEB internet sitesinde 7 Temmuz saat 10.55'de yayınlanan sonuç ile 14 Temmuz saat 00.27'de yayınlanan sonucu gazetecilere gösterdi. Özbaş, oğlu Ahmet Selçuk'un SBS-8 ile 8.Sınıf Sınav Puanında 20 puan düşürüldüğünü ayrıca Orta Öğretim Yerleştirme Puanının da (OYP) azaltıldığını iddia etti. Özbaş, oğlunun sınavdaki puanlarında düşüş olmasına rağmen başarı sıralamasıyla başarı yüzdesinde değişme olmadığını ifade etti.
Oğlunun elde ettiği puanın değiştirilmesine itiraz ederek yeniden değerlendirme yapılmasını isteyeceğini anlatan
Özbaş, şöyle konuştu:
''Oğlumun 2011 SBS ve Ortaöğretime Yerleştirme Puanını öğrenmek için 7 Temmuz'da saat 10.55'de aldığım sonuç belgesiyle bir hafta sonra 14 Temmuz saat 00.27'de aldığım sonuç belgesini karşılaştırdım. İnternet sitesinde yayınlanan sonuca göre oğlumun SBS - 8 ile SP - 8 puanında 20 puan civarında düşüş görünüyor.
Aynı şekilde OYP türünde de düşüş var. Ben MEB puanın incelenmesi veya düzeltme yapılması için şu ana kadar bir itirazda bulunmadım. İşin garip tarafı ise puandaki düşüşe karşın, genel başarı sırası, genel başarı yüzdesi ve il başarı sırası ile il başarı yüzdesinde değişme olmamış. 1,5 milyon öğrencinin girdiği sınavda 20 puanlık düşüşte araya kaç bin kişinin girebileceğini az da olsa tahmin edilebilir. Eğer bu puan düşüşü haklı bir şeyse genel başarı sırası ve yüzdesinin değişmesi lazım. Antalya'da bile 20 puanlık düşüşte sıralamada araya giren öğrenci olmadı mı?''
Sınav sonucunun tekrar değerlendirmeye alınmasını talep eden Özbaş, MEB'e göndermek üzere ilgili dilekçeyi hazırladığını söyledi.
Özdaş, 7 Temmuz'da MEB'in Web sitesinden aldığı sonuç belgesinde OYP 339.131, SBS-8 puanı 318.314, SP-8 puanının 327.347 olduğunu, genel başarı sırasının ise 403.538 olarak belirtildiğini dile getirerek, 14 Temmuz'da yine aynı web sayfasından aldığı sonuç belgesinde ise genel başarı sırasında değişiklik belirtilmezken OYP'nin 327.131, SBS-8 puanının 298.03, SP-8 puanının ise 307.367 olarak gösterildiğini bildirdi. Özdaş, ikinci sonuç belgesinde bir öncekine göre, öğrencinin Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ile Yabancı Dil bölümündeki doğru cevap sayısında azalma olduğunun görüldüğünü de kaydetti.
AASBS'de Değişiklik15 Temmuz 2011 Cuma 19:00Bakanlık SBS tercih ve yerleştirme sisteminde geçen yılki uygulamayı değiştirdi. Yedek yerleştirmeler ilk tercih listesine göre yapılacak. Bunun için tercihlerinizi iyi analiz edin ve işleminiz onaylandıktan sonra geri dönemeyeceğinizi bilin. Gitmeyi düşünmediğiniz okulları yazmayın. Bazı okulların benzer isimler taşıması kodlama hatasına yol açabiliyor, buna dikkat edin.
Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınava giren 1.054.508 adaydan 196 ya da üzerinde puan alarak tercih yapmaya hak kazanan 1.009.569 aday için tercih süreci de başlamış oldu. 20 Temmuz'a kadar devam edecek bu süreç adaylar ve velileri için çok önemli. Tercih sürecini bu yıl daha da önemli hale getiren faktör ise bakanlık tarafından bu yıl tercih sisteminde yapılan değişiklikler. Bilindiği gibi bu yıl tercih ve yerleştirme sisteminde geçen yıldan farklı olarak köklü değişiklikler oldu. Geçtiğimiz yıl okullarda beklenenden daha fazla kontenjan açığı olması ve okulların tahmin edilen taban puanlarından daha düşük puanlı öğrencilerin bu kontenjanlara yerleştirilmesi ile ortaya çıkan çeşitli sorunlar, sistemin değişmesine yol açtı. Bu yıl yapılacak olan asil ve dört yedek yerleştirme işleminde de aynı tercihler kullanılacak ve adaylar yedek yerleştirme döneminde yeni bir liste yapmayacaklar. Yapılan tercih listesi ya da tercih sıralaması değiştirilemeyecek. Dolayısıyla tercihler çok dikkatli yapılmalı, hata yapmamaya özen gösterilmelidir.
TÜM DEÐİŞİKLİKLER "ONAY" İŞLEMİNDEN ÖNCE
Tercihler öğrenci velisi tarafından, yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapılacak. Bireysel tercih yapamıyorsanız herhangi bir okul müdürlüğüne giderek yardım alabilirsiniz. Okulda dolduracağınız forma göre tercihiniz kayda geçecek.
Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılmalı. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacağından düzeltme işlemi söz konusu olmayacak.
Özellikle yapılacak lise seçiminin öğrencinin öncelikle gelecek 4 yılına, daha geniş bir açıdan bakıldığında okuyacağı üniversiteye ve hayatına önemli oranda etkisi olacağı bir gerçektir. Bunları da göz önüne alarak tercihlerin aceleye getirilmemesi, üzerinde iyi düşünülmesi, tercih edilecek okullarla ilgili bilgi sahibi olunması, okulların artı ve eksilerinin çok iyi değerlendirilmesi gerekir.
Benzer isimli okullara dikkat!
Tercihlerde kullanılan okul kodları mutlaka http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki tercih kodlarına göre incelenerek yazılmalıdır. Özellikle isimleri benzer olan okulların karıştırılmamasına önem verilmelidir. Örneğin Atatürk Anadolu Lisesi ile İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi ya da İstanbul Lisesi ile İstanbul Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi ile İstanbul Kadıköy Lisesi gibi okullar tercih döneminde isimleri karıştırılabilecek okullardır. Veliler bu konuda dikkatli olmalıdır.
Tercihleri yaparken gerçekçi olun, yüzdelik dilimi esas alın
Gerçekçi olun: Tercih döneminde gerçekçi olmak gerekli. Popüler, herkes tarafından çok istenen okullar yerine öğrencinin puanına, yüzdelik dilimine ve genel başarı sırasına en uygun okulları yazmak kazanma şansını fazlasıyla yükseltecektir. Üst sıralara birkaç tane yüksek puanlı okul yazılabilir ancak yapılması gereken geçen yılın verileri incelenerek puanınıza, yüzdelik diliminize ve başarı sıranıza en uygun okulları tercih etmek. Milli Eğitim Bakanlığı 2010 verilerine göre okulların puanlarını ve yüzdelik dilimlerini yayınlar. Gerçekçi tercih yapabilmek için bu verileri incelemek faydalı olacaktır.
Kontenjanlar arttı: Bu yıl yeni okullar açıldı ve kontenjanlarda da önemli bir artış yapıldı. Bu yıl 45 binden fazla kontenjan artışı olacak. Geçen yıl 5.502 olan okul ve bölüm sayısı bu yıl 6.156'ya yükseldi. Yeni fen liseleri, Anadolu liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu öğretmen liseleri açıldı. Bu da daha fazla öğrencinin kazanma şansı var demek.
Yeni okulları hangi sıraya koyalım?: Yeni açılan okulların taban puanı genellikle kendilerine yakın çevrelerde bulunan okulların puanlarına benzer olmaktadır. Dolayısıyla yeni açılan bir okulu yakın çevredeki okulların altında tercih etmek mantıklı olabilir. Ayrıca okulun coğrafi konumu, ulaşım imkânları vb. de göz önüne alınmalı. - Zaman -2011 8.sınıf SBS sonuçları Ayrıntıları13 Temmuz 2011 Çarşamba 22:408. Sınıf SBS'de ikili kopyadan 460 test iptal edildi
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda ikili kopyadan bazı testleri iptal edilen aday sayısı 392 olarak açıklandı.
İkili kopyadan iptal edilen test sayısı ise 460.Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2011 yılı 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'na 1 milyon 70 bin 445 aday başvurdu. Toplam 1 milyon 54 bin 508 aday sınava girdi. 6 adayın sınavı iptal edildi. Toplu kopyadan iptal edilen test ya da toplu kopyadan bazı testleri iptal edilen aday olmadı. İkili kopyadan iptal edilen test sayısı 460, ikili kopyadan bazı testleri iptal edilen adayı sayısı ise 392 olarak gerçekleşti.
Manavgat'ta SBS'de 500 tam puan sevinci
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Taşağıl İlköğretim Okulu öğrencilerinden Şerife Çolak, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 500 tam puan aldı. Başarısında öğretmen ve ailesinin etkisinin büyük olduğunu ifade eden Çolak, hayalinin doktor olmak olduğunu söyledi. Taşağıl İlköğretm Okulu Müdürü Şükrü Coşkun, Şerife Çolak'ın bu başarısının kendilerini gururlandırdığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Coşkun, "Bir belde ve devlet okulu olarak öğrencimizin gösterdiği bu başarı karşısında söyleyecek söz bulamıyorum. Öğrencimize bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz, herkese hayırlı olsun." dedi.
Uğruna inşaatta çalıştığı oğlu SBS'de il birincisi oldu
SBS'de Bayburt birincisi FEM Dershanesi öğrencisi Onur Tütüneken oldu. Bayburt FEM Dershanesi'nde, SBS'de il birincisi çıkarmanın sevinci yaşanıyor. Dershane öğrencisi Onur Tütüneken, sınavda 492,746 puan alarak Bayburt birincisi, Türkiye 585.'si olma başarısını gösterdi. Baba Uğur Tütüneken, oğlunun başarısı nedeniyle öğretmenlerinin tavsiyesiyle evini Dağtarla Köyü'nden Bayburt merkeze taşıdığını belirterek, "Maddi sıkıntıları çocuğuma yansıtmadan onu okutabilmek için Ankara'da inşaat işçisi olarak çalışıyorum. 7 nüfuslu bir aileyiz. Anne ve babama da ben bakıyorum. Yılda toplam 2 ay çocuğumla beraber kalabiliyorum. Oğlumun başarısında dershane öğretmenlerinin de büyük emekleri var." dedi.
Kayseri Serhat, başarılarını SBS'de de devam ettirdi
Kayseri Serhat Anafen Dershaneleri, başarılarını 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda da devam ettirdi. 25 yıldır Kayseri halkına ve eğitimine katkıda bulunduklarını ifade eden Serhat Anafen Dershaneleri Müdürü Muhammet Açıkgöz, 2011 SBS'de de birçok dereceye imza attıklarını söyledi. Kayseri birincisi Müslime Alp'in Serhat Anafen Dershanesi öğrencisi olduğunu kaydeden Açıkgöz, elde ettikleri başarıların sırrını şöyle açıkladı: "Yalnızca SBS için ayrılmış müstakil şube ve öğretmen kadrosu, özverili eğitim anlayışı, birebir rehberlik hizmeti, homojen sınıflar, kaliteli ve özgün dokümanlar, özel derece grupları, fiziki ve teknolojik yeterlilik, yılların getirdiği tecrübe birikimi, kurumsallaşmanın gereklerine sahip olmak, dershane, okul, aile ve öğrenci işbirliğini sağlayabilme yeteneği Serhat'ın zirvede kalmasını sağladı."
Özel Şehit Fethibey İlköğretim öğrencisi SBS'de 500 tam puan aldı
Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Aslıhan Kaçar, ilköğretim 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldı. İlköğretim 8. sınıflar için yapılan SBS sonuçları açıklandı. İnternet üzerinden açıklanan sonuçlarda, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulu büyük başarı gösterdi. Sınava giren 46 öğrencinin 23'ü sınavdan 450 ve üzeri puan aldı. Okul öğrencisi Fatma Aslıhan Kaçar ise bütün sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan elde etti.SBS Yerleştirme İşlemleri09 Temmuz 2011 Cumartesi 12:52SBS Yerleştirme İşlemleri
a) OYP’si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.
b) Yerleştirme işlemleri için öğrenciler 12 (on iki) tercihe kadar başvuru yapabileceklerdir.
c) Yerleştirme işlemi, ortaöğretime yerleştirme puanına (OYP) göre yapılır. Öğrencilerden tercih
başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılır. Ortaöğretime yerleştirme puanlarının eşit olması hâlinde 8. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, eşitliğin devamı hâlinde, 7. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, yine eşitliğin olması hâlinde 6. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilir. Bunların da eşit olması hâlinde tercih önceliği dikkate alınır.
ç) Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri
belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha
üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate
alınarak yedek yerleştirme yapılır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine
yedek olabilirler. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan
sayısının 8 katı alınarak belirlenecektir. Özel okullar için yedek kontenjan belirlenmez.
d) Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler
sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler.
Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir.
e) Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin “Sınav Sonuç Belgesi”nde, herhangi bir
ortaöğretim kurumuna asil olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak
yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler
bulunacaktır. Ayrıca veliler https://e-okul.meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme
Sistemi”nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen İnternet adresini
yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir.
f) Yerleştirme sonuçları açıklanınca tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci, 01–05
Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asil olarak yerleştirildiği okula giderek
kaydını yaptırabilecektir.
Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 0105
Ağustos 2011 tarihleri arasında saat
17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
g) Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi
sona erdikten sonra, 06 Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren boş kalan kontenjanlar ilan
edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası
dikkate alınarak kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı
kazandıkları okullara 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıtlarını
yaptıracaklardır.
Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 0812
Ağustos 2011 tarihleri arasında saat
17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
ğ) 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kalan kontenjanlar 13
Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar
yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek
listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında
saat 17.00’ye kadar yaptıracaklardır.
Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 1519
Ağustos 2011 tarihleri arasında saat
17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
h) 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar 20
Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek
listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek
listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında
saat 17.00’ye kadar yaptıracaklardır.
Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 2226
Ağustos 2011 tarihleri arasında saat
17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
ı) 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar 27
Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek
listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında saat
17.00’ye kadar yaptıracaklardır.
Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bu hakkını kullanmak istemeyen
öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları okula bu haklarını kullanmayacaklarını yazılı olarak
bildirmeleri durumunda, bu bilgi okul müdürlükleri tarafından eokul
sistemine işlenir. Bu
durumda sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.
Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler
bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki (kayıtlı oldukları) okuldaki kayıtları sistemden
otomatik olarak silinir. Bu durumda kontenjanı azalan okul için yedek listeye göre sıradaki
bir öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.
E-OKUL SİSTEMİNE ZAMANINDA İŞLENMEYEN OKUL KAYITLARI GEÇERLİ DEÐİLDİR.
KAYITLARIN ZAMANINDA SİSTEME GİRİLMESİNDEN OKUL YÖNETİCİLERİ SORUMLUDUR.
VELİLER KAYIT DURUMLARINI VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDEN TAKİP EDEREK
KAYITLARININ YAPILIP YAPILMADIÐINI KONTROL ETMEK ZORUNDADIRLAR.
KAYITLARININ YAPILMADIÐI DURUMDA OKUL YÖNETİCİLERİNİ UYARMALARI GEREKLİDİR.
Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen,
yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler
sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir.2011 SBS ile Öğrenci alan Okulların Kontenjan Listeleri09 Temmuz 2011 Cumartesi 12:332011 Ortaöğretim Yerleştirme Puanına Göre Öğrenci Alan Okulların Kontenjan Listeleri MEB tarafından yayınlandı.
YENİ Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Anadolu Liselerinin Kontenjan Listesi (Tablo-2) için tıklayınız...
YENİ Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Okulların Kontenjan Listesi (Tablo-3) için tıklayınız...
YENİ Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Okulların Kontenjan Listesi (Tablo-4) için tıklayınız...
YENİ Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne Bağlı Okulların Kontenjan Listesi (Tablo-5) için tıklayınız...
YENİ Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğüne Bağlı Okulların Kontenjan Listesi (Tablo-6) için tıklayınız...
YENİ Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne Bağlı Okulların Kontenjan Listesi (Tablo-7) için tıklayınız...
YENİ Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Sağlık İşleri Daire Başkanlığına Bağlı Okulların Kontenjan Listesi (Tablo-8) için tıklayınız...
YENİ Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne Bağlı Okulların Kontenjan Listesi (Tablo-9) için tıklayınız...
2011 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) Tercih Başvuru Giriş İşlemleri için tıklayınız.SBS Tercih Rehberi08 Temmuz 2011 Cuma 11:15İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin SBS sonuçları belli oldu. 1 milyon 54 bin adaydan 921 öğrenci soruları eksiksiz yaparak birinci oldu. Bu yıl yeni düzenlemeyle öğrenciler tek tercih listesi yapacak. 475 üstü puanla öğrenci alan okulların puanlarında değişiklik olmazken 430- 475 puan aralığında öğrenci alan okulların taban puanları 3 ila 5 puan arasında artacak.
Haziranda yapılan İlköğretim 8. sınıf öğrencilerine yönelik Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı.
- SAYI SAYI SBS: Sınava 1 milyon 70 bin 445 aday başvurdu. 1 milyon 54 bin 508'i sınava girdi. 1 milyon 9 bin öğrenci 397 bin kontenjana yerleşmek için tercih yapma hakkı kazandı. 921 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.
- PUANLAR YÜKSELDİ: SBS sonuçları geçen yılın SBS sonuçlarıyla farklılık gösterdi.. Geçen yıl 475 ve üstü puan alan aday sayısı 12 bin727 iken bu yıl bu sayı 12 bin 900'e yükseldi. 429 puan ve üstü asıl kopmanın yaşandığı aralık oldu. 2010'da 429 puan alan öğrenci nin başarı sırası 79 bin 289 iken bu sayı bu yıl 92 bin 132'ye çıktı. 430- 475 aralığında taban puanla öğrenci alan okullarda3 ila 5 arasında puan yükselişi bekleniyor.
- 380 ALTI ANADOLU-FEN ZOR: Kontenjanlara bakıldığında 380 puanına altında Anadolu ve fen lisesi türünde okullara büyük kentlerde yerleşme zor görünüyor. Adayların tercihlerini genel başarı sıraları ile okulların son yerleşen öğrenci sıralamalarını karşılaştırarak yapmaları gerekiyor.
- TERCİHLER BAŞLADI: Tercihler bugünden itibaren 20 Temmuz'a kadar yapılabilecek.
EN YÜKSEK ARTIŞ İMAM HATİP LİSESİNDE
2011-SBS yerleştirme sonucunda okul sayısı ve kontenjanları önemli ölçüde artış gösterdi. Anadolu liseleri, 107 genel lisenin Anadolu lisesine dönüştürülmesiyle bin 491'e, kontenjanı ise 14 bin artarak 192 bin 100'e yükseldi. En yüksek artış ise imam hatip liselerinde oldu. Okul sayısı yüzde 37, kontenjan yüzde 26 arttı. 355 bin olan toplam kontenjan 397 bine yükseltildi. Bu yıl sınava giren her 3 öğrenciden birisi herhangi bir liseye, her 5 öğrenciden birisi Anadolu, fen ve öğretmen lisesine yerleşebilecek.
SBS İLE İLGİLİ SORULARINIZIN CEVAPLARI İÇİN
KAYIT YAPTIRIP BEKLEYİN
Öğrenciler ilk 5 tercihini yazarken okulun kontenjanını 8 ile çarparak ortaya çıkan toplamı kendi başarı sırasıyla karşılaştırmalı. Tercihlerde 1. yerleştirmeden sonra 4 kez daha yedek yerleştirmeye tabi olacakları için yerleştirildikleri okula kayıt yaptırıp beklemeleri uygun olacak. Aksi halde yerleştiği okulda yedek olmadığı için kayıt yaptırmadığı takdirde yerine yedek öğrenci alınır.
YEDEK YERLEŞTİRMEYE ÖRNEK TABLO
Listede görüldüğü gibi öğrenci tahminen Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ne yerleşecek ama Kabataş Anadolu, İstanbul Lisesi ve Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinde yedek sıraya girecek. Öğrenci isterse birinci kayıt döneminde okula kayıt yaptırabilir daha sonra yedek sırası gelirse kaydını diğer okula kaydırabilir. Öğrenci eğer kazandığı okula kayıt yaptırmazsa o okulundaki hakkını kaybeder ve o okulda yedek olmayacağı için o okulu tamamen kaybetmiş olur. Bu durumda öğrencilerin kayıt yaptırıp daha sonraki kaymalarda yedek sıralarını beklemelerinde fayda var.
Tek listeyle dört şansınız var
MEB, okullarda kontenjan açıklarının fazla olması, düşük puan alan öğrencilerin bu kontenjanlara yerleştirmesi sonucunda ortaya çıkan tepkiler sonucunda, tercih sistemini yeniden düzenledi. Öğrenciler 8-20 Temmuz tarihleri arasında 12 tercihten oluşan tek bir tercih listesi yapacak.
ADIM ADIM İŞLEMLER
Tercih başvurusu sadece bir kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden öncelik sırasına ve bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılmalı.
1-Ortaöğretime yerleştirme puanı (OYP) 196 ve üstü olan öğrenciler tercihte bulunabilecek. Yerleştirme işlemi, OYP'ye göre yapılacak. Tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılacak.
2- Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil hakkı kazandıkları tercihlerinin üstündeki tercihlerinde yedek yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine yedek olabilirler. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 8 katı alınarak belirlenecek.
3- Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir.
4- Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıtlarını yaptıracaklar.
YERLEŞTİRME TAKVİMİ
8 - 20 Temmuz Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması (12 tercih)
26 Temmuz Yerleştirme sonuçlarının ilanı
1 - 5 Ağustos Yerleştirme sonuçlarına göre kayıt dönemi
6 Ağustos I. yedek yerleştirme dönemi
8 - 12 Ağustos I. yedek kayıt dönemi
13 Ağustos II. yedek yerleştirme dönemi
15 - 19 Ağustos II. yedek kayıt dönemi
20 Ağustos III. yedek yerleştirme dönemi
22-26 Ağsutos III. yedek kayıt dönemi
27 Ağustos IV. yedek yerleştirme dönemi
5 - 9 Eylül IV. yedek kayıt dönemi
Kaynak : www.aksam.com.tr SBS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak08 Temmuz 2011 Cuma 11:04SBS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2011 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini öğrenebilecek.
Yerleştirme Sonuçları 26 Temmuz’da Açıklanacak
Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılacak.
Yerleştirme sonuçları açıklanınca tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci, 1–5 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asil olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Kayıt yaptırmamaları durumunda öğrenciler bu haklarını kaybedecek.
Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. OYP’ler öğrencilerin 2009, 2010 ve 2011 yıllarında girmiş oldukları SBS ve bu yıllarda okullarında gösterdikleri başarının tümünü yansıtıyor.7. Sınıf SBS Sonuçları ne zaman açıklanacak08 Temmuz 2011 Cuma 11:017. Sınıf SBS Sonuçları ne zaman açıklanacak?
1 milyon 97 bin 503 kişinin katıldığı 7. sınıf SBS yapıldı. Artık gözler heyacanla sbs sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.
7. sınıflara göre daha önce açıklacak olan 8. sınıf sbs sonuçları;
5 Ağustos'da sonuçlar açıklanacak.
Sonuçları sitemizden eş zamanlı olarak öğrenebileceksiniz.8. Sınıf OGES Tercihleri Başlıyor07 Temmuz 2011 Perşembe 14:558. sınıfların sbs sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Şimdi sıra tercih dönemine geldi.
OKUL TERCİHLERİ YARINDAN (8 Temmuz) İTİBAREN ALINACAK
Bu yıl ilköğretim 8. sınıfı tamamlayarak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına devam edecek olan OYP’ye göre yerleştirilecek.
MEB’den yapılan açıklamada, OYP’ye göre yapılacak tercih ve yerleştirme işlemlerinde, geçmiş yıllara göre bazı farklı uygulamalar söz konusu olduğundan, yöneticilerin, velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilere rehberlik eden diğer ilgililerin, “http://oges.meb.gov.tr” adresinde yayınlanan tercih ve yerleştirme e-kılavuzunu özenle ve dikkatle okumaları gerektiğini vurgulandı.
“Özellikle, Tercih Listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekli görülmektedir” denildi.
Geçen yıl uygulanmaya başlanan yedek liste uygulanmasında yeni bir düzenleme ile okulların yedek kayıt listesinde yer alacak öğrenci sayısı artırılmış ve bir öğrencinin birden fazla okulun yedek listesinde yer almasına imkan sağlandığı belirtildi.
Öğrenci velisi tarafından yerleştirme işlemleri için tercihler 8-20 Temmuz 2011 tarihleri arasında en fazla 12 tercih olmak üzere http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak elektronik ortamda yapılacak.
Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecek.
Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.
Tercih başvurusunun sadece 1 kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden öncelik sırasına ve bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılması gerektiğinin altı çizildi.
OYP’si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler 12 tercihe kadar başvuru yapabilecek.
Detaylı bilgiler için
Sbs Tercihleri Nasıl Yapılır 2011 SBS Dereceye Girenler07 Temmuz 2011 Perşembe 13:572011 yılı OYP’ye göre dereceye giren ilk 10 öğrenci şöyle:
1. Sinem Sınmaz İzmir Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu öğrencisi, 499.242 puan
2. Emre Kızıltuğ Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi, 499.063 puan
3. Yağmur Kasap Bursa Özel Emine Örnek İlköğretim Okulu öğrencisi, 498.918 puan
3. Seniha Begüm Şentop İstanbul Özel Çamlıca Coşkun İlköğretim Okulu öğrencisi, 498.918 puan
4. Ayhan Okçal İstanbul İstek Özel Acıbadem İlköğretim Okulu öğrencisi, 498.829 puan
5. Deniz Sönmez İstanbul ÖZEL Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu öğrencisi, 498.603 puan
6. Abdullah Sami Koç Konya Özel Mehmet Özdemir İlköğretim Okulu öğrencisi, 498.534 puan
7. Büşra Fidanoğlu Osmaniye Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu öğrencisi, 498.325 puan
8. Ilgın Yaren Demirkesen İstanbul Özel Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu öğrencisi, 498.306 puan
9. Yiğit Korkmaz Giresun Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi, 498.161 puan
10. Berat Mert Albaba Ankara Gölbaşı Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları öğrencisi, 498.056 puan
SONUÇLARA GÖRE SAYISAL BİLGİLER
İlköğretim 8. sınıf SBS’ye 1 milyon 70 bin 445 aday başvurdu. Bu adaylardan 1 milyon 54 bin 508’i sınava girdi. Sınava girmeyen aday sayısı 15 bin 931 iken, sınavı iptal edilen aday sayısı 6 olarak tespit edildi.
Sınavda, toplu kopyadan iptal edilen test, toplu kopyadan bazı testleri iptal edilen aday olmazken, ikili kopyadan iptal edilen test sayısının 460, ikili kopyadan bazı testleri iptal edilen aday sayısının ise 392 olarak belirlendiği bildirildi.
İlköğretim 8. sınıflar için düzenlenen SBS’de bu yıl tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 921 olarak belirlendi. 2011 SBS-8’de sınıf puanı 500 Olan öğrenci sayısının 583 olduğu belirtildi.
İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıflarda düzenlenen SBS’lerde tüm Soruları doğru yapan öğrencinin bulunmadığı bildirildi.
2011 OYP’ye göre tercih yapabilecek öğrenci sayısı (196 Puan ve Üzeri) 1 milyon 9 bin 569 olarak belirlendiSBS Sonuçları Yorumunu Yaz07 Temmuz 2011 Perşembe 12:27
Herkesin merakla beklediği sbs sonuçları 8. sınıflar için açıklandı. Aldığınız puanların yeterli olduğunu düşünüyormusunuz?
Sbs puanları istediğiniz gibi oldu mu?
İstediğiniz liseye yerleşebilecek misiniz?
SBS sonucu hüsran mı getirdi yoksa mutluluk mu?
SBS sonuçları üzerine hertürlü tartışma konusu hakkında bu bölümde yorum yapabilirsiniz.
Yorum yazmak için tıklayınız
(Yorumlama biçimi: bölümünden Adı/Url ya da Anonimi seçiniz) 2011 SBS Sonuçları Açıklandı07 Temmuz 2011 Perşembe 11:57
2011 SBS Sonuçları açıklandı. MEB'in daha önce duyurduğu gibi 8. sınıf sbs sonuçları bugün itibariyle açıklandı. SBS heyecanda en büyük payı da elbette 8.sınıf öğrencileri ve velileri yaşamakta. Çünkü 8.sınıf öğrencileri bu yıl , OGES (Orta öğretime geçiş sistemi) dahilinde bir üst eğitim kurumlarına ilk adımlarını atacaklar.
İlköğretim 8. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 70 bin adayın girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları, 7 Temmuz günü yani bugün açıklandı.
Sınav sonuçlarınızı aşağıda sayfalardan öğrenebilirsiniz.
SBS Sonuçları öğrenme sayfası tıklayınız
__________________________________
Yorum Yazmak için Tıklayınız
(Yorumlama biçimi: bölümünden Adı/Url ya da Anonimi seçiniz)
SBS Yerleştirme Tek Liste'de Yapılacak07 Temmuz 2011 Perşembe 12:28SBS’de yerleştirme artık tek tercih listesiyle yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı SBS’ de tercih sistemini değiştirdi. Geçtiğimiz yıl okullarda büyük kontenjan açıklarının kalması ve düşük puan alan öğrencilerin bu kontenjanlara yerleştirilmesi ile ortaya çıkan tepkiler sonucunda MEB bu yıl tercih sistemini yeniden düzenledi. Buna göre öğrenciler 8-20 Temmuz tarihleri arasında 12 tercihten oluşan tek bir tercih listesi yapacak. Bu listeyle öğrenciler yedek ve asıl olarak yerleştirme işlemine girecekler. Yerleştirme sonuçları 26 Temmuz’da ilan edilecek, 1-5 Ağustos’ta kayıtlar yapılacak. Öğrenciler ek yerleştirme döneminde yeni bir liste yapmayacaklar ve bu liste ile 4 kez yedek yerleştirme işlemi yapılabilecek. Bu durum da öğrencilerin tercih listelerini çok dikkatli yapmaları gerektiğini ortaya koyuyor.
ÖNCELİK SIRASINI DİKKATE ALIN
Tercihler 08-20 Temmuz tarihleri arasında en fazla 12 tercih olmak üzere yapılacak. Bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına velinin doldurup imzalayarak verdiği “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu" na bağlı kalarak veli adına yapılacak.
Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Tercihlerle ilgili bir düzeltme varsa elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olup, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.
Ayrıca tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna uygun doldurulması gerekiyor. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacak.
Tercih başvurusu sadece 1 kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden öncelik sırasına ve bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılması gerekiyor. Bahçeşehir Koleji yetkilileri, yeni takvimle ilgili şu uyarıları yaptı.
BU SİSTEMDE TERCİH NASIL YAPILACAK?
-OYP'si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.
-Yerleştirme işlemleri için öğrenciler 12 (on iki) tercihe kadar başvuru yapabileceklerdir.
-Yerleştirme işlemi, ortaöğretime yerleştirme puanına (OYP) göre yapılır. Öğrencilerden tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılır. Ortaöğretime yerleştirme puanlarının eşit olması hâlinde 8. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, eşitliğin devamı halinde, 7. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, yine eşitliğin olması halinde 6. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilir. Bunların da eşit olması halinde tercih önceliği dikkate alınır
-Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asıl hakkı kazandıkları tercihlerinin üstündeki tercihlerinde yedek yerleştirme yapılır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine yedek olabilirler. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asıl kontenjan sayısının 8 katı alınarak belirlenecektir. Özel okullar için yedek kontenjan belirlenmez. Örneğin Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesinin kontenjanı 80 ise bu okula 640 öğrenci yedek yerleştirilecektir. Bu yedek sırası dördüncü yerleştirmenin sonuna kadar geçerli olacaktır.
-Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asıl hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asıl olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asıl ya da yedek olamayabilir.
Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 01-05 Ağustos tarihleri arasında saat 17. 00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
-6 Ağustos saat 15. 00'ten itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara 8-12 Ağustos tarihleri arasında saat 17. 00'ye kadar kayıtlarını yaptıracaklardır.
Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 08-12 Ağustos tarihleri arasında saat 17. 00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
-13 Ağustos saat 15. 00'ten itibaren 2.yedek yerleştirme ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 15-19 Ağustos tarihleri arasında saat 17. 00'ye kadar yaptıracaklardır. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 15-19 Ağustos tarihleri arasında saat 17. 00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
-20 Ağustos saat 15. 00'ten itibaren 3.yedek yerleştirme dönemi ilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek isteye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 22-26 Ağustos tarihleri arasında saat 17. 00'ye kadar yaptırabilecekler. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 22-26 Ağustos tarihleri arasında saat 17. 00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
-27 Ağustos saat 15. 00'ten itibaren 4 ncü ve son yerleştirme ilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 05-09 Eylül tarihleri arasında saat 17. 00'ye kadar yaptıracaklar. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bu hakkını kullanmak istemeyen öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları okula bu haklarını kullanmayacaklarını yazılı olarak bildirmeleri durumunda, bu bilgi okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemine işlenir. Bu durumda sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki (kayıtlı oldukları) okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak silinir. Bu durumda kontenjanı azalan okul için yedek listeye göre sıradaki bir öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.SBS Tercih Kılavuzu 201130 Haziran 2011 Perşembe 21:09
SBS Tercih Kılavuzu 2011 (Yayınlandı)
Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu (2011 Yılı SBS Tercih Başvuru Kılavuzu) MEB tarafından yayımlandı.
2011 SBS Tercih Kılavuzunu indirmek için TIKLAYINIZ
2011 SBS Tercih Kılavuzu ve Tercih İşlemleri nasıl ne zaman yapılacak?
7 Temmuz 2011 tarihinde SBS sonuçları açıklanacak. Sonuçlardan sonra tercih işlemleri başlayacak. SBS tercih işlemleri ile ilgili tüm gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Geçen yıl olduğu gibi SBS Tercih Başvuru Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak. 1. Yerleştirme tercihleri 9-20 Ağustos 2011 tarihlerinde yapılması bekleniyor.Nimet Çubukçu açıkladı, SBS komple kalkıyor28 Haziran 2011 Salı 12:25SBS Sonuçları . gen.tr SBS Haberleri bölümü... SBS komple kalkıyor
Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) 6 ve 7’nci sınıflarda kalkmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu “SBS, 8. sınıfta da kalkacak” dedi
Hürriyet gazetesinden Nuran Çakmakçı ve Emre Baylan’a açıklamalarda bulunan Nimet Çubukçu, SBS’nin 8. sınıflarda 3-4 yıl içinde kalkacağını belirterek “Anadolu liselerine tamamen dönüşme süreci var. Okulların hepsinin eğitim kalitesini eşit hale getirip yaygınlaştıracağız. Ayrıca sınavla öğrenci kabul etmelerine gerek kalmayacak. Biz onların nasıl öğrenci alacaklarını belirlemiyoruz” diye konuştu.
Özel okullardaki öğrenci sayısının artırılmasının, öğretmen adaylarına yeni çalışma alanları yaratacağını ifade eden Bakan Çubukçu, “Memnuniyetle belirtmeliyim ki iktidarımızın bütün yıllarında özel okullarımızdaki öğrenci sayısı artmıştır. Bu öğretim yılında özel okullarda 50 bin 853 öğretmen çalışmakta. Resmi okullarımızda 23 öğrenci için 1 öğretmen, özel okullarımızda 9 öğrenci için 1 öğretmen görev yapmakta. Özel okulların toplam öğrenci içindeki payı yüzde 3. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 10’un üzerinde. Özel okulların payı arttıkça resmi okullardaki öğrenci yoğunluğu düşecek.
Bu okullardaki öğrencilerin daha iyi hizmet alması sağlanacak” ifadelerini kullandı.SBS Başarısızlık Nedenleri26 Haziran 2011 Pazar 11:31SBS Başarısızlık Nedenleri... SBS Sonuçları gen.tr rehber araştırmaları bölümü.
Milli Eğitim Bakanlığı seviye belirleme sınavında öğrencilerin soru çözümündeki başarısızlıklarının sebebini belirlemek için inceleme başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı Seviye Belirleme Sınavında (SBS) öğrencilerin soru çözümündeki başarısızlıklarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmada, öğrencilerin sınava girdiği beş dersten yüzde 50'nin altında puan aldıklarının belirlenmesi bakanlık yetkililerini harekete geçirdi.
SINIF DÜZEYİNDE
Okulların başarısızlıklarının inceleneceği araştırmalar yapılacak. Araştırmaların, sınıf düzeyine kadar uzatılacağı öğrenildi. Bakanlık yetkileri incelemelerde, okul başarılarının ve başarısızlıklarının nedenlerinin araştırılacağını açıkladılar. Okul yöneticilerinin durumlarının da incelemede ele alınacağını belirten bakanlık müfettişleri, "Okulu başarısız olan yöneticiler, bu durumun nedenlerini açıklamak durumundalar. Haklı nedenler dışında yönetimden kaynaklanan bir başarısızlık varsa sorumlu sayılacaklar. Aynı durum öğretmenler içinde geçerli olacak" diye konuştular. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Türkiye ortalamasının altında bulunan İstanbul'da incelemenin ilk aşaması başlatıldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, inceleme için İstanbul'un ilçelerinin tek tek ele alındığını belirterek şöyle konuştu: "Yaptığımız incelemede İstanbul'un en başarılı ilçesinin Beşiktaş olduğunu belirledik. En başarısız ilçeyse Arnavutköy. Buralardaki okulları tek tek tarıyoruz. Kaç öğrenci sınava girmiş, kaç öğrenci kaç puan almış. Bazı okullarımızda sınıf başarıları var. Bu okullarımızdaki öğretmenlerin durumlarını araştırıyoruz. Belli okullar kendilerini başarılı göstersinler diye başarısız öğrencilerini sınava sokmamışlar. Bütün bu olumsuzlukları masaya yatıracağız."
BAŞKANDAN GERÇEKLER
Eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan tarafından yapılan SBS araştırmasında durum farklı değil. Bir yıl önce sınava giren 6. sınıf öğrencilerinin matematik sınavı test ortalaması yüzde 14.88, 7. sınıflarda bu oran 13.33. Bu verilere göre başarısızlık oranı yüzde 85'leri buluyor. Öğrenciler kendilerine sorulan 18 matematik sorusunun ancak 2.5 tanesine doğru cevap verebilmişler. Aynı durum fen bilimleri sorularında yüzde 70, Türkçe'de 60 oranını buluyor. Bu veriler sistemin ne derece yanlış olduğunu gözler önüne seriyor. Prof. Dr İrfan Erdoğan, getirilen sistemin doğru olduğunu ama eksik uygulandığı için içinden çıkılmaz bir duruma dönüştüğünü dile getiriyor.Türkiye’nin asıl sorunu ÖSS değil, SBS24 Haziran 2011 Cuma 10:512011 SBS Sonuçları, gen.tr basın haberleri bölümü...Türkiye’nin asıl sorunu ÖSS değil, SBS
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi ile İzmit Uğur Dershaneleri’nin işbirliğiyle rehber öğretmenlere yönelik iki günlük seminer düzenlendi.
İzmit Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen seminere İzmit, Derince, Körfez, Kandıra ve Kartepe ilçelerinde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görevli tüm rehber öğretmenler katıldı. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfettin Karamızrak, RAM Müdürü Yusuf Şahin, Uğur Dershanesi kurucuları Nermin Küçükaydın, İbrahim Küçükaydın’ın hazır bulunduğu seminere konuşmacı olarak Uğur Dershanesi Genel Müdür Yardımcısı ve Akşam Gazetesi Eğitim Yazarı Turgay Polat katıldı.
SBS BAŞARIYI ÖLÇMÜYOR
SBS ve ÖSYS sistemleri ile ilgili genel değerlendirme ve sistem karşılaştırmalarını sayısal verilere dayalı olarak yapan Polat, çarpıcı açıklamalarda bulundu. SBS’nin okul başarısını ölçme değil, sadece bir yerleştirme sınavı olduğunu söyleyen Polat, “Türkiye’nin en önemli sorunu ÖSS değil SBS’ dir. Ülkemizin bu sınavdan kurtulması gerekiyor. Ülkemizde her yıl 5 bin öğrenci Fen Lisesi’ni kazanıyor.
Yapılan araştırmalar göre Fen Lisesi mezunu hiçbir öğrenci yönetici olarak görev yapmıyor. Türkiye birincisi olan bir Fen Lisesi öğrencisi KPSS sınavına giriyor. Fen liselerini kapatın. Bu ülkeye zarar veriyor. Fen liseleri yalnızca üniversitelere iyi öğrenci hazırlayan okullardır. SBS tercihi çok önemli. Siz rehber öğretmenlere bu konuda çok iş düşüyor.”dedi.MEB: Kayıt Parası Vermeyin22 Haziran 2011 Çarşamba 14:12MEB, yeni dönemde okula başlayacak birinci sınıf öğrencilerinin kayıtlarının e-kayıt sistemi ile yapıldığını duyurdu. e-Kayıt sistemi sayesinde veliler ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapmadan sadece okullar açıldığında çocuğunu okula götürmesi yeterli olacak.
Bakanlık, Türkiye genelindeki resmi ilköğretim okullarına 2011-2012 eğitim öğretim yılında birinci sınıflar için öğrenci kayıtlarının, Ulusal Adres Veri Tabanı‘ndaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt alanları doğrultusunda e-Kayıt sistemi ile yapıldığını duyurdu.
BAŞKA PROSEDÜR YOK
Mecburi öğretim çağına giren 1 milyon 258 bin 839 çocuğun ikametlerine en yakın ilköğretim okullarına yerleştirildiği kaydeden MEB’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Velilerimiz Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun adresini öğrenebileceklerdir. Bu yerleştirme aynı zamanda kesin kayıt anlamına gelecektir. Velilerimizin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapmadan okullarımız açıldığında çocuğunu okula götürmesi yeterli olacaktır.”
GERÇEÐE AYKIRI BEYAN
Okula kayıt edilen öğrenci listelerinin okullarda velilerin rahatça görebilecekleri şekilde asılacağı, okulların web sayfalarında yayınlanacak veya telefonla sorulduğunda bilgi verileceği belirtildi.
Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak okulu değiştirilen öğrenciler, tespit halinde adreslerine uygun okullara kayıtları ve nakillerinin yapılacak.
2011-2012 eğitim-öğretim yılı, 19 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayacak.2011 SBS Tercih Kılavuzu30 Haziran 2011 Perşembe 21:07
2011 SBS Tercih Kılavuzu (YENİ)
Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu (2011 Yılı SBS Tercih Başvuru Kılavuzu) MEB tarafından yayımlandı.
2011 SBS Tercih Kılavuzunu
2011 SBS Tercih Kılavuzu ve Tercih İşlemleri nasıl ne zaman yapılacak?
7 Temmuz 2011 tarihinde SBS sonuçları açıklanacak. Sonuçlardan sonra tercih işlemleri başlayacak. SBS tercih işlemleri ile ilgili tüm gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Geçen yıl olduğu gibi SBS Tercih Başvuru Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak. 1. Yerleştirme tercihleri 9-20 Ağustos 2011 tarihlerinde yapılması bekleniyor.2011 SBS Sonuçları20 Haziran 2011 Pazartesi 21:11
2011 SBS Sonuçları, 2011 SBS Sonuçları ne zaman açıklanacak? SBS 7. sınıf ve 8. sınıf sbs sınavları yapıldı. Şimdi öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını büyük bir heyacanla bekliyorlar.
8. sınıflar SBS (Seviye Belirleme Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak?
7 Temmuz'da sonuçlar açıklanacak.
7. sınıflar SBS (Seviye Belirleme Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak?
5 Ağustos'da sonuçlar açıklanacak.
2011 SBS Sonuçları açıklanır açıklanmaz sitemizden eş zamanlı olarak yayınlanacaktır.
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.